8 things about me
 
♦ Jag avskyr strumpor! SÅ obehagligt; har dem bara på mig när jag absolut måste (typ när jag ska hem till någon där jag ska ta av mig skorna).
 
♦ Mot bättre vetande kan jag inte låta bli att fortfarande önska att någon gång få ta en "genväg" ekonomiskt. Typ vinna en riktig STORvinst, och på det sättet få satsa helhjärtat på mina drömmar utan att tänka på pengar varje månad.
Vill bara förtydliga att jag VET att det inte är realistiskt, men drömmar och önskningar är så starka hos oss att de är svåra att skaka av sig...
 
♦ Jag är väldigt självkritisk när det gäller mina egna verk. Även om jag egentligen tycker det blev rätt bra, så är det någon röst inne i mig som säger "Nej, nog kunde det här vara bättre..." Det, det och det är inte bra, och då blir jag missnöjd med allting. 
 
♦ Jag har världens 30-årskris!
Vill inte ens tänka på att jag fyller TRETTIO nästa år! Jag vill inte lämna "20-årsåldern"...
 
♦ Jag hatar tuggummi. Jag avskyr grejen med att tugga på något hur länge som helst utan att "få det ur munnen". Klarar knappt av ljudet av tuggummituggande hos andra heller.
 
♦ Jag är faschinerad av språk och har en hel lista på olika språk jag skulle vilja kunna prata FLYTANDE.
Förutom engelska är det t.ex. franska, tyska, spanska, italienska, finska, kinesiska, arabiska samt teckenspråk.
Jag vet att de tre sista är mer ovanligt att ha på en sådan här lista, men just därför skulle det vara roligt att kunna dem.
Och Teckenspråk (det sista) skulle jag så gärna vilja lära mig igen, så att jag kunde det helt flytande.
 
♦ Jag har aldrig skolkat från en enda lektion i hela mitt liv.
 
♦ Jag går aldrig mot rött ljus. Även om klockan är ett på natten, inga bilar i närheten; så om det är rött ljus vid övergångsstället så väntar jag på att det blir grönt ;-)
 
Era fantastiska kommentarer!
A-L
1

Hej,
Jag har sett att du har tittat in hos Annika i D.C. ibland och var nyfiken på din blogg. Gillade vattenfärgerna skarpt...Jag provade med en gång, men eftersom jag inte är så konstnärlig, så blev det inte så där kul. Lätt var det...även om hon på "Modeskeppet" la till lite extra steg...Typ lägga till en mask och sen trycka CTRL + I eller Command + I, istället för att hålla in ALT (Option på en mac kanske - inte vet jag) och trycka på masken. ALT är en underbar knapp för massor av genvägar ju!!!

Jag blev så full i skratt när jag läste ditt inlägg..."ekonomisk genväg". Min svåger tror fullt på detta! Han vägrar att släppa ideén med att jobba för pengar och betala räkningar först. Självklart har de förlorat hus och annat nu, för de inte kan sköta pengarna. Visst, det vore ju skönt att slippa tänka på pengar jämt!!!

Språk...jag läste tyska, engelska och italienska när jag gick i skolan. Och så franska när jag bodde i Belgien...Men jag tror det är omöjligt att lära sig alla språken flytande. Min tyska (schweizertyska) var bättre än min engelska när jag bodde i Schweiz, men efter 18 år i USA, så är tyskan glömd. Grejen är att man måste underhålla språken HELA tiden. Mitt råd är att du reser runt lite och bor i de olika länderna. Man lär sig jättefort då.

Ha, ha...Du verkar följa alla regler: inte gå emot röd ljus, icke skolka osv. I USA måste man köra emot rött ljus. Du svänger höger på rött ljus om kusten är klar! Hur skulle det funka tror du?

Och skolka...Det gjorde jag redan i fyran, men jag fixade gymnasiet utmärkt ändå. Ibland behöver man en paus när det blir förmycket...

Kul att läsa och se lite bilder...
Ha en bra dag...Hejdå!

