Godisfria 365
No more of this...

Som jag tror jag skrev tidigare så tror jag ju inte riktigt på nyårslöften. Inte att kalla dem "löften" i alla fall, då just nyårslöften har blivit en sådan grej som man "ska gå in med full kraft för att sedan bryta efter någon vecka".
Men ett nyårslöfte (ja, jag kan nog kalla det så) jag haft med jämna mellanrum nu några år är det att inte äta godis på ett år.
Senast jag hade ett sådant år var 2012, och tänkte att det var dags igen.
2014 blir alltså totalt godisfritt för min del.
Tänkte först inte skriva om sådant här i bloggen, men ändrade mig. Nu finns det ju liksom ingen återvändo, right ;-)  Nu när jag faktiskt meddelat alla att det ska vara ett sådant år...
 
Jag började den 1:a januari, alltså förra veckan. Nyårsaftonen blev sista dagen jag hade tillåtelse att äta godis, och brytpunkten satte jag till 00:00.
Det innebär att jag idag/imorgon har klarat av den första godisfria veckan.
Och det känns förvånadsvärt bra. Det har gått över förväntan, med tanke på att jag inte var precis lika inspirerad som de tidigare gångerna (det här är 4:e eller 5:e gången jag kör på ett sådant här år).
Men det hjälper säkert till att jag bor ensam ;-) Köper man inte hem finns det inte tillgängligt ;-)
 
Någon som hänger på? :-)
Era fantastiska kommentarer!
1

Gud vad duktig och disciplinerad du är Erica, jag vet inte om jag skulle klara det. Nu håller jag dock på att försöka sluta röka, det har gått 2,5 dygn och det har inte vart alltför jobbigt (förutom när jag ska sova typ). Så jag börjar med det tror jag också får jag ta något sånt här vid ett annat tillfälle. Är iofs mer en chipsmänniska, men chipsförbud hade kanske vart nåt för mig då :)

Svar: Tack! :-D Ja, jag försöker fixa sådana här år någon gång då och då ;-)
Men sluta röka kräver ju också sin disciplin; du är duktig som försöker med det :-D

Ha det fint, och Lycka till :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Haha, nä jag hänger inte på för jag vill ha mitt lördagsgodis!! :-D Men lycka till, hoppas du klarar hela året!! Och hoppas att det inte dyker upp en massa nyheter i godishyllan som du blir alltför sugen på att prova :-D.

Svar: Jag hade egentligen svårt att bestämma mig om jag skulle ta ett godisfritt år eller inte ;-) Men till slut blev det så i alla fall :-)
Ja, det brukar ju ha en förmåga att alltid dyka upp en massa nyheter när jag ska hålla mig ifrån. Jag är ju en riktigt Nicke Nyfiken när det kommer till sådant ;-) 2012 var ett riktigt svårt år att hålla mig undan godis, då jag tyckte det dök upp något nytt typ varenda vecka... Dessutom bestämde sig Marabou för att ta tillbaka sin jordgubbschoklad JUST det året! Men det gick i alla fall. Har haft sådana här år kanske 4 gånger hittills, och jag har klarat alla de åren. Känner mig därför hoppfull inför denna utmaning :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Heja Erica!! Du är superduktig. Bra jobbat. Min systerson körde ett godisfritt år också i fjol. Han grejade det. Han tillät sig godis på fdlsedag och påsk. Men det var ALLT.
Jag ska verkligen heja på dig!!!

Svar: Tack för dina peppande ord :-D
Grattis till din systerson som klarade ett godisfritt år! Det känns verkligen skönt när man går i mål ett år efter man tagit det beslutet :-)

Sist jag hade ett godisfritt år var som sagt 2012, och då hade jag också undantag under Påskaftonen :-) Det blev dock 365 dagar ändå, då 2012 var ett skottår ;-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

4

Det hade varit enkelt för mig.. åt så mycket godis som liten så nu tycker jag inte om det speciellt mycket längre! Där emot så borde jag ha samma löfte när det kommer till popcorn och dipp! Haha :D Jag hejar på dig iallafall, tror du fixar det om du bara vill!

Svar: Vad skönt ändå att inte vara så förtjust i godis :-) Önskar det kunde vara så för mig ;-)
Tack för din kommentar! Det känns riktigt bra inför det här året :-) Jag har klarat av sådana här godisfria år 4 gånger förut, så jag känner att klarade jag det då så finns det ingen anledning till att jag inte skulle klara det nu ;-)

Ha det fint! Och välkommen till min blogg :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?