Vecka 3 - Jag och filmvärlden
Nu tänkte jag (äntligen) få det till att bli att skriva mina bidrag till veckans temafrågor i Bloggutmaning365 ;-)
Har tänkt skriva dem i flera dagar, men har inte kommit till skott att fota bilden jag tänkte använda. Därför tänkte jag att jag, istället för att göra flera olika inlägg i efterhand, göra ett inlägg med de frågor som varit hittills i temat.

Vilken är din favoritfilmgenre?
I ärlighetens namn ser jag i princip aldrig på film, men av det jag ser är det absolut komedier jag föredrar. Jag har inte särskilt mycket film i min ägo, men går ni igenom min DVD-hylla så finns där i princip bara komedier (plus Beck-filmerna ;-))
Jag tror det handlar ganska mycket om att jag extremt lättskrämd när det kommer till film. Skräckfilmer går jag inte ens i närheten av (vilket mina närmaste kan intyga) och till viss del kan jag även bli skrämd av thrillers.
Tror det är anledningen till att jag föredrar någonting lättsamt.

Dock finns det självklart undantag.
Den första actionfilmen jag såg (som jag minns det) var Face off, och jag tycker fortfarande den är bra. Sedan filmer som Independence day och Day after tomorrow gillar jag också.
Storfilmer som Sagan om ringen (trots att fantasy inte direkt är min melodi), Titanic och självklart Hungerspelen tittar jag gärna på.
Jag irriterar mig otroligt lätt på romantiska komedier och sådana är det mycket sällan jag skrattar åt. När det gäller komedier är jag betydligt mer åt det lite mer "sjuka humor"-hållet, t.ex. Hem till Midgård (okej, ingen film. But you get the point), vilket jag tror jag skrivit om tidigare.
Annars så har jag sedan tonåren gillat Stefan&Krister-buskis (buskis är väl i princip synonymt med Stefan&Krister numera...), vilket ni förmodligen har upptäckt om ni tittar på bilden i det här inlägget ;-)

Sammanfattningsvis kan man nog säga att "ju lättsammare desto bättre" för min del :-)


Ser du helst på film hemma eller på bio?
På den här frågan måste jag svara på BIO!
Jag ser som sagt inte så mycket film (annat än vissa jag typ varvar ;-)) men jag tycker att film absolut ska ses på bioduken. Trots att jag inte gillar trängseln på biografer och att sitta inträngd i en biofåtölj så får man en helt annan känsla för filmen än att se den hemma på sin, relativt, lilla TV.
Plus att jag ALLTID somnar när jag ser film hemma (fråga mina syskon ;-)) och det gör jag inte på bio. Vilket faktiskt gör att jag faktiskt får se både hur filmen börjar, HELA handlingen OCH hur den slutar.

Jag vet att många skrivit att fördelen med hemmafilm är att man börja se den när man vill och man kan göra flera uppehåll utan att missa en del av filmen.
Och visst kan jag också tycka det är en fördel. Men just för mig är det just det som är en bidragande orsak till att jag väljer bio. Det känns som om jag är mer fokuserad och blir inte distraherad lika lätt av annat.
Så det blir absolut bio för min del!
Plus att jag ÄLSKAR Piteås biograf; Bio 3:an! Den har tre salonger och man ska helst av allt se filmer på Saga (den största). Röda kvarn går också an, men Metropol tycker jag är så liten att det nästan förlorar lite av biokänslan. Men det är dock fortfarande trevligare än att se filmen hemma ;-)
Vilken är din favoritskådespelare?
Oj! Det var värre det...
Då jag kan så otroligt lite om filmvärlden och har sett så få filmer så vet jag inte riktigt om jag har någon favoritskådespelare. Jag kan se en film/serie och tänka "Åh, hen gjorde den rollen riktigt bra!" och sedan ser jag något annat och tänker samma sak om någon annan. Så favorit? Jag vet inte riktigt.

Kan sväva ut lite och börja med en skådespelare som jag INTE gillar (medan jag funderar vidare)...
Det finns nämligen en skådespelare jag verkligen inte klarar av. En skådespelare jag bara tycker är jobbig att titta på, på grund av de rollkaraktärer han gör. Och det är Jim Carrey!
Hans rollkaraktärer är FÖR jobbiga. För... mycket helt enkelt. Jag klarar inte av att se dem.

Men sådant jag gillar är nog ändå mer specifika rollprestationer än en "hel" skådespelare...
T.ex. Jonas Karlssons insats i svenska filmen Livet är en schlager. Absolute brilliant tolkning!
Eller Per Regnar som psykopaten Sten Frisk i Tre kronor. DET måste väl ändå vara en av de absolut BÄSTA svenska skådespelarinsatser hittills! Det är imponerande hur man kan lyckas tolka en karaktär så obeskrivligt övertygande!



