Juvelen i julpyntet
Idag blev det av att plocka ner julgranen från förrådet och pynta den, så nu råder det full jul här i mitt hus (eller okej då; lägenhet ;-))
Funderade ett tag ordentligt på att i år prova på att köpa en riktig gran (vi har inte haft det sedan jag var riktigt liten), men dels ville jag plocka fram den redan nu och jag vet inte om en riktig gran klarar sig inomhus hela december.
Plus att det känns som att det skulle bli så bökigt när den ska ut sedan... en gran som börjat barra som man ska försöka baxa ut från en lägenhet två trappor upp och sedan frakta dit den ska slängas.
Därför fick det bli min gamla trotjänare som fick komma ner och luftas igen. Och den ÄR ju väldigt vacker, speciellt för att vara just en konstgjord.
 
Jag fixade även till lite av det sista med själva julpyntet, men de bilderna får ni se imorgon.
 
 
Har ni plockat fram eran gran ännu?
Om inte; när brukar ni göra det?
Tycker ni bäst om äkta eller konstgjord gran?
Vad gillar ni bäst för färger i granen? En massa olika, eller en mer enhetlig "temafärg"? 
 
Era fantastiska kommentarer!
1

Vilken fin gran!
Jag plockade fram min häromdagen, en plastgran. Jag föredrar äkta men känner lite som du, vill inte "krångla" nu när jag bor i lägenhet. I min gran finns det inslag av rött, guld, silver och vitt :)

Svar: Tack! Din gran är också jättefin (gick in på din blogg en snabbis) :-D
Precis; det känns så krångligt att börja baxa ner och ut en barrande gran efter jul när man inte bor på nedersta våningen... Mer praktiskt med konstgjord. Och de är ju trots allt väldigt fina nuförtiden :-) Min är 10 år gammal :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Vi har riktig gran och brukar ta in granen helgen före julafton. Om jag inte hade möjlighet att ha riktig gran skulle jag absolut kunna tänka mej plastgran. Vi har inga speciella färger i vår gran. Diverse julgranskulor och pynt som tjejerna har tillverkat, och tjejerna får klä granen. Den brukar inte se ut som den perfekta Disney-granen, men det bryr vi oss inte om!

Svar: Jag kan tänka mig att det är mysigt med riktig gran :-) Tror nog att jag ska prova det, i alla fall en gång, den dagen jag bor mer praktiskt för det :-)
Ja, det härligaste är ju trots allt när det är en kaskad av färger i granen. Så har vi också alltid haft hemma hos oss. I år testade jag att bara hänga upp mina röda och silver/guld-kulor, för att se hur det blev. Men i vanliga fall vill jag också ha en massa färger :-) En personlig gran slår absolut en s.k. "perfekt inredningsgran" :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Vad fint, Erica. Så ska det se ut då det är jul. Gillar det verkligen!
Mitt hus är fullt pyntat, och klart, men det vet du ju!
Det var du som lärde mig hur man fotar julgranar, och julen, med lång slutartid på stativ. Japp, det gör verkligen ALL skillnad!!

Svar: Tack! Ja, granen är liksom lite "kronan på verket" i julpyntet. När man fått upp den tycker jag det känns att det är jul på riktigt :-D
Ja, visst ger det bilderna det där "lilla extra" när man fotar ljus och julpynt med lång slutartid! Det har du så rätt i :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?