Follow
Idag är det Allhelgonadagen. Och Halloween. De krockar nämligen i år, eftersom Halloween infaller under lördagen.
Nåja, ingen Halloweenfest för mig i alla fall, men det är inte direkt något jag sörjer. Det är inte något för mig. 
Istället åkte jag ut till Hortlax kyrkogård och tände ett ljus för morfar i minneslunden. 
Efter det, på väg hem, stannade jag även på kyrkogården i stan och gick till farfars grav en stund. 
Kameran följde med mig idag, så jag kunde inte låta bli att knäppa några försiktiga bilder. Jag tycker det är så otroligt vackert på just kyrkogårdar den här helgen varje år! 
Det är verkligen som ett hav av ljus... 
I vanliga fall tycker jag det är lite läskigt med kyrkogårdar, speciellt när det är mörkt. Men idag ville jag knappt gå därifrån. Det var som om det låg ett stilla och tryggt lugn över alltsammans.
 
Vad har ni gjort idag?
Är ni på/ska ni till någon Halloweenfest?
Eller tar ni det bara lugnt hemma i soffan?
 
 
Visst är det vackert!
Idag var det betydligt roligare att ha veckovägning än det varit de senaste två veckorna!
Nu är det nära...
Den här veckan har jag gått ner 2 kilo -precis på hektot (2,0), vilket betyder att jag just nu är mycket nära mitt julmål. Det är ju att nå tvåsiffrigt till julafton... och det är endast 1,3 kilo kvar dit. Och 9 veckor.
Man kan säga som så; att jag känner mig MYCKET optimistisk över att nå detta mål i tid ;-D
Kanske, om jag har tur, kan jag till och med nå det om kanske 2-3 veckor?
 
Det här inlägget bryter härmed den negativa ton jag haft i de senaste uppdateringarna. Finns ju ingen anledning att vara missnöjd med veckans resultat!
 
Dessutom har jag nått lite av en milstolpe i denna viktresa.
Ni som följt mig ett tag vet att jag en (1) gång tidigare haft en lyckad viktnedgångsperiod.
Det var 2007, då jag gick ner 14 kilo på tre månader -mellan slutet av september och jul. Dock tappade jag motivationen efter helgerna och gick upp mer än jag gått ner, och efter det har jag börjat lite sporadiskt på olika viktresor men inte riktigt hittat motivationen.
Förrän nu...
Och NU har jag alltså gått ner samma "summa" som jag gjorde då, men på drygt två månader istället för tre :-D
Tyvärr ligger jag inte på den vikt jag låg på då, eftersom utgångsvikten var högre den här gången.
Men jag känner det ändå som en milstolpe.
 
Dessutom kom jag att tänka på en sak igår... en sak som faktiskt känns lite konstigt. Bra, men konstigt...
Det är nämligen så att jag känner mig smalare numera. Det syns inte i spegeln eller särskilt mycket på kläderna, men på något sätt känner jag mig smalare...
Does that make any sense to you...?
Kanske är det bara vetskapen om att jag gått ner i vikt; jag vet inte. Men jag måste erkänna att jag tycker om känslan.
 
Avslutningsvis vill jag bara meddela (om det är någon som undrar) att det faktiskt kommer typ "före -och efter"-bilder av denna viktresa, men de kommer lite senare. När skillnaden syns bättre, och när jag faktiskt gått ner någon storlek i kläder.
 
 
Jag är redo och peppad att ta mig an en ny LCHF-vecka!
Tänk att det gått 4 år... FYRA år sedan jag åkte iväg till Belgien på utlandspraktik!
Jag vet att det kanske verkar löjligt att uppmärksamma en sådan här dag, men för någon som så sällan har möjlighet att åka utomlands lever man lääänge på de gånger man verkligen får komma iväg.
 
