Follow
Igår höll jag på att storstäda här hemma, vilket betyder rensning och att kasta bort en massa saker jag inte använt på evigheter.
Jag har alltid haft svårt för just det -att slänga saker, vilket betyder att jag alltid sparat även småsaker som födelsedagskort och sådant. MEN de senaste åren har jag vänt lite grann. Vissa saker tar fortfarande emot lite, men numera tycker jag det är hur skönt som helst när man verkligen storrensat och kastat mycket. Det blir som en nystart på något sätt, och jag älskar den känslan :-D
 
Nåja, det var egentligen inte det inlägget skulle handla om... utan vad jag hittade under storstädningen igår.
Det blev nämligen en "walk down Memory lane" där jag hittade sådant jag knappt sett sedan jag var... typ i tonåren! 
 
 
Det första är min TAMAGOTCHI !! Visste inte ens om att jag hade den kvar. Eftersom jag inte sett den på typ ett och ett halvt decennium trodde jag att den vid något tillfälle åkt i soporna, om inte annat när jag flyttade hemifrån.
Men nej; jag hittade den i en gammal låda igår.
Någon som minns dessa små otyg? Och hur mycket av ens tid de tog upp...
Jag minns hur de blev förbjudna i skolan. Att det var dessa små apparater som störde undervisningen; långt innan mobiltelefonernas era...
På den tiden (låter som om jag är 80 år ;-)) hade inga ungar mobiltelefon, men typ alla hade Tamagotchis.
Det fanns tydligen till och med en låt om dem...
 
Hahahaha!!! :-D 
 
 
 
Det andra jag hittade var en hel bunt med BREV från mina brevvänner jag hade i mellanstadieåldern (en brevvän tror jag att jag höll kontakten med ända till slutet av högstadiet till och med).
Dessa trodde jag inte heller att jag hade kvar. I alla fall inte att jag hade dem här hemma i lägenheten. Skulle ha gissat att de kanske fanns i någon låda på vinden hemma hos mamma och pappa...
De här breven var ärligt talat jätteroliga att hitta! TÄNK när det var sådant här man fick i brevlådan...
När föräldrarna fick typ räkningar och reklam, och man själv fick brev skrivna på färgglada brevpapper. Det var tider det :-D Nu hör man själv till den där gruppen som får räkningar och reklam i brevlådan/brevinkastet... :-( 

Får barn uppleva detta idag? Har barn idag brevvänner?
Alltså riktiga brevvänner, där de skriver breven på riktigt brevpapper och postar det med frimärke?
Eller sköts ALL kommunikation barn emellan idag via mail och sociala medier? 
Inget fel med sociala medier i och för sig; jag är ju själv ett stort fan av detta. Jag undrar bara för att det känns som om de verkligen missar något om det här med riktiga brevvänner helt dött ut...
 
 
 
Det sista jag hittade är väl egentligen inte riktigt så upphetsande, men det är ett minne för mig.
Jag hittade en bild, undanstoppad bland breven, på våran studentvagn från studenten.
Nu känner jag mig gammal igen, men på den tiden var digitalkameror inte något som alla hade och smartphones var långt ifrån uppfunna. Och eftersom jag personligen köpte min första digitalkamera 2005 så har jag inga digitala bilder från min student. Bara några ynka pappersbilder.
Och detta är en av dem.
Jag tog Studenten den 6:e juni 2003, från Barn och Fritidsprogrammet på Strömbackaskolan i Piteå.
Det känns som det var igår, samtidigt som det känns som i ett annat liv.
Helt sjukt känns det att det gått 13 ÅR sedan den dagen!!
De ungdomar som tog studenten i år hade inte ens börjat skolan när jag gick ut gymnasiet... Jag kan inte hjälpa det, men DET känns helt sjukt!
1

Gud, vad längesen det var, som man skickade brev till varandra. Tycker det är lite tråkigt att det har dött ut. :(

