Gallery Friday: Late summer / Sensommar
 
The last few years I have been involved in a blogchallenge called "Show&Tell". That means that we wrote a blogpost every Friday on a theme.
But the challenge needed a fresh restart, and today we publish our first posts for "Gallery Friday"; a blogchallenge that focus mostly on photos.
Because I´ve wrote "Show&Tell" in swedish, I will write this in swedish to. It feels easier, but truthfully I don´t know hos much I will use words. I have a feeling that I are going to talk with pictures...
 


Första temat ut i Galleri Fredag är SENSOMMAR, och det är Annika i Reston som är September månads temavärdinna.
Tänkte nog inte använda så många ord, utan låter bilderna tala för sig själva. De är fotade vid Furunäset, som ligger bara ett par minuter utanför Piteå stad.
 
Publicerar detta inlägg före midnatt, alltså tekniskt sett redan på torsdagen. Jag ville gärna lägga ut det strax efter midnatt, men blogg.se ska tydligen ha tjänsten avstängd inatt för underhållningsarbete. Därför blir det såhär den här veckan.
Era fantastiska kommentarer!
1

Hej! Vilka bilder! Man blir ju helt hänförd! :-) Ha en fin helg. / Nilla

Svar: Tack! Vad glad jag blir över dina ord :-D Ha en toppenhelg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Så fint du har fångat ljuset på sanden och stranden, stenarna och fotspåren!

Svar: Tack! Vad roligt att du tycker det :-D Åkte ut och fotade under den s.k. "gyllene timmen", d.v.s. timmen innan solnedgången.
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Du är en helt fantastisk fotograf!
Du har verkligen fångat känslan så totalt!
Ha en finfin helg!!

Svar: Tack!! Vad roligt att läsa :-D Fotade under den s.k. "gyllene timmen", alltså ungefär en timme innan solnedgången. Det är dygnets bästa tid för fotografering; det är bara synd att den är så kort...
P I X E L I E - Erica Pettersson

4

Härliga sensommarbilder. Jag fastnade särskilt för bänken med rönnen som har en slags laddning, som om någon nyss satt där och såg ut över landskapet där solen håller på att försvinna.

Svar: Tack! Vad roligt att du tycker det :-D Och vad roligt att du gillade rönnbilden. Var lite velig angående den, men det kan eventuellt bero på att jag blev lite mer nöjd med vattenbilderna :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

5

Underbara sensommarbilder! Ni har också mycket rönnbär, ser jag...

Svar: Tack! :-D Ja, det är riktigt mycket rönnbär i år. Och har det för att det förut brukade sägas att det skulle bli mindre snö om det var mycket rönnbär, och tvärtom. Så det går ju alltid hoppas på ;-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

6

Helt underbara bilder. Älskar bilen på bänken med rönnbärsträdet i bakgrunden extra mycket. En liten försmak på hösten men ändå sensommar. Håller helt med dig att man känner sig snuvad på sommaren. Så glad att vi fick till resan till Alabama så att vi fick sommar här. Få ladda batterierna lite inför hösten.
Kram!

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar bilderna :-D Och det känns riktigt roligt att ha fått sådan positiv feedback på rönnbärsträdet och parkbänken, då jag var lite tveksam till den från början :-)Ja, det har inte direkt varit någon höjdarsommar i år. Vad härligt det låter att ha åkt bort till mer värme ett tag. Låter perfekt för att ladda batterierna :-)
Hade jag haft semester att ta ut i år och pengar över hade jag också bokat en resa ;-)
Hoppas du får en trevlig helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

7

Åh, vilka otroligt fina foton! Så stämningfullt med dina strandfoton i vattenbrynet. Jag skulle nog aldrig kunna bo någonstans där jag inte befann mig nära vatten eller hav.

Svar: Tack! Vad roligt att du tycker det :-D Ja, bilder på vatten blir oftast otroligt stämningsfulla. Och bara att vistas vid vatten är verkligen fantastiskt!
Hoppas du får en riktigt trevlig helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

8

Så vackra bilder som vanligt från dig. Få som kan slå dem!

Svar: Tack! Vad roligt att läsa sådant beröm :-D Hoppas du får en toppenbra helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

9

Jättefina bilder!! Kul att se hur det ser ut uppe i Pite´idag :) Jag har ju delar av min familj där och har även bott där för länge sedan. Nu vet jag vart jag ska åka och fotografera nästa gång :) Hittade jättefina solnedgångar i somras, bla över Infjärden :) Kram!

Svar: Tack! :-D Vad roligt att du har kopplingar till Piteå. Jag är född och uppvuxen här (i Hortlax, ca en mil utanför stan) och jag älskar verkligen den här stan! Är verkligen pitebo ända in i själen :-)
Ja, det är verkligen otroligt vackert ute vid Furunäset. Bilderna är fotade där nedanför hotellet (tror det kallas Kärleksstigen).

Hoppas du får en riktigt trevlig helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

10

Åh, de där strandbilderna är fantastiska!

Svar: Tack! Vad glad jag blir att du gillar dem :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

11

Fantastiskt! hur fina bilder som helst :)

Svar: Tack! Vad glad jag blir :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?