Gallery Friday: Förväntningar på 2013 / Expectations on 2013
 
Fredag idag, och dags för 2013´s första Galleri Fredag. 
Årets första värdinna är Myhrans, och hennes första tema är FÖRVÄNTNINGAR PÅ 2013.
Tycker det var väldigt svårt att hitta någon bra bild att illustrera temat med (hade jag kommit mig ut för att fota fyrverkeribilder i måndags hade jag tagit dem), därför gjorde jag en liten fuling... Hämtade sådana "before I die-bilder" från nätet.
 
Dessa bilder representerar vad jag mest av allt vill och önskar. Självklart går det inte att önska alla de sakerna just under 2013, men hoppas det inte gör något att jag gör en liten utvidgning av temat?
Trots att flera av sakerna inte går att uppfylla i år/på ett år, men jag hoppas ändå att vissa av dem i alla fall ska ta en liten början...
 
Become a professional photographer
Som ni vet är det min STORA dröm! Jag hoppas bara jag har tillräcklig talang för det, men det senaste ett och ett halvt året har jag faktiskt börjat tro mer och mer på min fotoförmåga. Så... hoppas med hela mitt hjärta!
 
Travel to all of the places I´ve always wanted to go.
Throw a dart at a map and travel to wherever it lands. 
Ja, faktiskt! Jag önskar verkligen att jag kunde vara så pass äventyrlig av mig. Jag vill så gärna vara så spontan, då jag kan tänka mig att det är på det sättet man faktiskt gör de allra bästa upptäckterna.
 
Fall in love with someone who loves me back.
Have children. 
Det här känns som en väldigt personlig punkt, på gränsen till privat (för min blogg). Men jag vill så hemskt gärna ha barn någon gång, och den biologiska klockan tickar på...
Jag behöver självklart inte den där överdrivet romantiska Hollywood-versionen av kärlek (finns den ens?) men jag vill bilda min egen familj :-)
 
Live in USA!
Experience christmas in New York.
Jag VET att jag tjatar sönder öronen på er (eller ögonen kanske då det här är en blogg)! Ni som följt mig i mitt bloggande länge vet vid det här laget att min STORA DRÖM, förutom att bli Fotograf, är att åka till USA!
Jag ÄR också medveten om att jag förmodligen glorifierar landet så till den milda grad! Men jag kan inte hjälpa det ;-) Det ÄR min stora DRÖM sedan tolv år tillbaka!
 
Stop being so afraid and start living instead.
Not being afraid to try and experience new things.
Jag bestämde mig för ett år sedan. Jag FÖRSÖKER, men är inte ända i mål ännu. Men jag VILL verkligen våga kasta mig ut på okänd mark och på sätt upptäcka nya saker och vidga mina vyer. Våga släppa iväg min trygghetszon. Jag har alltid varit så att trygghet varit väldigt viktigt för mig. Att VETA var jag ska, vad jag ska göra o.s.v. Men efter Belgien-resan (vet att jag tjatar om den också), som jag tvekade inför, så bestämde jag mig för att sluta stänga dörrar innan jag tagit reda på var de leder.
Men att släppa på den trygghetszon man haft under ett helt liv är inte gjort i en handvändning. Jag kämpar, och som sagt; verkligen VILL VÅGA!
 
 
Men för att återknyta till just 2013, så önskar jag att detta året ska vara väldigt snällt mot mot mig. Att jag, som alla andra, ska få känna att det är MITT år. Att jag ska få känna att i alla fall några av dessa punkter lägger sig i startgroparna...
 
Vi har precis öppnat en ny bok full med blanka sidor.
Välkommen 2013! 
Era fantastiska kommentarer!
1

Jättefin tolkning av temat! Även om allt inte kommer att inträffa under 2013 så måste man ju faktiskt börja med att så ett frö, och det har du ju gjort genom att visualisera dina drömmar och mål på detta vis. Varför inte slå ihop flera flugor genom att plugga foto i USA? Då får du ju både komma dit, ägna dig åt foto som är din passion och dessutom vara lite äventyrlig? CSN ger ju lån för utlandsstudier också, och vem vet, där kanske du träffar kärleken...=)

Svar: Tack :-D
Ja, det är sant att man måste börja någon gång, och varför inte just nu i år ;-)
Angående USA har jag själv varit i samma tankar då och då. Däremot kostar det ju en del pengar att komma sig dit, oavsett vad det är man ska göra där. Så jag måste på något sätt fixa pengar här hemma först som kan användas till en sådan resa :-) Men en vacker dag...

Ha en jättebra helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Att illusterara dagens inlägg var så jättesvårt. Verkligen inte lätt.
Gillar hur du fick till det.
Det där Penny skriver ovan är inte dumt, Erica. Plugga foto i USA med lån av CSN.
DET vore nog ngt det.
Jag hoppas, och tror, att 2103 ska bli jättebra för dig!!

Svar: Ja, det var riktigt svårt med bilderna till veckans tema. Nödlösningen fick som sagt bli att låna bilder runt om på nätet för min del ;-)
Ja, finansiering genom CSN är en väg att gå för utlandsstudier. Tyvärr känner jag mig lite kluven, då jag redan har en viss studieskuld till CSN (från tiden på Lärarutbildningen).
But I´ll figure it out! På NÅGOT sätt ska jag ta mig till USA!
Jag hoppas också att 2013 ska bli ett toppenår i mitt liv! Blir svårt att toppa 2012, men då har ju 2013 chansen att bli ännu bättre, att bli helt awsome!

Hoppas att ditt 2013 också blir ett år att minnas!
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

hej, jag undrar om du har några tips om systemkameror osv, då jag vill ha en ny !
ha en bra dag :)

fin du är på din "info" bild och jag gillar hur du tar dina bilder!

Svar: Tack för berömmet :-D Och varmt välkommen till min blogg :-)
Angående systemkameror så kan jag nog inte ge så bra tips. Då jag fotar med Canon så är jag inte så insatt i andra märken, som t.ex. Nikon.
Men det beror också självklart vilka ambitioner man har med fotograferingen. Själv gick jag från en EOS 400D till en 5D mark II, då jag helst vill arbeta med foto snart. Men om man känner att man vill fortsätta på hobbynivå, men vill ta det ett steg längre så räcker det absolut med en s.k. semiproffskamera, typ Canons 40D, 50D, 60D o.s.v. Annars så är instegs/nybörjarmodellerna (typ 550D, 600D o.s.v.) idag väldigt bra också.
Mitt tips är att läsa på om lite olika modeller och se vilken som känns bäst samt vilken som passar bäst för ens behov.

Som sagt, tyvärr kan jag inte riktigt ge så väldigt bra tips.

Lycka till!
P I X E L I E - Erica Pettersson

4

hej! ställ gärna några frågor i min frågestund, skulle vara supersnällt! :)

5

Det där med fotografdrömmar känns igen. Jag kan lyckligtvis rida lite på mitt jobb med de drömmarna och använda egna bilder. Men det är inte alldeles lätt att slå igenom, det är det inte... Lycka till.

Svar: Ja, att få arbeta som Fotograf skulle vara "like a dream come true" för mig! I alla fall som det känns just nu och de senaste åren...
Men ja, det är en riktigt svår branch att välja... Speciellt som marknaden inom foto egentligen är väldigt mättad just nu. Det gäller att hitta SIN stil och sedan marknadsföra sig ordentligt. Och jag skulle gissa att även då är det inte helt lätt...

Hoppas du får en toppensöndag!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?