Svar: Ja, visst var det länge sedan (och känns som ÄNNU längre sedan...) man skickade brev med riktiga brevpapper :-)
Ja, det är verkligen synd om det verkligen är så att det har dött ut. Att få ett handskrivet brev på ett färgglatt brevpapper är verkligen en så mycket roligare känsla än att få ett meddelande på Facebook eller ett mail!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Anonym
2

Jag är såååå glad, att email inte fanns, när mina barn gav sej av hemifrån till college.
Alla tre var fantastiska brevskrivare; har massor av deras brev buntade. En de har jag
gett tillbaka till dom. Äldsta dottern var i det militära i Tyskland och hon skrev långa, långa
brev om sitt liv . - Sonen jobbade i Japan och Indonesien (engelsklärare) i 4 år, innan han
flyttade till Vietnam. Han skrev och skrev. Gjorde likadant, när han gick på college. Dotter
nr 2 är nog den flitigaste av de tre, när det gäller brevskrivning.

Nu för tiden blir det några handskrivna födelsedagskort. Vad jag saknar, är RIKTIGA foton,
som kan sättas i i album.

Fin kärra ni hade till studenten! Vi hade en hästdragen flatvagn, när jag tog realen. Har RIKTIGA
foton av den händelsen.

Kul att läsa om dina fynd. Tamagotchi - har aldrig hört talas om. :)

Svar: Ja, visst är det en speciell känsla att få (och skriva) brev på riktiga brevpapper istället för att få några dataskrivna rader i ett mail. Eller ett meddelande på Facebook. Förstår att det skickades mycket brev när mailen inte fanns och man hade barn utspridda över hela världen. Vad roligt att dina barn var flitiga brevskrivare så att du har så mycket brev att gå tillbaka till :-)
Och jag håller med; riktiga foton i riktiga fotoalbum är något speciellt. Att få "ta på" sina minnen på ett annat sätt än att sitta och titta på dem på en datorskärm. Visserligen går det ju fortfarande framkalla bilder även om de är digitala, men av någon anledning blir det inte att man gör det lika mycket. Säkert för att man tar så mycket bilder nuförtiden, men ändå. Det skulle vara roligt om man kom för sig att framkalla mera :-)

Tack! Ja, det var en härligt dekorerad studentvagn vi hade. Skylten kan väl diskuteras ;-) men jag gillar alla gröna blad och ballonger.

Vad roligt det låter med en hästdragen vagn (jag älskar hästar) :-) Hade varit kul om man kunde ha det så nu också. Dock tror jag hästarna blivit lite för nervösa av allt skrikande och skrålande ;-)

Tamagotchi... Ja, det är nog mest bara 80 -och 90-talisterna som minns dessa. Och deras föräldrar, som fick instruktioner att ta hand om dessa otyg under skoldagarna (då de blev förbjudna i skolan pga. störningsmomentet) ;-P

Det var under andra halvan av 90-talet som de hade sin storhetstid :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Jag har fortfarande ett par brevvänner! När jag var yngre hade jag många brevvänner men de har försvunnit under årens lopp... En tjej som jag började brevväxla med när vi var 12 år (32 år sen!) har jag fortfarande kontakt med men numera via Facebook och epost. Våra döttrar (9 och 8 år) brukar däremot skriva brev till varann (lite oregelbundet). Under alla dessa år har vi aldrig träffats irl men förhoppningsvis kommer vi att göra det en dag. Jag saknar tiden när man fick massor med brev i brevlådan, men nu har ju dator/mobil med diverse sociala medier tagit över (jag gillar dock sociala medier också). Och jag är glad över mina två brevvänner som fortfarande gillar att skriva gammaldags brev :-).


Svar: Vad roligt att det fortfarande finns någon som brevväxlar på det riktiga sättet :-) Och vad roligt att ni hållit kontakten så länge. Hoppas ni får möjligheten att träffas någon gång framöver :-)
Och vad kul att även era döttrar brevväxlar lite grann med varandra :-) Håller verkligen med; att få handskrivna brev i brevlådan var verkligen roligt! Jag gillar också sociala medier, men det är som sagt ändå inte riktigt samma sak med några dataskrivna rader på en datorskärm.

