Julens måsten
Skuggan i hörnen skapad av sannasrum.se
 
Rött och Grönt julpynt!
Eventuellt även guld och tomtegrått. Men det ska vara varma färger till jul! Blå, svart, rosa, orange o.s.v undanbedes på det bestämdaste.
 
GRÖN julgran!
Ja, det SKA vara en GRÖN gran till jul. Behöver egentligen inte vara levande (jag har själv en, riktigt fin, konstgjord. Dessutom barrar den inte...) Men jag har oerhört svårt att ta in att man kan välja en vit gran. Eller en lila, eller en svart (?!?), eller en blå, eller en rosa, eller en typ neongrön...
Var finns julkänslan i sådana granar??
Typ en vit julgran med endast silverdekorationer... och så har man en väldigt vit inredning i övrigt. Jag älskar visserligen sådana inredningar, men när det gäller julen tycker jag bara sådant pynt smälter in FÖR MYCKET med inredningen. Syns ju knappt att det är julpyntat.
Alla får ju naturligtvis ha som de vill; detta är bara mina personliga åsikter. Det ska vara rött julpynt, oavsett vilken inredning man har! Är liksom meningen att julpynt ska skära sig lite med inredningen ;-)
 
SNÖ!
Som ni vet så avskyr jag ju snö, då jag är en utpräglad sommarmänniska. MEN i december/under julen ska det helt enkelt ligga snö på marken. Mycket snö, och sådan "torr", luftig julesnö ska det vara.
Det ska inte vara det vi har just nu; lite lite ihopskrumpen snö, isigt överallt samt strax över nollgradigt.
 
Julkalendern
Ja, jag är 29år. Ja, jag tittar på SVT´s julkalender. Nej, jag har inga barn utan tittar själv. 
Tycker att SVT verkligen överträffat sig de senaste tre året, efter ett helt decennium av kassa kalendrar.
 
Hemmagjort julfika
Jag är uppvuxen med i princip endast hembakatm, så det är hembakat det ska vara! Lussebullar, pepparkakor och alla andra julkakor vi brukade ha hemma :-)
 
Levande ljus
Elektriska ljus kan ALDRIG konkurrera med levande ljus om julstämningen! Självklart hjälper elektriska ljus till också; t.ex. adventsljusstakar har ju elljus. Men levande ljus är något alldeles extra i vintermörkret och gör så mycket för julstämningen!
 
Julmust!
Det finns INGEN läskedryck som kan ersätta julmusten som juldryck! Inte CocaCola, inte Pepsi, inte Fanta och helt enkelt inte NÅGON annan läsk! Punkt.
 
Måsten på julbordet:
Gravad lax, sillsallad, kalvsylta och vörtbröd MED russin.
 
Fira julafton på ett (1) ställe.
Självklart förstår jag att det är svårt för många när det gäller just planering inför julafton. Men jag har alltid tyckt så synd om alla som "måste" flänga runt på en massa olika ställen på just julafton. 
Men det är förmodligen för att vi körde "varannan-jul". När vi var små var vi ett år hos farmor/farfar, nästa hos mormor/morfar och tredje året hemma. Sedan började vi om.
På senare år är vi alltid hemma hos mamma och pappa, och alla kommer dit istället.
 
Tomten är far till alla barnen
Trots att det inte direkt är ett sätt jag skulle vilja fira jul på (för mycket dramatik ;-)) så har jag vid det här laget sett den filmen så pass många jular att jag måste fortsätta med det. Men det är i och för sig min favoritjulfilm :-D
 
 
Har säkert glömt en massa saker, men avslutar ändå det här inlägget nu. Jag får väl fylla på listan senare ifall jag kommer på något som absolut måste få vara med :-)
 
Avslutar med tre juliga bilder.
 
Era fantastiska kommentarer!
1

Vad trevligt med listan inför jul. Skulle också vilja skriva en sådan. Det kanske jag gör, om jag hinner,
Håller med om nästan allt på din lista. GRAN-JA!! GRÖN-JA!! Levnde ljus i massor, RÖTT (ABSOLUT!!!) pynt. Must är så gott. Det slår alla andra läskedrycker i juletid. MUMS!!!
Bästa julfilmen för mig är Christmas Vacation med Chevy Chase, och sen Love Actually. Har bara sett Tomten är far en gång för länge sen. Skulle dock gärna se om den!!
KUL lista, Erica!!!!

Svar: Tack :-D Ja, jag gillar verkligen listor, och speciellt jullistor :-D
Roligt att vi har i princip exakt samma julmåsten! Ja, julpynt SKA absolut vara rött (grönt, guld och tomtegrått). Inte blått, svart, rosa o.s.v.

Och julmust ÄR verkligen bästa juldrycken! Det går inte att byta ut den mot t.ex. CocaCola på julbordet (CocaColas julreklam med jullångtradaren i julbyn är dock JUL).

Angående filmerna så har jag i min tur knappt sett de du listar, trots att de är så pass kända ;-) Kanske måste göra 2014 till ett filmår, då jag ser en massa filmer (har inte sett så mycket)...

Ha det fint!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Håller med dig! :D

Hur ska ni fira jul? Blir ni hemma eller åker ni bort?

Svar: Ja, jul ska vara JUL ;-D
I år blir det att tillbringa julaftonen hemma hos mamma och pappa. Under våra vuxna år blev det så att vi har varit där varje jul, och alla har kommit dit (istället för var-tredje-jul som när vi var små) :-) Men minns att jag alltid tyckte bäst om jularna hemma, så inte mig emot :-)

Och jag bor inte långt därifrån; bara en mil, så det är ju typ bara 10 minuters bilväg från mig :-)

Hoppas du får en riktigt God Jul!
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Toodles i julstugan!
Jag har lämnat en liten blogaward/utmaning till dig på min blogg :)
http://www.sannasrum.se/2013/12/blogaward/

Svar: TACK! Vad gullig du är :-D Jag har varit in och läst inlägget, och ska göra utmaningen så snabbt som möjligt (blev riktigt inspirerad av frågorna!
God Jul!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?