Old videos from Piteå
 
 
 
Ibland strötittar jag lite på YouTube. Jag letar inte efter något speciellt, utan klickar mest på lite random videolänkar.
Den här gången hittade jag tre klipp från Piteå, tre gamla klipp. Och speciellt när det gäller det första så menar jag riktigt GAMMALT! Första klippet är en videoinspelning från år 1921! Självklart inget ljud, men jag tycker det är riktigt roligt bara att se rörliga bilder från stan, från 20-talet!
 
De andra videorna är tydligen från Piteå stads 350-årsjubileum (1971) samt från 1966/67 när alla fyra "Piteåkommuner" slogs samman till en enda storkommun.
 
Vet att det här kanske inte är det mest intressanta blogginlägget som finns, men jag kunde inte låta bli att lägga in videorna här på bloggen. Jag älskar historia, och tyckte det var så roligt att faktiskt hitta så pass gamla videoinspelningar från just Piteå!
 
Reagerade också på anledningen till inspelningen 1921... Piteå stad firade 300 år, vilket betyder att det bara är 8 år kvar (2021) som Piteå firar 400 år...
Era fantastiska kommentarer!
1

Kul att se dessa filmer. :)

Svar: Ja, jag som älskar historia tyckte det var otroligt roligt att hitta just de här klippen. Speciellt som de var just från Piteå :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?