Hoppas du haft en bra torsdag och att du får en fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

4

Visst kan det vara svårt att göra sig av med saker! Vi fick stor hjälp på traven när vi flyttade till husbåt. Det var bara helt omöjligt att ta med allt, så då fick vi rensa... ;) Brevvänner hade jag massor när jag var yngre, men som du säger, det kanske är utdött nu...

Svar: Ja, jag har alltid haft svårt med det. Har sparat typ skrivböcker från mellanstadiet och så ;-) Är tacksam över att jag ändrats lite de senaste åren :-)
Jag kan tänka mig att det ändå är ganska skönt att flytta in på en mindre yta, så att man tvingas göra sig av med allt man inte behöver/använder :-)

Roligt att du också hade brevvänner! Tror nog de flesta (framförallt tjejer) som växte upp innan interneteran har haft riktiga brevvänner. Och ja, det känns absolut trist om det är så att det är utdött. För det ÄR något speciellt att få ett handskrivet brev på färgglatt brevpapper i brevlådan :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

5

Åh, så roligt! Vilken härlig nostalgitripp. :-) Tamagotchi hade jag också, och det var ju "döcoolt", haha. Brevvänner hade jag också en massa. Det var alltid så mysigt och pirrigt när man såg ett handskrivet brev i brevlådan, och roligt att skriva och fästa en massa klistermärken överallt, haha.

Fint inlägg! :-)

Svar: Ja, det är riktigt roligt när man hittar gamla saker man minns från barndomen. Sådant som verkligen väcker minnen :-) Ja, Tamagotchis var verkligen en stor fluga på den tiden! Måste ha drivit föräldrar och lärare till vansinne ;-) men kul att se hur länge man kunde hålla dem vid liv :-)
Vad roligt att du också hade brevvänner :-) Ja, visst var det roligt när man fick dessa färgglada, handskrivna brev i brevlådan! Det är nästan så att man önskar att man fortfarande hade någon brevvän att skriva till på det sättet :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

6

Vilket härligt inlägg!!

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar mitt inlägg :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

7

notalgi

Svar: Ja, visst är det verkligen nostalgi :-) Satte lite guldkant på min storrensning att hitta dessa saker :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

8

så härliga fynd! Jag har fortfarande brevvänner och om jag skulle få barn så skulle de också tvingas ha brevvänner :P Det blir ju kvar på ett så annat sätt :D

Svar: Ja, det var verkligen jätteroligt att hitta sådana minnen :-D
Vad roligt att du har brevvänner! Det ÄR verkligen något speciellt med det, om man jämför med några rader via datorn :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

9

åååh :D

Svar: Ja, det var verkligen roligt att hitta :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

10

Härliga minnen.

Svar: Ja, det är det verkligen. Minnen från en rätt bekymmerslös tid i livet :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Pia
11

Åh, så himla roligt att gå igenom gamla grejer! :) Ska jag nog också göra i dagarna!

Svar: Ja, visst är det riktigt roligt att gå igenom gamla lådor och sådant och hitta gamla saker man glömt bort att man hade, eller som man trodde var borta sedan länge :-)
Det enda negativa, om man ska hitta något sådant, är väl att risken finns att man försjunker i vad man hittat och glömmer bort att städa ;-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

12

Så kul med minnen! Så trist att jag inte har sparat på mina brev som jag fick av mina brevvänner.

Svar: Ja, visst är det roligt! Jag älskar nostalgi :-D Vad tråkigt att du inte har kvar dina brev. Men du kanske har kvar något annat som väcker lika mycket minnen? :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

ISA
13

åh herregud!! tamagotchin!! minns när den bajsade eller var hungrig, så roliga symboler ;)

Svar: Tack för din kommentar :-D Ja, visst är Tamagotchin verkligen en ordentlig dos nostalgi :-D Tänk vilken tid och omsorg man faktiskt ägnade dessa små prylar... Och hur man hoppades att föräldrarna skulle komma ihåg (om de var hemma) att ta hand om den när man var i skolan :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

14

Ååå dom kommer jag ihåg, önskar med att jag sparat en sån. 😜 Har du provat den nyligen?
Brevvän hade inte jag så många. Vet att vi fick i uppgift i skolan att skriva med nån. Men inget jag lagt på minnet.

