Stora valmöjligheter... eller hur ;-P
 
Det första jag tänkte när jag såg detta var: Neeeeeeeeeeeej!!!!
Blogg.se har plockat bort (i princip) ALLA sina gratismallar! Endast två kvar.
Okej, visserligen såg de fria temana rent sagt gräsliga ut. MEN i och med att de gjort på detta sätt så har de plockat bort den mallen som hela tiden varit "utgångsmall" för mina designer; mallen Nature.
Nej, jag har inte tillräckliga kunskaper för att tillverka en CSS -och HTML-mall från scratch, utan jag har använt en av gratismallarna som utgångspunkt.
Och nu är den alltså borta!
 
Nu vet jag ju inte vad blogg.se har för planer. Förhoppningsvis handlar det bara om att de ska byta ut gratismallarna till mera uppdaterade. För hur känns det annars för bloggare som startar ett konto här (eller har bloggat ett tag) men inte kan någonting om stil -och kodmallarna. De som måste använda gratismallarna om de överhuvudtaget vill ha en design på bloggen. Och alla har ju faktiskt inte råd med Pro heller...
För som det är just nu så finns det de två gratisdesignerna på bilden, och resten är Pro-teman. Alltså sådana man bara kan använda om man är Pro-medlem. Eller köpa för sina poäng, men det tar evigheter för en liten blogg att tjäna ihop tillräckligt med poäng...
Och som sagt; alla har inte råd med Pro! Tidigare kunde man köpa för endast en månad, för (vad var det) 59kr, men nu är det lägsta 3 månader. Visserligen blir det billigare per månad, men man måste ju ha råd att lägga ut en "klumpsumma" på 200kr på en gång...
 
Som tur var så hade jag kvar Nature-mallen i original på en av mina testbloggar, så nu har jag säkrat den genom att spara ner den på mina hårddiskar som Worddokument. Så jag kommer kunna fortsätta använda den som utgångspunkt :-)
Dock finns det ju fortfarande många bloggare som bara har möjligheten att välja gratismallarna, och i alla fall just nu har de bara 2st. att välja mellan...
Hoppas det inte dröjer länge innan det dyker upp fler igen :-)
 
För övrigt vill jag inte ens räkna hur många gånger jag skrivit ordet "mallar" i detta inlägg ;-)
Era fantastiska kommentarer!
1

Dålig stil av dem! Jag fixade ju min blogg ganska så nyligen och då fanns min ursrungsmall kvar. Jag sparade den då, vilken tur! Jag hoppas att ingenting mera sådant dumt händer nu för oss som inte betalar.

Svar: Ja, det var riktigt dåligt gjort. Jag har varit rätt nöjd med blogg.se den senaste tiden, men det här tog ner det lite ;-) Är glad att jag också hade min ursprungsmall sparat på en av testbloggarna, så den är säkrad :-)
Just för tillfället finns det alltså endast 2 gratismallar, och resten är för Pro-användare... Taskigt!

Hoppas du får en bra måndagskväll i alla fall :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Men det låter ju inte klokt!! Alla har verkligen inte råd att betala. Jag gjorde det och unnade mig själv för att jag ville komma igång med bloggen (är som terapi för mig) och vägrade göra det på en opersonlig blogg ;) Men man undrar ju verkligen vad de håller på med..

Svar: Ja, jag kan inte riktigt förstå varför de gjorde så. Men jag hoppas fortfarande att det bara är tillfälligt, t.ex. för att de ska byta ut gratismallarna mot något mer uppdaterat :-)
Håller med; alla har inte råd att lägga sina pengar på något som Pro till bloggen... Jag är en av dem. Nu gör jag ju i och för sig mina egna designer, men som sagt: det är ju inte alla som kan det/har intresset för webbdesign.

Vi får hålla tummarna för att det bara är tillfälligt :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Märkte också detta för någon dag sedan och det är riktigt tråkigt att alternativen är så få. Tänk de som startar en blogg på blogg.se nu, de har inte mycket att välja mellan.. :/

Svar: Ja, jag hoppas verkligen att de bara tagit bort alla teman för att de planerar att lägga till nya... Annars kan jag inte riktigt förstå varför de gjorde det, då jag tycker det verkar som om missnöjet mot blogg.se var tillräckligt stort redan som det var.
Som sagt; alla har ju inte råd med Pro och alla kan inte göra sina egna designer, så de måste ju förlita sig på gratismallarna.
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?