Converse - Vilken färg?
Bilder: converse.se
Collage: Jag
 
För två år sedan provade jag att köpa ett par sådana här skor, och fastnade för dem.
Jag har alltid haft svårt att hitta just skor, och dessutom har jag alltid tyckt det har varit skittråkigt.
Nu tycker jag dock de börjar vara rätt slitna. Inte trasiga, så jag kan ju fortfarande använda dem. Men det är ett par svarta och det skulle vara rätt roligt dels att (eventuellt) prova en ny färg och dels att ha ett nytt, fräscht par.
 
Har sneglat ganska länge på de vita, då jag tycker de är riktigt fina.
Dock vet jag rent realistiskt att just vita tygskor inte är direkt idealiskt för mig... Inte med mitt intresse för fotografering... Kräla omkring på marken för detaljbilder + vita skor är ingen bra matchning.
 
De vinröda (längst till höger) har jag också länge tyckt riktigt mycket om. De har i princip varit högst på listan.
Men även klarröda. De tycker jag känns som en riktigt härlig färg. Men jag undrar om det inte är svårt att matcha kläder till just en sådan klatchig färg som rött?
 
Efter lite googlande efter vilka olika färger det finns på dessa skor så fastnade jag även lite grann för de två i mitten; blåaktiga samt typ blyertsgråa.
Hade inte varit fel med ett par av varje ;-)
Men för 700 spänn per par finns det inte direkt på kartan. Hade behövt några tusenlappar för det.
OCH hade hade några tusen över, så inte sjutton hade jag använt upp dem på skor!
Men ett (1) par är ju faktiskt överkomligt att kunna spara ihop till. Så länge tar det inte :-)
 
Vilken är din favoritfärg på Converseskor?
 
Jag har hört att dessa skor, eventuellt, är billigare i t.ex. USA?
Finns det någon där ute som vet ungefär vilket pris de ligger på där?
(Mest bara för att det vore intressant att jämföra hur pass mycket billigare de är, om de är billigare.)
Era fantastiska kommentarer!
1

Jag har de vita, svarta, mörkröda och mörkblåa och jag gillar alla. Men mest ändå de röda, pga den mörka färgen :)

Svar: Åh, vad roligt att ha så pass många färger :-D
Ja, de mörkröda är verkligen snygga. Om det inte blir ett par svarta igen så är chansen stor att det blir ett par mörkröda även för mig :-)

Ha det fint :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Jag har alltid tyckt att vita skor (oavsett märke) ser så vårigt och fräscht ut, men jag håller med om att de bara är fina i max en vecka, även om man inte krälar på marken med en kamera.

Eftersom du redan har svarta skulle jag rösta på de grå. Då passar de till allt och du får ändå ett par lite ljusare skor så här till våren. En bra kompromiss mellan vitt och svart alltså. :)

Svar: Ja, håller med om vita skor (och allmänt ljusa, t.ex. pastell). De känns så våriga. Jag har i och för sig hört att Converse kan tvättas i maskin, men det känns ändå som om just vita aldrig kan bli riktigt som när de är nya (som man vill ha dem).
Ja, de gråa kan nog vara ett smart val :-) Först tänkte jag inte särskilt på den färgen, men den växte mer och mer. Inte överdrivet smutsgrann och ändå inte för mörk. Dock gillar jag starkt även de vinröda, så det lär bli ett svårt val när det blir aktuellt... ;-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Mina favoritfärger på converse är navy blue & vita (inte off white utan vanliga) har haft converse många år men får så mkt skoskav så jag har gett upp :(

Svar: Ja, båda de färgerna är snygga :-D Jag dras som sagt åt de vita, mot bättre vetande ;-) De skulle inte vara vita så länge i min ägo ;-)
Vad tråkigt med skoskav. För mig är det tvärtom; jag har provat många typer av skor, men alltid fått just skoskav och blåsor på fötterna. Converse är de första jag kunnat ha mycket utan problem.

Ha en fin dag!
P I X E L I E - Erica Pettersson

4

Jag föredrar svarta skor överhuvudtaget, det matchar allt, men gillar även de röda, båda två. Jag har inga riktiga Converse men har ett par fejk/ Canvas i rött :)

Svar: Ja, håller med om att just svarta skor är mycket praktiskt (och snyggt). De passar till allt, liksom vitt. Det par jag redan har är som sagt svart :-)
Dock skulle det vara roligt att prova på en ny färg :-) Kommer att få svårt att bestämma mig när det blir aktuellt att inhandla ett par ;-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

5

Men ifall du vill ha de vita borde de där gå att tvätta med. Men vet inte om de blir helt som ny om man tvättar dem eller inte. :)
Och de är nog billigare i USA, dock minns jag inte riktigt vad det är för pris på dem där ungefär. Men tror nästan att man kan få flera par där till priset av ett här. Fast om man beställer kan man ju hamna att betala tullavgift och allt möjligt sånt med. :)

Svar: Ja, jag tror jag läst någonstans att de går tvätta. Jag skulle gissa att de blir helt okej efter tvätt. Inte som nya, kanske. Men tillräckligt. Dock tror jag ändå att de blir lite för lätt smutsiga för mina aktiviteter (fotograferingen). Jag skulle vara tvungen att hålla på och tvätta dem kanske flera gånger per vecka under våren och sommaren.
Och tack för svaret på min fråga angående priserna i USA. Det känns bra att få mer bekräftat att de är billigare där. Ja, beställer man så tillkommer säkert tull eller liknande. Så att beställa därifrån här från Sverige är inte aktuellt för mig just nu. Tyckte mest det var intressant att höra lite om priserna.