Älskar med att rensa. Man borde göra de oftare bara!

Svar: Ja, visst är det verkligen nostalgi :-D Jag trodde inte att jag hade kvar min Tamagotchi, men så hittade jag den som sagt av en slump vid en storstädning. Ja, jag köpte batterier och provade den nu i veckan. Gjorde ett YouTube-klipp av det hela:
http://pixelie.webblogg.se/2016/july/jag-testar-tamagotchi-efter-nastan-20-ar.html

Nej, det är sant. Det var säkert olika hur många brevvänner man hade. Vissa hade massor och en del hade kanske en eller två. Och en del hade säkert inga, utan föredrog andra aktiviteter.

Ja, att rensa är verkligen en underbar känsla! Under i princip hela mitt liv har jag alltid haft svårt att slänga saker, men de senaste åren har jag ändrat mig lite. Jag har börjat inse att jag älskar den rymd man får efteråt när man slängt bort en massa saker som man ändå inte använt på typ 5-10 år...
P I X E L I E - Erica Pettersson

15

Tamagotchi minns jag så väl. Jag är bara 17 men dom var definitivt poplulära på "min tid" oxå - innan mobilerna :p så roliga!
Brev sparar jag lite för mycket jag med, men vad häftigt att hitta så "gamla" brev, kan va kul å läsa det på nytt! Men tyvärr är det inget brevväxlande för min del längre och jag känner ingen heller.

Svar: Vad roligt att du också minns Tamagotchis :-) De är verkligen nostalgi :-)
Ja, att hitta sådana pass gamla brev är jätteroligt! Och jag tycker att man inte riktigt kan låta bli att fundera över vad ens brevvänner gör idag...
P I X E L I E - Erica Pettersson

16

Vilka härliga minnen som dök upp :D

Svar: Ja, det är verkligen saker som väcker mycket minnen! Alltid roligt att hitta sådana här saker :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

17

Vilket härligt inlägg! Så roligt att minnas tillbaka åren som en gång var. Kul att du delar med dig.
Liksom du hade jag också brevvänner som jag skrev till. Det får mig att reflektera över varför man som äldre sällan har brev-/e-postvänner. Kan det bero på att livet har blivit för komplext och svårt att skriva ner i ett brev..?
Kram

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar mitt inlägg :-D Ja, visst är det roligt med sådana nostalgisaker som väcker så mycket minnen!
Ja, det är verkligen synd att man inte har brevvänner även som vuxen. Det är ju egentligen då man verkligen skulle behöva dem; som en avkoppling mellan alla tråkiga brev som räkningar ;-) Men jag tror nog du kan ha rätt... livet när man var liten var så mycket mindre komplicerat och enklare att skriva om :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

18

hej så bra blogg :) följer

Svar: Hej och Tack för din kommentar! Vad roligt att du tycker om min blogg och vill följa den :-D Välkommen hit och varmt välkommen tillbaka!
P I X E L I E - Erica Pettersson

19

Vad lustigt! Jag hittar flera saker vi har gemensamt. Jag har också kvar min Tamagotchi, jag har kvar brev från brevvänner och jag tog studenten 2002 från Barn och fritid i Arvika. Bara ett år före :-)

Svar: Vad roligt att vi har så mycket gemensamt! Speciellt att träffa på någon i bloggvärlden som tog studenten ungefär samtidigt som jag själv! Känns som de flesta i bloggvärlden tog studenten på den här sidan om 2010...
Vad roligt att du också gick BF :-D Välkommen till min blogg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

20

Åhh vad kul med nostalgi!

Svar: Ja, visst är det roligt med sådana saker som riktigt väcker nostalgikänslor :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

21

Det är så mysigt att hitta gamla minnen!

