Follow
 
Jag kan inte säga att jag är någon direkt "serienörd". Följer i princip inga serier på TV.
Men just denna serie kan jag erkänna att jag avverkat alla säsonger av ett antal gånger. Plus att jag kollat en massa på "ströavsnitt", det vill säga att jag inte kollat från början till slut, utan gått igenom mina favoritavsnitt.
 
Jag brukar dessutom inte gilla den här typen av serier, men just denna fastnade jag verkligen för direkt.
Kanske tack vare att det inte enbart är drama utan även ett visst mått av komedi.
Dessutom älskar jag den kemi jag tycker finns mellan alla skådespelarna och karaktärerna!
Och är det nu någon som sitter på någon vetskap om att någon av skådespelarna inte kommer överens i verkligheten så vill jag INTE veta det! Jag vill helt ärligt hellre leva i min lilla bubbla att de skulle vara lika goda vänner i verkligheten som i serien ;-) 
 
Serien heter Bones, och är för närvarande inne på sin 11:e säsong.
 
Har ni sett något avsnitt av denna serie?
Följer ni den?
I så fall; vilken är Din favoritkaraktär/-er? Ditt favoritpar?
 
 
 
 
Mina favoritkaraktärer: Dr. Jack Hodgins, Dr. Lance Sweets, Caroline Julian samt Wendell Bray. (Jag gillar självklart huvudpersonerna Booth och Brennan också, men av någon anledning har jag nästan fastnat ännu mer för dessa fyra jag räknade upp :-))
Mitt favoritpar: Hodgins & Angela.
 
Jag vet; det är en bild väldigt lik den förra. Men kunde inte låta bli, då jag gillade även denna (plus att jag som sagt har väldigt lite bilder att visa för tillfället).
Men men...
Och egentligen, om rätt ska vara rätt, så är det väl egentligen under taket dessa isformationer befinner sig. Men för att passa in på temat säger vi i taket ;-)
 
Även om det som sagt är relativt långt kvar av vintern, så vittnar i alla fall alla dessa istappar om den annalkande våren :-D
Dock är ju Mars faktiskt en vintermånad, så ännu dröjer det ett tag innan våren kan göra entré. Men jag blir ändå glad över sådant här väder (förutom allt skitigt slask då förståss...)
 
En vacker tulpanbukett passar bra den här tiden på året. Den tiden då det fortfarande är länge kvar av vintern, men man längtar efter våren så man håller på att förgås. Någon som håller med mig?
 
Väggorden jag köpte på Dollarstore för ett tag sedan gillar jag verkligen. Man kan säga att det är en tänkvärd mening...
 
Jag vet att det har gått lång tid sedan jag uppdaterade den här bloggen senast, vilket betyder att jag kommit en bra bit efter. Men som jag skrivit tidigare så vill jag verkligen inte att detta ska rinna ut i sanden redan innan det ens gått hundra dagar av året, så jag ska nu ta tag i temat och göra mitt allra bästa för att hinna ikapp.
Tyvärr har jag mycket dåligt med bilder då jag knappt har fotat något hittills i år. Hittade några som jag nu kommer publicera, men sedan har jag inga fler innan jag tagit mig ut med kameran.
Detta kommer dock att ske nu under veckan, för som sagt... jag VILL verkligen komma ikapp nu!
Jag VILL komma i alla fall över 100-dagarsgränsen den här gången!
 
Kunde inte låta bli att köpa ett Kinderägg när jag var i Haparanda förra lördagen, då leksaken i dem var någon av Minionerna :-D Kommer säkert att slänga den snart, om jag ska vara ärlig (gillar inte sådana småprylar) men kunde som sagt inte låta bli. Dessa små gula krabater är ju bara bäst ;-D
 
Och med denna bild är jag äntligen ikapp i utmaningen! Hade ju tyvärr hamnat ungefär en vecka efter; nio dagar/bilder för att vara exakt. Men nu har jag äntligen tagit igen dem och kan blicka framåt igen.
För jag VILL verkligen komma så långt som möjligt i år! Helst av allt, naturligtvis, gå i mål. Men om inte annat komma längre än jag tidigare gjort :-)
 
Lite coolt ändå att jag valde just detta tema till just den 37:e bilden... då det var det 37:e temat ;-D
Det var inte uttänkt, utan jag upptäckte det nu när jag publicerade inlägget!
 