När det kommer till amerikanska skådespelare blir det genast svårare. Vilket egentligen är rätt konstigt, då man nästan kan säga att det är just de som är Kändisarna, i och med Hollywood... Men nu när jag sitter ner och försöker komma på någon så tog det absolut stopp i huvudet. Jag kommer knappt på ett enda namn...
Jag har absolut ingen koll på skådespelare/kändisar i USA, speciellt inte nu när det ett tag varit typ "generationsskifte" i Hollywood... Det är min syster som har benkoll på den här världen, och jag är som sagt helt lost.
...
Ett X antal minuter senare...
Nej, nu ger jag upp! Det har helt låst sig i huvudet och nu kommer jag inte på en enda amerikansk skådespelare, och inte en enda amerikansk film -oavsett genre!
Det finns för många ;-)
Provade att googla lite, men inte blev jag klokare för det...
Jag har helt enkelt inte sett tillräckligt många filmer med samma skådespelare för att ha en favorit...
Om du fick leva i en film, vilken väljer du?
Hm... tja, det var knepigt.
Helt ärligt skulle jag nog helst av allt vilja skriva min egen film om jag skulle "leva i någon film". I och för sig, ska man vara lite filosofisk så är det väl på ett sätt det jag (och vi alla) faktiskt gör ;-) Vi skriver vårt eget manus. Skapar vår egen "film" (livet)...
Men om man tar fantasidelen av frågan så skulle det kanske inte vara så dumt att skriva sin egen film. Få skriva in vissa saker man vill ska hända o.s.v. Kanske inte skulle vara helt fel. Eller? Nja, kanske inte ;-) Jag vet inte. Men drömma och fundera har ju aldrig varit förbjudet...
Annars då? Jag har nog två val av filmer; den ena är (faktiskt) svensk och den andra amerikansk (okej, egentligen en serie. Men vi tänjer lite på gränserna ;-))

1) "Vi på Saltkråkan"
Detta val kom till mig helt plötsligt, men det känns väldigt naturligt. Jag har alltid drömt om att tillbringa ett "sommarlov som i Saltkråkan-filmerna". Helt fritt, utan moderna teknikprylar som iPhones (eller mobiler överhuvudtaget), surfplattor, datorer, internet o.s.v.

2) VÄNNER
Ja, det är en serie. Men jag tyckte alltid karaktärernas liv verkade så roliga; till och med under deras motgångar och andra tråkigheter. Självklart vet jag ju att det var en KOMEDIserie, men i alla fall. Den här frågan handlar ju om fantasi... Av någon anledning får jag känslan av att "allt är möjligt" när jag ser just VÄNNER. Kan inte sätta fingret på precis vad det är, men det är en känsla jag får.


Ja, jag har egentligen rätt "lama" svar på frågorna den här veckan; men å andra sidan skulle jag gissa att jag kanske har valt saker som ingen annan valt? Eller?
Finns det någon mer där ute som, precis som jag, inte klarar av skräckfilmer, föredrar komedier (och framförallt buskis) och inte hänger med vad som händer i Hollywood?
Era fantastiska kommentarer!
1

Jag är inte så förtjust i skräck,det finns så många dåliga skräckfilmer... Jag gillar inte den typen av filmer där någon plötsliga hoppar fram och skräms. En serie som jag gillar mycket inom den ramen är dock serien Bates Motel. Den klassas som Horror | Mystery | Thriller. Sedan tittar jag gärna på CSI, också serie. Det beror nog mycket på vad man känner för att se. Ibland orkar man inte med det tunga och mörka. Ha en fin fredag!

Svar: Skönt att det inte bara är jag som inte gillar skräck :-) För min del är det för att jag är riktigt lättskrämd och vågar knappt se på thrillers ;-)
Tur för mig att det finns komedier ;-)

Hoppas du får en riktigt fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Fint inlägg!! Ja, så är det ju, man får vara glad om en eller 2 av dom nya från synas stannar=)) Men vi får inte ge upp;)

Svar: Tack!
Ja, det är inte många från Synas-tiden som stannar kvar på bloggen. Känns tråkigt.

Men som du skriver; vi ger inte upp ;-) Gäller att marknadsföra bloggen :-D

Ha en fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Det där var lite smart... att lägga in fler i en...

Svar: Tack! Vad roligt att du tycker det :-)
Det här med varje-dag-utmaningar verkar inte vara min grej; jag måste nog inse det. Så jag funderar på att göra fler sådana veckor då jag samlar frågorna till en dag... Vi får se :-)

Ursäkta för sent svar btw :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?