Ha det fint!
P I X E L I E - Erica Pettersson

6

Grejen med vita converse är att det typ är modernt att de ska vara lite skitiga och slitna ^^ Har converse i alla möjliga färger men de vita är de jag använder mest så tycker att du ska go for it! :)

Svar: Ja, det har jag i och för sig sett på bilder runt om i bloggvärlden ;-)
Dock har jag en känsla att de är skitiga av hyfsat "normal" användning, t.ex. att gå mest på asfalt och så med dem. Känns lite grann som om de skulle bli alldeles för smutsiga i min ägo ;-) Men jag håller med om att de ÄR snygga! Hade jag mycket pengar hade jag köpt ett sådant par också, för "stadsanvändning" :-)

Vad härligt att ha flera färger att välja mellan :-D

Ha det fint!
P I X E L I E - Erica Pettersson

7

Jag tycker de vita är snyggast! Och de är mycket billigare i USA, men minns tyvärr inte hur mycket billigare. Har för mig att jag hittade dem för typ 200-250kr där.

Vill passa på att tipsa om att jag har en TÄVLING på min blogg nu för alla som gillar snygga naglar. Gå gärna in och kika på http://dearborderline.blogg.se :)

Svar: Ja, visst är de vita snygga :-) Det är så synd att de är så "smutsgranna" (=blir skitiga direkt). Hade jag inte haft mitt intresse för fotografering och att krypa runt på marken efter motiv/närbilder hade det nog blivit just ett par vita :-)
Och tack för svaret på frågan om priserna i USA :-) Som jag skrev i ett av svaren ovan så är det inte aktuellt för mig just nu att beställa därifrån, men jag tycker det är roligt att veta ungefär vad prisskillnaden ligger på :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

8

Jag köpte mina första converse ifjol :-). Man är inte för gammal för converse fast man är 41 år, va? :-D Funderade på röda för rött är min favoritfärg, men fegade ur och tog mörkblå istället ;-). Men jag ångrar mej inte, trivs bra med dem!

Svar: Det kändes som att jag var den sista att börja med sådana skor när jag köpte mitt par. Vad skönt att höra att det inte bara är jag som ganska nyligen börjat med dem :-)
Nej, jag tycker absolut inte att man är för gammal. Tycker man de är bekväma så tycker jag absolut att man ska ha sådana :-D Jag kommer antagligen att fortsätta med dem hur länge som helst.

Jag gillar i och för sig de USA-mönstrade också, men DET kan jag nog tycka är lite mer för personer under 25. Men enfärgade Converse ser jag ingen åldersgräns på :-)

Ha det fint!
P I X E L I E - Erica Pettersson

9

Jag gillar de röda :)

Svar: Ja, de är snygga! Speciellt gillar jag de vinröda :-)
Hoppas du får en fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Anna-Lena
10

http://www.converse.com/products/custom-products

Här kan du designa dina egna...Kanske med PiXELIE ordet på dem!
Jag har en svensk kompis som gjorde detta med Barcelona (fotbollsfantast) på och så skrev hon lagets namn på...Himla häftigt....
Jag har haft Converse i många år...Jag hade ett par high-tops på 80-talet. Mörkblå.

Här i USA har de låga varit mer poppis...man ser nog aldrig high-tops här. På min sons "middle school" var det inne med Converse i höstas, men nu ska alla ha Vans. Urfula. Då föredrar jag Converse.

Det är viktigt att du får rätt storlek. Jag köpte mina vita i rätt storlek och de är ursköna. Men mina blå och grå är halvstorleken för stor (fanns ej min stl och jag tänkte att jag kunde ha större strumpor och så...dumt) och de kan jag få skoskav i och det är inte skönt.

Svar: TACK för tipset om sidan att designa egna Converse! Jag gick in där och testade direkt att göra egna :-D Så tråkigt bara när mitt konto och jag inte riktigt drar åt samma håll ;-)
Här tror jag det är en ganska bra blandning av de som har låga Converse och de som har höga. Det andra märket känner jag igen till namnet, men jag är inte så modeintresserad så jag får ingen klar bild av hur de ser ut. Måste kanske googla ;-)

Ja, precis rätt storlek kan jag tänka mig är mycket viktigt på just Converse. Eller alla skor i och för sig. Kan tänka mig att om man har fel sittande skor får man väldiga problem med fötterna; vilket ju påverkar hela kroppen.

Ha det fint!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?