Denna lilla sötnosen charmar verkligen alla han möter!
 
Denna godingen är definitivt Ätbar! :-D
 
Under samma fotorunda som norrskensbilden fick jag även denna bild; när jag kom tillbaka till stan.
Känner att även denna kunde ha blivit betydligt bättre, men den får duga ändå :-)
Nu när jag skulle redigera den upptäckte jag även att det faktiskt syns lite norrsken även på den här bilden. Vet inte om ni ser det... "längst bort", strax ovanför horisonten kan man skymta lite grönt på himlen.
 
Den här bilden får i alla fall bli mitt bidrag till temat Stjärnklart.
 
Jag åkte ut en sväng med bilen under fredagskvällen, med sikte på att fota någon stjärnklar bild. Tyvärr blev det en halv-om-halvt misslyckad fotorunda, då det var så kallt, jag hittade inget speciellt bra ställe att stanna på och kom därmed inte hem med så mycket bilder.
MEN när jag kom in på vägen som går parallellt med vägen mot Havsbadet fick jag syn på DETTA!
Enligt min norrskensapp var prognosen inte särskilt hög för detta idag, så jag blev eld och lågor. Stängde av bilen och snabbt som attan ställde jag upp stativet och riggade kameran.
Tyvärr försvann det ganska snabbt och min kamera strulade lite med bulbläget, men denna bild fick jag i alla fall.
Inte den allra bästa direkt, men jag fick i alla fall en bild till temat NORRSKEN! :-D
 
Jag älskar Norrsken! ÄLSKAR! Jag älskar Norrsken!!
Det är något så magiskt över detta fenomen, och även om jag inte gillar vintern så är jag otroligt glad över att bo på en plats på jorden där jag kan få se Norrsken lite då och då :-D
 
Skaparglädje kan man nog kalla den här typen av paketinslagning. Ofta ids jag inte göra sådana här inslagningar, men den här gången kände jag mig pysslig :-)
 
Utanför mitt fönster har det snöat en hel del den här helgen. Tyvärr. Tycker det räcker med snö för i vinter nu!
 
I ett fönster hemma hos mig finner man dessa saker... två årstidslampor (mina favoriter) samt träbokstäver vilka bildar ordet HOME, som ni ser ;-)
 
Ett gäng grenar som går kors och tvärs runt Björkstammarna.
 
Det är lågsäsong i Badhusparken...
 
Att tända sin favoritljusstake under mörka vinterkvällar är verkligen mysigt :-D
Speciellt under den här tiden då det varit ner mot 30 minusgrader och det varit ca. 17 grader inne hos mig så har jag tänt en hel del ljus!
(Den underbara kandelabern på bilden fick jag i julklapp av min syster julen 2014).
 
Den här bilden är en av de jag fotade natten mellan lördag och söndag (på min andra misslyckade norrskensjakt, ni vet ;-))
När jag gick igenom bilderna på datorn hemma ville jag gärna lägga upp just den här, men hittade inget riktigt passande tema. Nu kan det i och för sig finnas, bara att jag råkat missa det (finns ju en hel del teman :-))
Men jag passade i alla fall på att göra det till det första av mina egna teman.
 
Ett gäng granar.
Finns väl egentligen inte så mycket att säga om den här bilden. Den är fotad natten mellan lördag och söndag. Åkte ut för andra natten i rad i jakt på norrsken. Det var dock mulet även denna kväll, så det blev bara några andra små bilder istället.
 
Just nu är hela världen frostig, känns det som :-)
Det har ju i och för sig varit "en vit värld" ett tag nu, men igår när jag vaknade var det sådär alldeles frostigt på alla träd, så för tillfället är det lite extra vitt ute. Passade bra till detta tema ;-)
 
Igår under dagen var det klart väder, så under kvällen gjorde jag ett nytt försök att åka ut på Norrskensjakt. MEN så hade det hunnit bli molnigt igen när det blev mörkt, så inga Norrskensbilder den här gången heller...
Börjar bli lagom less på detta nu...!
Det är ju så länge sedan som jag fotade mina senaste norrskensbilder, så jag VILL verkligen fota det igen!
Nåja; förr eller senare blir det väl. Hoppas jag :-)
 
...kommer månen fram.
 
