Happiness is all around us
Den ultimata materiella lyckan!
 
Igår skrev Annika, som driver min favoritblogg Life in the suburb, skrivit ett sådant bra inlägg om lycka. Blev så inspirerad att jag tänkte författa ihop en egen version av det temat.
 
Jag tror det är otroligt viktigt för oss alla att då och då sätta oss ner och faktiskt fundera på saker som gör oss lyckliga. De är faktiskt fler än vi tror...
I dagens samhälle är det så vanligt med depressioner, och jag tror det beror på all stress och press i vardagen. Det är så lätt att börja tänka i banor att man inte har något att vara glad över; i de perioder då man känner sig nere. DÄRFÖR tror jag på att det skulle vara bra för alla människor att ta sig lite tid och skriva ner alla saker som gör en lycklig. Sedan kan man t.ex. sätta upp den listan någonstans där man lätt ser den och på så sätt påminns om detta ofta.

Tänkte här lista lite olika orsaker som gör mig lycklig. Vissa kan i och för sig verka rätt så ytliga, men jag skriver ner alla jag kommer på. Och det är ju det som är anledningen, eller hur :-)
 
 
► Min kamera. Min älskade Canon EOS 5D markII, som även går under namnet Sir. Canon.
Börjar med något ytligt, men för mig är det här verkligen den ultimata materiella lyckan! Sir. Canon blir ett år i januari, men jag kan knappt hindra mig själv från att fyra av ett jättesmile så fort jag greppar tag i kameran fortfarande... Jag vet att det låter otroligt fånigt, men jag är nästan nykär i denna pryl fortfarande.
Den presterar otroligt näst intill jämt! I mörker... i kyla... Jag har fotat med den bland annat både i kylan på Jokkmokks marknad och 1000 meter under marken (gruvan i Malmberget). Sir Canon svek mig inte!
 
► När jag lyckas pricka in en fotorunda mitt i det perfekta fotoljuset.
Det finns inte mycket som är lika underbart som just det! Jag får verkligen en känsla i kroppen som inte går att förklara. Tror nog att det närmaste ordet jag kan tänka på är euforisk. Jag tycker att man känner sig euforisk av det perfekta fotoljuset, och den enda stressen jag känner är den att jag inte kommer hinna fota tillräckligt innan det ljuset försvinner...
 
► Den här punkten hänger i och för sig lite ihop med förra, men den får stå som en egen punkt ändå. Den handlar nämligen också om lyckan med fotografering.
Lycka är spontana fotopromenader/utflykter. Sådana där när jag tänkt "gå ut 15-30 minuter med kameran", men kommer tillbaka hem igen 2-3 timmar senare med sprängfyllda minneskort.
Det finns inte mycket som kan få mig att glömma allt annat för en stund som just sådana fotoutflykter, och det ÄR otroligt skönt!
 
► Min tid i Projekt Norrsken.
Den här tiden är visserligen slut och kommer inte mer för min del, men deltagandet och tankarna på det gör mig lycklig. Jag har aldrig varit inskriven i ett projekt som verkligen har gett mig så mycket som just projekt Norrsken.
 
► Det här årets jobb på Repris.
Behöver egentligen inte skriva så mycket här annat än att den här tiden har varit den bästa i mitt liv på mycket länge! Och det är inte något jag bara säger, utan jag MENAR det verkligen!
 
Min hund Lucky.
Har ni eller har ni någon gång haft hund så förstår ni säkert vad jag menar. Det är stört OMÖJLIGT att vara på dåligt humör när man kliver in genom dörren och möts av en viftande svans och en hund som nästan gnyr av frustation över att inte få springa fram och hälsa tillräckligt snabbt...
Ni som har Cavalier king charles spaniel vet garanterat vad jag menar!
 
Julen!
Behöver heller ingen närmare förklaring. Jag menar... Julpynt. Ljus. Stämningen. Julmusik. Julmat. Julbak. Lucia. Glädjen. Den här listan kan göras hur lång som helst!
 
 
Det var några punkter som gör mig lycklig.
Har säkert glömt flera saker, och vissa har jag låtit bli med flit. Kände att vissa saker blir för personliga att skriva om, så för tillfället får det räcka med dessa. Men det är ju inte fy skam :-) Det är de sakerna som är allra mest närvarande i mitt liv just nu.
 
Oj, vad sent det blev! Nu måste jag gå och lägga mig så jag hinner sova några timmar inatt :-)
Era fantastiska kommentarer!
1

Jättefint att läsa ditt inlägg om lycka.
OCH vi tänker ju så LIKA!
Jag förstår att du älskar din fina kamera. Den är ju enastående, och då du köpte den visste du att du skulle få en kamera som heter DUGA!!
WOW!
Samma sak med ljus. Ljus kan driva ut mig på fotorundor. jag är så SVAG för rätt sorters ljus. Jag tror vi fotonördar ÄR det. Jag skulle gärna ta en fotoprommis med dig ngn ggn!!
OCH sen tror jag också att det är nyttigt att lista det man är glad och lycklig över. Det skulle många behöva göra.
Sedan ditt projekt. Du är alltså inte kvar där längre??
Vad tråkigt.
Fanns det ingen chans för dig att få vara kvar? Jag vet ju att du har älskat det.
Vad ska du göra nu?
Berätta. Hur ser jobbmarknaden ut?
Ha en fin fredag!!!

Svar: Tack! Vad roligt att du gillade mitt inlägg :-D
Ja, att sätta sig ner och lista vad som gör en glad tror jag är väldigt viktigt.

Och kameran ja! Jag verkligen ÄLSKAR den! Den skänker mig verkligen Lycka med stort L. Och fotoljus... ja, det är verkligen eggande när man är ute och fotar i det perfekta ljuset! Jag kan känna riktiga lyckorus vid de tillfällena.

Nej, jag är inte inskriven i Projekt Norrsken längre. Blev utskriven i juni, men jag har fortsatt på Repris eftersom jag fått en s.k. subventionerad anställning där. Att jag blev utskriven ur Norrsken beror på att projektet är slut under våren 2013 (defenitionen av "projekt" är ju att de har en tidsgräns). Av den anledningen började de skriva ut väldigt många redan i somras, just för att hinna avsluta alla deltagare på ett bra sätt. Och på anställningen har jag fått förlängt till 5:e februari 2013, men jag kan inte få längre än så. Min anställningsform är som sagt en s.k. subventionerad anställning (nystartjobb) och det kan man bara få för max ett år, i alla fall i sträck.

Arbetsmarknaden är nog fortfarande väldigt svår, tyvärr. Har det för att jag hört någonstans att det är runt 2014 som det kommer att bli bra med jobb igen.
Men jag känner att jag ser väldigt positivt på framtiden. Känns som om jag fått så otroligt bra saker med mig tack vare Norrsken och arbetet på Repris att jag aldrig hittills haft så bra förutsättningar för att gå vidare. Dessutom har jag ju nu även ett sådant "EU-intyg" att jag gjort praktik utomlands. Ser ju aldrig fel ut i CV´t... :-)
Men som det ser ut just nu tänker jag försöka mig på att komma mig in på marknaden inom foto. Dags att börja göra något åt det nu och inte bara prata om det ;-)
Ha en toppenhelg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Bra Erica!
heja dig!!
Du ska se att det är just foto det är meningen att du SKA jobba med.

Svar: Tack :-D
Ja, jag hoppas verkligen att det kommer gå bra inom den branschen då det verkligen är mitt drömyrke :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?