Follow
3/366 – Nattbild (203)
 
Tja, finns väl inte så mycket att säga om den här bilden... En vanlig enkel bild fotad i mörker.
Okej, rent tekniskt var det väl inte natt när jag tog den. Klockan var någonstans mellan åtta och halv nio på kvällen, men den här årstiden är det ju faktiskt lika mörkt då som det är mitt i natten, därför får den representera mitt bidrag till detta tema Nattbild.
 
Det enda jag tycker är skitjobbigt just nu är att det, enligt Norrskensprognoserna, är väldigt hög chans för just Norrsken i dessa dagar. Och så är det så envist övermulet precis hela tiden! Så även om det blir norrsken så kommer jag ändå inte att kunna se/fota det! Så fruktansvärt STÖRANDE!!

Hej, vacker bild med härliga färger! Typiskt att det blir molnigt när man ska fota norrsken. Kanske det blir ett tema att byta ut.

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar bilden :-D
Ja, det känns så typiskt! Speciellt som det tydligen är extra chans för Norrsken just de här dagarna... Men men... det kommer fler chanser :-)

Vill helst inte byta ut temat Norrsken, då jag hemskt gärna vill publicera bilder på just det temat :-)
Erica Pettersson

Norrsken eller inte så var det en vacker bild du fångade.

Svar: Tack! Vad roligt att du tycker det!
Erica Pettersson

Med en så vacker himmel behövs inget norrsken ;) Snygg bild!

Svar: Tack! Kul att du gillar min bild :-) Ja, det blev ganska bra även bara med det ljuset som var då, även om jag inte kunde se Norrskenet. Kan inte låta bli att önska ändå att det varit klart väder, så norrskenet hade synts :-)
Erica Pettersson

Oj, så fint detta blev! Ser ju att du har lyckats fånga norrsken på tidigare bilder, så du hinner nog - du har ju hela året på dig! ;)
Tänk att där jag tror att du är när du fotar, har jag också stått i fjol (december) men fick inte till någon fin bild. Världen är liten!

Svar: Tack!
Ja, jag är glad att jag lyckats fånga Norrsken i alla fall ett par gånger :-) Och det kommer säkert att bli fler, även om det är mulet just nu.

När jag tog den här (natt)bilden stod jag i Bergsviken, nästan vid hunddagis/brukshundsklubben. Ja, världen är liten :-)
Erica Pettersson

Riktigt vacker och lyckad nattbild. Så mjuk i färgtonerna. Och en bra komposition med trädet i förgrunden. Gillar den skarpt!

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar bilden :-D
Erica Pettersson

Stämningsfullt! Fin komposition och läckert ljus på himlen.

Svar: Tack! Vad kul att du gillar bilden :-D
Erica Pettersson

Oj vilken vacker bild med den härliga blå färgen och träden *gillar skarpt*

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar min bild :-D
Erica Pettersson

Hej Annelie! Tack för besök hos mig. Jag gillar blåtonen och de olika ljusskikten i din bild ... inte är den "bara" en mörkerbild.
Ang. norrskenet. Idag åkte jag 22 mil norrut från Lysekil, till Fredrikstad, och lämnade nollgradigt "höstväder" bakom mig och kom till vinterland. Turligt nog hade de fått snö under natten och det fortsatte snöa smått och vackert under vår promenad i skogen. Underbart! Kanske kan du göra motsvarande, efter en titt på kartan. Ibland är det ju inte många mil man behöver köra för att få klar himmel, tex ut till kusten. Det är det ju absolut värt om även du är en aurora lover. När jag var på norrskenssafari i Tromsö en helg för flera år sen körde vår chaufför 40 mil medan han letade norrsken åt oss. (Nej han hittade inget eftersom det var världens lågtryck som kom in den natten, från -15 till + 5, men natten före hade de haft säsongens vackraste norrsken med alla färgerna. Det ska bli kul att följa dig under året, lycka till i fotoutmaningen!

Svar: Tack för dina kommentarer här på min blogg :-D Vad roligt att du gillar mina bilder!
Ja, du har så rätt i att man egentligen bara behöver åka en bit för att få bättre väder, molnigt, molnfritt, eller vad man behöver just då :-)

Dock bor jag redan vid kusten (Piteå), så jag skulle nog åka inåt landet om jag skulle leta upp t.ex. mer snö. Kör jag 20-22 mil norrut hamnar jag strax ovanför Haparanda, och där är det garanterat betydligt mer snö än här ;-)

Någon gång skulle jag gärna åka upp till t.ex. Abisko med ett enda mål -att fota stora Norrsken :-D

Norrskenssafari låter jätteroligt! Synd att ni inte hittade något just då, men det kanske blir fler tillfällen :-)
Erica Pettersson

Väldigt vackert och läckert

Svar: Tack! :-D
Erica Pettersson

Anonym

Vacker bild med härliga blåtoner och väldigt snygg skärpa! Snyggt fångat!

