Den dära semmeldan´
 
Fettisdag var det idag då. Semmeldagen.
Igår efter jobbet satte jag igång och bakade semmelbullar; egentligen mest för att ha något att fota till bloggen/sociala medier ;-)
Tjuvsmakade även en av dem igår, och de blev riktigt bra. Även om de blev lite kompakta.
Tog med mig några av dem till jobbet idag också.
 
Just nu sitter jag här hemma och gör mest ingenting. Ska strax snabbtvätta håret och invänta att åka till en arbetsplatsträff.
Hoppas ni allihop får en fin fortsatt tisdag!
Era fantastiska kommentarer!
1

Åååh muuums 😍 Så fina bilder och de ser så himla goda ut!
Jag bakade också semlor idag fast på LCHF vis och de blev också grymt goda.
Hoppas du har en fin dag ♡

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar bilderna :-) Den var riktigt god :-)
Vad kul att dina semlor också blev lyckade! Såg bilderna på din blogg; de blev jättefina!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Ruth i Virginia
2

Semlor måste vara något ursvenskt. Har aldrig hört talas om
nåt liknande i andra länder. Undrar och det är vanligt i de andra
skandinaviska länderna?
Kommer ihåg att jag åt semlor i djup tallrik med het mjölk, när jag var barn.
Var inte särskilt förtjust i den födan.

Hälsningar från ett vårlikt Herndon. Du kan kolla hos Annika, hur vi har det.

Svar: Ja, jag skulle kunna tänka mig att semlor är något typiskt svenskt. Har ingen aning om de äts i något annat land. Men som du skriver; kanske finns de i något av de övriga skandinaviska länderna. I Finland skulle jag nästan kunna tänka mig att de finns... och kanske Norge. Men jag har ingen aning...
"Hetvägg", ja. Tror kanske att det kan ha varit det mest traditionella sättet att äta semlor på förr. En semla i tallrik med varm mjölk. Jag har dock aldrig ätit på det sättet.
De senaste åren har det i alla fall exploderat med nya varianter av semlor, och jag tror nog att 2017 slår alla rekord! Nu under februari tycker jag att jag sett en ny variant varenda dag på någon blogg eller annan social media...

Det är Semmelwrap (har funnits i något år), semmeltårta, prinsess-semla, semmelkladdkaka, kanelbullesemla, semmelboll (kort och gott en chokladboll, men med semmelsmak!), semlor med alla olika typer av smaker o.s.v...

Ja, ni har verkligen haft en udda vinter där på andra sidan Atlanten. Har sett på Annikas bilder hur vårtecknen dyker upp ett efter ett. Låter å ena sidan ljuvligt i mina öron, men samtidigt förstår jag ju innebörden av så varma vintrar...

Men nu, imorgon, går vi ju här in i den sista högvintermånaden. Mars. Sedan är det April, alltså vårvinter. Och SEN är det ÄNTLIGEN vår här också :-D Men jag kan ju alltid hålla tummarna för att vi också får en tidig vår. Att 2017 blir året då vi får vårvinter i mars och vår i april :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?