Igår kväll åkte jag ut på Norrskensjakt, men så visade det sig att det dragit in en massa moln... Så även om det varit Norrsken så hade jag ändå inte sett det :-(
Detta var den enda bilden jag kom hem med. Känns konstigt att komma hem med en enda bild; det hör ju inte precis till vanligheterna när jag är ute på fotorunda ;-)
 
En bild av ett träd som kastar skuggor mot en husvägg får representera mitt bidrag till temat Skugglek.
I och med denna bild måste jag även ta några nya bilder eller kasta mig in i mitt januariarkiv av bilder; detta är nämligen den sista bilden jag förberett att publicera.
Och jag vill ju inte halka efter redan nu, så i helgen blir det att förbereda lite fler bilder.
Såhär mitt i vintern gillar jag att ha några förberett att bara publicera. Under våren och sommaren blir det förmodligen lättare; då jag kan gå ut på fler spontana fotopromenader. Men nu blir det lite mer planering ;-)
 
Trappan i mitt trapphus är väldigt mönstrad. Dessutom blir det ju lite dubbelt, då tejpen som kom med på bilden också är mönstrad ;-)
Jag gillar också att alla linjer börjar vid höger nedre hörn; gör att bilden ser ut lite som en solfjäder ;-)
Funderade först på att lägga in den som ett eget tema med just det namnet (Solfjäder), men det fick bli ett befintligt tema istället :-)
 
I Badhusparken står denna parkbänk och väntar på värmen och sommaren. Och DET gör JAG också :-D
 
Denna bild jag fotade igår på väg hem från jobbet (var tvungen stanna då det är så vackert ute i naturen just nu) får representera mitt bidrag till temat iskallt.
Man kan nämligen säga att det verkligen är iskallt ute för tillfället. Temperaturen håller sig någonstans mellan 20 och 30 minusgrader dessa dagar. Usch! Som tur är har väderprognosen lovat mildare väder framåt helgen och mot nästa vecka, så jag hoppas innerligt att det stämmer!
Jag tål verkligen inte snö och (framförallt) kyla, så det är ingen överdrift att säga att jag sannerligen bor på fel ställe på jorden under vinterhalvåret...
 
Idag fick jag det äntligen till att bli att köpa en digital termometer; dessutom en som visar både inne -och utetemperaturen :-D  Det var inte en dag för tidigt! Har bott här i drygt tio år och egentligen aldrig vetat hur många grader jag har inomhus.
För utetemperaturen har jag faktiskt en termometer. Den sitter på utsidan av ena fönstret, men när det är mörkt är det ganska svårt att läsa av den.
Så från och med nu tror jag det kommer att bli SÅ mycket bättre :-D
 
(Köpt på Dollarstore för 50 spänn.)
 
Denna punktbelysning hänger på fasaden på huset intill mitt.
 
En bild fotad alldeles i början av året. Morgon på jobbet och jag är precis omklädd och redo att påbörja arbetsdagen.
 
Även detta är en av bilderna jag fotade under min härliga fotopromenad i lördags. I och med att det är en motljusbild så tyckte jag den passade bra på temat Silhuett.
Det är även den sista bilden jag hade förberett. Kändes ju så bra under förra helgen då jag hade bilder ända fram till fredag, "bara att publicera". Och nu är det alltså fredag, och dessa bilder är som sagt därmed slut.
Nu måste jag snart ut med kameran igen (jo tjena, som att det är ett tråkigt måste... ;-))
Eller så dyka ner i förra helgens bildarkiv igen. Finns ju en hel del bilder där jag inte visat ännu, och vem vet... kanske jag hittar någon mer bild därifrån som passar på något av utmaningens teman :-)
 
Fasaden på Piteås nyaste parkeringshus Stadsberget är ganska läcker ändå :-)