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar bilden!
Erica Pettersson

Eva

Vackert med blå timmen känslan. Norrsken tycker jag är svårt att fota... moln gör ju inte saken lättare ;-)

Svar: Tack! Vad kul att du gillar bilden :-)
Ja, Norrsken är verkligen en konst att fota. Men roligt samtidigt :-D Jag tycker det är jätteroligt att leka med lång slutartid, och speciellt Bulb-funktionen!

Och precis; moln är ju riktigt frustrerande när man vet att chansen för norrsken är stor, eftersom det måste vara stjärnklart för att man ska kunna se det...
Erica Pettersson

Den bilden var fin! Vilka härliga blåfärger! Hade vart snygg som affisch också?
Kikat på Dina andra temabilder och dom är väldigt fina!
Norrsken är som viltet? Lika intressant att se varje gång, även om man sett det flera gånger förut.
Tack för kommentar hos mig och ha det så gott! :)

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar mina bilder :-D
Och jag håller absolut med -Norrsken är verkligen lika fashinerande varje gång, trots att man sett det tidigare. Jag älskar verkligen Norrsken!
Erica Pettersson

Natt eller ej, en väldigt vacker bild!

Svar: Tack! Vad kul att du tycker om min nattbild :-D
Erica Pettersson

Jätte vacker bild.

Svar: Tack :-D
Erica Pettersson

Lotta

Så fina färgtoner!

Svar: Tack :-D
Erica Pettersson

Såå vackert! Sen spelar det ingen roll hur mycket klockan var... alldeles perfekt till temat!

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar bilden :-D Ja, än så länge är det lika mörkt vid åtta som det är vid midnatt, så tiden spelar egentligen inte så stor roll ;-)
Erica Pettersson

Tack snälla för den fina kommentaren jag fick av dig på min sida!
Måste säga att jag blev helt förälskad i denna bild. Häftigt att du fick med skenet (från en arena kanske?). Dessutom gjorde snön på marken att jag längtar till min hemstad Östersund.
Jag får aldrig till en bra kvälls/natt bild. Har du använt dig av stativ? vad har du för knep/kamera/tillbehör för att få till en sån bra bild? :)


Svar: Tack! Vad roligt att du gillar bilden :-D Då jag egentligen åkte ut på en liten Norrskensjakt blev jag besviken över att det var övermulet överallt. Så det är roligt att få så positiva kommentarer för en av de (få) bilderna jag fick, trots vädret :-)
Ja, till mina kvällsbilder använder jag mig av stativ. Och även fjärrutlösare så att jag slipper röra vid kameran (vid lång slutartid kan man råka ut för skakningsoskärpa av att trycka ner kamerans avtryckare, om man har otur). Bilden är tagen med min Canon EOS 5D mark II, alltså en fullformatssystemkamera. Men man kan naturligtvis fota sådana bilder med vilken systemkamera som helst.

Egentligen går det med alla kameror som man kan ställa in så att de fotar med en lång slutartid. Och använder man en systemkamera så använd gärna BULB-funktionen, vilket betyder att kameran exponerar bilden så länge man håller nere avtryckaren. Och använder man en fjärrkontroll så trycker man en gång. Sedan exponerar kameran ända tills man trycker på fjärrkontrollen nästa gång. Man kan alltså få slutartider på flera minuter om man vill, vilket är perfekt om man t.ex. fotar fyrverkerier :-)

Så sammanfattningsvis vad jag använt för att fota denna bild:

Systemkamera, Trebensstativ, fjärrkontroll
Erica Pettersson

Vacker bild! Och vilken fantastisk färg himlen har!

Svar: Tack! Ja, trots att det var för övermulet för att jag skulle få se något Norrsken, så blev det ganska effektfullt med ljuset på himlen :-)
Erica Pettersson

Fantastisk färg på himmelen! Snyggt fotat!

Svar: Tack! Vad kul att du gillar bilden :-D
Erica Pettersson

johanna

vilken fantastiskt stämningsfull bild!

Svar: Tack! :-D
Erica Pettersson

Vilken vacker bild!

Svar: Tack :-D
Erica Pettersson

Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?