Svar: Ja, visst är det roligt! Att rensa bland gamla saker och hitta sådant som väcker så mycket barndomsminnen är verkligen kul :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

22

åh nostalgi-tripp delux. :D

Svar: Ja, visst är det kul med nostalgi :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

23

Åh Tamagotchi! Blev så ledsen när min dog... men jag var så liten så jag visste knappt hur man spelade och föräldrarna hade inte heller lust att lära sig hur det fungerade... hahha

Svar: Ja, vilket nederlag det var när ens Tamagotchi dog. Speciellt om man lyckats hålla den levande under en längre tid, typ över en hel helg, och så var man tvungen lämna den hemma när man sedan gick till skolan... ;-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

24

Men gud vad kul. Skit kul att hitta gamla saker och minnas tillbaka, och hur kul är det inte och bara sitta och läsa igenom gamla brev osv. Själv är jag ju inte så gammal men har kvar massa brev sen jag var liten från tex killar som frågade chans osv, skit kul. Haha! :D

Svar: Ja, visst är det roligt att hitta saker som verkligen ger en massa nostalgikänslor :-D Att läsa brev som man skrev, och fick, som barn är jättekul! Nästan lite skämskudde ibland, men det är det som ju är lite charmen med det. Och intressant att se hur man tänkte i den åldern. Samma sak med dagböcker...
Ja, det spelar ingen roll vilken ålder man är i... det man minns från sin barndom är ju trots allt nostalgi oavsett vilket decennium det handlar om :-) Min nostalgi är 90-tal, och sent 80-tal. Din nostalgi är början av 2000-talet, men allting är ju ändå samma nostalgikänslor :-)

Tack för din kommentar, och välkommen till min blogg :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

25

Vilket roligt inlägg med fyllt med nostalgi :D

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar mitt nostalgiinlägg :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

26

Åh hade också brevvänner, det var ju kul att få läsa handskrivna brev och sen skicka iväg avar på färgglada brevpapper, vissa brevpapper luktade ju typ parfym när man köpte dom i affären haha.

Svar: Vad roligt att du också hade brevvänner! Ja, visst var det roligt att få de färgglada breven i brevlådan. Och sedan, som du skriver, sätta sig ner och skriva svar på ett lika färgglatt papper. :-D Mail är praktiskt, men det kan inte uppväga DEN känslan :-D
Åh! Ja, luktbrevpapper! Det hade jag glömt bort. Jag minns att jag alltid blev så besviken om jag hittade ett fint brevpapper som inte var parfymerat ;-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

27

Åh! Så mycket härlig nostalgi :)

Svar: Ja, visst är det roligt med nostalgi :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

28

Hej! Jag har massor av brevvänner över hela världen, även i Sverige, som jag skriver riktiga brev till varje vecka! Har uppåt 35-40 stycken i allt från usa till vietnam :D det är en stor hobby och jag älskar att skicka gåvor till dem också! :)

Svar: Hej! Och välkommen till min blogg :-D
Vad roligt att du har brevvänner, och speciellt när de är från olika delar av världen! Mail i all ära, men det är ju som sagt en speciell känsla att få ett handskrivet brev från någon i brevlådan :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

29

Jag hade också tamagotchi (säg nån som inte hade det då) och minns att min satt fast i en nyckelring och i skärpöglan på byxan när jag spelade krona med några klasskamrater. Jag failade och fick stå mitt kast och fick straffskott och han som sköt missade handen och träffade tamagotchin istället. Till saken hör att jag då, för första gången hade fått den att leva i typ en vecka så jag var stolt som faen men när han blev träffad av en krona i hög hastighet så kraschade hela tamagotchin så det var bara att börja om - det var då jag tröttnade! Haha.

Brevvänner ja .. det hade jag då, och det har jag även nu! Trots att jag fyller 31 om en vecka :) Har två som jag skriver med just nu, den ena mer aktivt och jag älskar det. På kollegieblock iofs då jag skriver uppåt 10-15 sidor varje gång så blir det för mycket små brevpapper, men jag skickar med snigelpost som förr. Underbart.