Svar: Hej och välkommen till min blogg!
Tack! Vad roligt att du gillade mina vattenfärgsbilder :-)
Ja, det finns alltid flera olika sätt att göra saker i Photoshop. Och tangentsbordsgenvägar är underbara! Ibland kan jag inte förstå hur jag orkade med i början av min Photoshopkarriär, då jag alltid klickade mig genom de längre vägarna i själva programmet ;-) Nu; ju fler genvägar via tangentbordet jag upptäcker, desto gladare blir jag ;-)

Ja, en "ekonomisk genväg" skulle inte vara så dumt! Skulle räcka med en... ;-) Däremot är jag oftast för snål för att lägga pengar på spel, så det blir svårt att vinna då ;-)

Ja, det är roligt med språk. Men du har alldeles rätt i att man måste underhålla dem för att inte glömma. Jag läste t.ex. Teckenspråk på gymnasiet, men då jag inte känner någon som använder det så minns jag ingenting av det nu.
Bo i olika länder för att lära mig språken, ja! Vore en dröm! Kanske den dagen jag får ta en "ekonomisk genväg" ;-)

Ja, jag har alltid varit väldigt mycket "Följa regler". Jag skulle ha fått alldeles för dåligt samvete om jag t.ex. skolkat/uteblivit med "ogiltig frånvaro". Självklart förstår jag att man kan klara skolan fint även om man är borta från någon lektion då och då, men det är helt enkelt min personlighet. (Vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig för att inte verka nedvärderande, då det naturligtvis inte är min avsikt).

Ha det toppen!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Vad roligt att läsa din lista!!
Jättekul.
Älskar sättet du skriver på! Alltid.
Gått mot rätt ljus har jag gjort mkt, mkt.
Skolkat väääldigt sällan, kan nog räkna ggrerna på ena handens fingrar.
Ekonomi, ja tack, det vore underbart med en genväg.
Strumpor gillar jag :-)
OCH språk är roligt. Jag har tappat all tyska också som jag läste i skolan. Tror att engelskan ligger för nära både den och svenskan.
Vill säga att du inte ska behöva ha ngn 30 årskris. Trettio är UNGT, så ungt i min bok!
OCH så vill jag säga at du tar bilder som är HELT underbara!!!!
Ha en mkt fin helg.

PS, jag förstod precis vad du menade med temat. OCh jag hade velat plåta JUST så som jag gjorde med första bilden.
men Canons batteri la av, och då blev det inte roligt längre.
Ajfånen kan aldrig komma upp i den klassen.
Abstrakt spinner lite på samma tema, så jag har redan ideer.
OCH jag ska se till att Canon är laddad och klar!!

Svar: Tack :-D Ja, listor är verkligen tacksamma att ta till när inspirationen tryter ;-)
Det med att jag inte klarar av att gå mot rött ljus kan man nästan säga är ett handikapp i mitt fall... då jag "måste" stå och vänta på grönt vid en tom väg sent på kvällen ;-)

Angående 30-årskris så försöker jag verkligen tänka så; att det trots allt inte är gammalt egentligen. Men jag har ändå ett tag innan jag riktigt förlikat mig med det ;-) Och jag har ju trots allt nästan 1½ år på mig att vänja mig ;-)

Det där med att kamerabatteriet lägger av när man absolut minst vill det känner jag väl igen. Men jag tycker du lyckades bra med temat även med iPhonen!
Ha en toppenhelg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Jag, (som ju är lite av en pessimistisk realist, men en lättsam sådan) förstår mycket väl att du känner av lite kris när 30 närmar sig. Jag hade själv inte det så krisigt runt 30. Jag har det nu vid 40 istället, men det beror på att jag har varit arbetslös nu i denna åldern. Men visst kan det vara så att det är så mycket man känner att man vill hinna med!
Jag önskar dig lite jävlaranamma, helt enkelt! (Jag skulle behöva det själv också, jag vet). Till vad du nu behöver och vill ha, ett jobb, resor, kärlek, bilda familj, du vet bäst själv. Svårt att skriva, men vad jag menar är att jag känner för dig och vill att det ska gå bra! Kram!

Svar: Tack för din kommentar :-) Ja, jag börjar verkligen känna av en 30-årskris. Även om jag vet att det trots allt inte är överdrivet gammalt (inte i dagens samhälle) men att jag känner så tror jag beror mycket på att jag varit så extremt blyg under hela mitt liv. Av den anledningen känns det lite grann som om jag inte "hunnit med" så mycket som jag "borde" vid den här åldern (som andra i min ålder).
Men tack vare mina erfarenheter de senaste två åren så har jag som sagt bestämt mig för att försöka se positivt på saker och ting :-D Livet är ju inte slut än ;-)

Hoppas du får en fin fortsatt helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?