En fråga till er Fotografer...
Den här frågan har jag tänkt göra ett inlägg av länge, men det har fallit ur minnet varje gång. Och att det blir nu beror inte på att jag har något bröllopsfotouppdrag inplanerat, utan helt enkelt för att jag frågar innan jag glömmer bort det en gång till.
 
Frågan riktar sig till er, eventuella, Fotografer som kikar in här...
Har ni några tips på vad som är lämpligt (tips) att ha för klädsel när man är på ett uppdrag som bröllopsfotograf?
Jag tar mycket tacksamt emot tips.
 
Bild från sommaren 2013.
Era fantastiska kommentarer!
1

SV: tackar :)

2

Jag tycker en vanlig "vardaglig" klänning passar bra då man fotar bröllop, likaså raka byxor och nån lite finare skjorta/kavaj :) Man behöver ju inte klä upp sig som man skulle vara gäst på själva bröllopet men ändå lite finare än vanligtvis.

Svar: Tack för ditt svar :-)
Det är en av funderingar jag haft; just det där att man trots allt inte är en av gästerna. Att det på något sätt ska synas att man är Fotograf, men ändå ha något passande för en så pass fin tillställning som ett bröllop. Men jag har inte vetat riktigt vad det skulle vara för kläder, så jag är verkligen tacksam över ditt svar/tips :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

bloglovinbyte? trevlig helg :)

Svar: Hej och välkommen till min blogg!
Jag gör tyvärr inte bloglovin-byten, då jag gjorde det förut och det slutade med att jag hade 1000+ olästa inlägg varje gång jag gick in på bloglovin´.
Men du får gärna följa min blogg om du tycker om den :-)

Trevlig helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

4

Som gästerna, det står oftast en kod på kortet hur man ska klä sig, om det ska vara långklänning eller kortare osv. Så man ska nog smälta in en del, men kanske sticka ut litegrann med någon stark färg. Men sen tror jag att det är upp til bruden om hon tycker att man ska klä sig så man syns mer, så folk förstår att det är en fotograf. Min mamma hade en fin klänning på min kusins dop, då hon fick i uppgift att ta många bilder.

Svar: Tack för ditt svar! Jag uppskattar verkligen era tips till det här inlägget, då jag känner mig lite osäker i just den här frågan.
Känner att jag inte vill klä upp mig för mycket, då man trots allt inte är där som gäst. Men inte heller för lite, då det är ett högtidligt evenemang. Och samtidigt att det ska synas att man är fotograf, som du skriver.

Som sagt: Tack för din feedback! :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Em
5

Åh gud så fin bild!! Jag håller med de föregående kommentarerna, någon vanlig lite fin klänning eller så. Men absolut INTE vitt! :) Kram!

Svar: TACK! Vad roligt att du gillar bilden :-D Den är fotad på min första (och hittills enda) bröllopsfotografering; sommaren 2013.
Jag vill också tacka för din feedback på klädproblemet :-) Nej, vitt skulle jag aldrig ha ;-) Det ska man väl inte ens ha som bröllopsgäst, om jag fattat det rätt :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

6

Det viktiga är att det är snyggt och rent och praktiskt för dig att fotografera i. Vanligt är svart, svarta långbyxor med svart tröja, klänning med tajts (för det är inte roligt att krypa omkring med klänning och bara ben i alla lägen som man gör som fotograf! ;) Jag själv har svarta byxor och en fin blommig tunika till. Är jag riktigt duktig tar jag andra kläder till porträttfotograferingen typ en t-shirt ihop med svarta byxor för att byta om till tunikan till kyrkan!
Men du är inte gäst och du får sällan ett kort med klädkod på så det är inget att bry sig om. Men känner du dig osäker så fråga brudparet innan om de har någon tanke om detta!

Svar: Tack för ditt svar! Jag uppskattar det verkligen :-D
Precis, som Fotograf är man ju trots allt inte gäst, så mina tankar har varit lite i de banorna: att jag vill inte smälta in alltför mycket bland gästerna men samtidigt inte se "hafsig" ut.

Som sagt: Tack för feedback och tips :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

7

Jag brukar ha någon blus som inte är för mörk men inte vit, en som inte sitter för tajt, med svarta byxor. Typ stilrent. Tyckte det var jättesvårt första gångerna jag skulle fota bröllop, men nu har jag hittat några blusar som jag kan variera mellan.
Klänning skulle jag inte vilja ha då jag inte är bekväm i det och det måste vara bekvämt när man ska fota. :P

Svar: Tack för din kommentar! Jag uppskattar verkligen den feedback jag får till speciellt den här frågan :-D Det är guld värt :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

8

Det var så lite, det är svårt ibland. Jag skulle vara både gäst och fotograf på ett bröllop i somras, det slutade med att jag hade en av mina vanliga bröllopsfotograf-outfits först och bytte sedan om till klänning lagom till festen ;)

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?