Svar: Ja, det fanns nog inte så många som inte hade Tamagotchi när det begav sig ;-) Oj! Jag kan tänka mig att du var besviken när du fått den att leva så länge och så fick du börja om efter en sådan sak. Jag minns själv hur tråkigt det kändes när man exemplariskt tagit hand om det där lilla elektroniska husdjuret hela helgen, och så var man tvungen iväg till skolan igen på måndagen och den var död när man kom hem ;-)
Vad roligt att du fortfarande har brevvänner! Det blir man egentligen aldrig för gammal för. För visst är det roligt att få ett handskrivet brev i brevlådan som omväxling mot alla vita fönsterkuvert... Och mail i all ära, men ett handskrivet brev som sagt...

Förstår dock att det blir andra papper än brevpapper. Livet var ju trots allt lite mindre komplicerat när man skrev till sin barndoms brevvänner, så det rymdes på de små färgglada arken :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

30

Svar: Hahahaha!! Jag tror att våra föräldrar var rätt trötta på dem där små djuren, de pep ju stup i kvarten!
Nej, det har du rätt i .. brevvänner kan man ju alltid ha och jag håller med att det är så roligt att få ett handskrivet brev i lådan lite då och då. Nån som tagit sig tid och skrivit till en liksom.. Hehe, jo men visst är det så.. när man var liten skrev man bara om hur man mådde och vad man hade gjort under dagen osv... rymdes oftast på ett litet brevpapper. Nu blir det som sagt ännu fler =) Har du brevvänner fortfarande?

Svar: Ja, det vågar jag nästan satsa pengar på att de var ;-D Hahaha!
Speciellt om man var flera syskon som hade varsin (vi är fyra syskon). Då pep de ju vid olika tillfällen allihopa...

Precis; brevvänner har ju som sagt ingen åldersgräns. Det är alltid lika roligt att få sådana brev. Nej, jag har inga brevvänner. Tappade kontakten med min sista barndomsbrevvän någon gång i övre tonåren. Men någon gång i framtiden kanske jag kommer på att jag ska skaffa mig någon "brevis" :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

31

OH själv såg man daze i lördags! Så underbart med nostalgi <3

Svar: Ja, visst är det roligt med nostalgi! Få minnas tillbaka lite då och då :-D
Tack för din kommentar och välkommen till min blogg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Moa
32

åå jag hade också en tamagotchi och en massa brevvänner när jag gick lågstadiet. Är 16 år så det var inte så längesedan egentligen 8 år sedan bara ungefär men nu verkar det med brevvänner verkar ha försvunnit helt. Det var det bästa jag visste när jag fick ett brev hem från min brevkompis.

Svar: Vad roligt att du också har minnen från dessa saker :-) Nostalgi är verkligen roligt!
Ja, att få ett handskrivet brev i brevlådan var/är verkligen en bra känsla. Mail (och sådant) är praktiskt, men det har långt ifrån samma känsla.
P I X E L I E - Erica Pettersson

33

Svar: Det tycker jag du skall göra, det är ett fint tidsfördriv! Och ett fint sätt att lära känna en ny människa på. Jag gick med i nån brevvänsgrupp på FB och fann den jag skriver med nu. Har två stycken men den ena skriver oftast bara en sida och det tröttnar jag på, speciellt när jag själv öppnar mig och lägger ner tid och energi och skriver uppåt 15 sidor :) Hon jag älskar att skriva med är en långskrivare så vi "passar ihop!" =)

Svar: Ja, kanske ska göra det någon gång framöver :-) Kan tänka mig att det är ett bra sätt just att lära känna andra människor. Mer personligt, på något sätt (även om man inte träffas IRL) :-)
Vad roligt att du hittade en brevvän där ni passar så bra ihop :-) Långa brev är härliga!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II.
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM and Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CS5.

Klicka här så hittar du designer jag gjort för gratis nedladdning.
Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?