Idag är det alltså precis på dagen fyra år sedan avresedagen för Belgienresan, och jag önskar verkligen att man kunde vrida tillbaka tiden.
För fyra år sedan hade vi ganska precis kommit fram efter en dags flygningar -först från Kallax till Arlanda, sedan till Köpenhamn för att sedan flyga sista etappen till Bryssel.
Det känns som det var igår, samtidigt som det känns som decennier sedan...
 
Här kan ni, om ni vill, se fler bilder från Belgien.
 
Det här kommer inte att bli en uppdatering som de tidigare veckouppdateringarna här på bloggen.
Det är nämligen så att jag står ganska stilla för närvarande, vilket inte gör det så roligt att uppdatera.
Dock är jag less på att ständigt bara skriva klagosånger och att det negativa smittar av sig på bloggen; Därför blir det här en uppdatering men inte en "riktig" uppdatering.
Är ni trots allt intresserade av det, så kan ni gå in på min andra blogg som jag gjort speciellt för min LCHF-resa.
För att komma dit kan ni klicka här.
 
Idag vill jag i alla fall fokusera på vad som är positivt, vilket just för tillfället handlar om min sockeravvänjning.
Idag, söndag, är det nämligen precis på dagen 10 veckor sedan jag slutade med socker (godis, fika, läsk och alla andra onyttigheter). Jag har varit helt sockerfri i tio hela veckor! 
DET känns sannerligen BRA! 
Dessutom har sötsuget varit helt borta i typ nio (9) veckor. 
Det tog nämligen bara ungefär en vecka innan det försvann, och jag slapp till och med sådana abstinensbesvär man kan få. Jag hade egentligen inga större besvär under övergången mellan sockerberoende och sockerfri, vilket jag är otroligt tacksam över!
Självklart vet jag att alla inte har samma tur; man får ju oftast någon typ av besvär som t.ex. huvudvärk o.s.v. Men jag kan ju bara skriva utifrån MITT liv och MINA erfarenheter, och jag har haft en oerhörd tur.
 
Jag kan till och med sitta med vid ett bord där resten av personerna fikar eller äter efterrätt, utan att jag blir sådär extremsugen.
Dessutom behöver jag ju inte längre (även detta har hållit i sig i 10 veckor) rusa på dass så fort jag ätit något för att min mage krånglar.
Så även om jag inte ser så mycket resultat på vågen eller måttbandet för tillfället så håller övriga hälsovinster av LCHF fortfarande i sig :-D
 
Bilder från förra året och tidigare i år.
Sådant som inte längre finns med i mitt liv...
...och som jag ärligt inte ens känner något direkt sug efter längre.
Visst skulle det vara gott med t.ex. en macka & juice ibland,
men ju längre jag är utan desto bättre går det :-)
 
Jag fick för mig att det var nästa helg det var SC, men så kom jag på att jag var en vecka sen då, vilket gör att det är den här helgen ;-)
 
Saturday Challenge är en fotoutmaning där en liten grupp bloggare varannan lördag publicerar en bild på ett speciellt tema. Vi som är med är jag, Johanna, Amanda, Aina, Malin och Johanna.
Den här helgens tema är I min stad.
Denna höstiga bild från en av Piteås många promenadvägar får bli mitt bidrag.
Hösten har tyvärr kommit en bra bit på väg hos oss, och många träd är redan kala.
Jag är med (än så länge i alla fall ;-)) i ett tema som kallas Saturday Challenge. Det är en liten grupp bloggare som varannan lördag tolkar ett speciellt tema med hjälp av foto. Tyvärr har jag varit så dålig på att delta; men har tänkt skärpa mig.
Jag tycker ju faktiskt att det är roligt med teman här i bloggvärlden, och det skulle vara tråkigt att inte vara med i något. Jag tyckte ju om att vara med i Show&Tell/Galleri Fredag när det begav sig (innan det temat lades på is p.g.a. svagt deltagande).
 
Jag är dock medveten om att jag är en vecka sen med mitt bidrag här... Det var förra lördagen det var Saturday Challenge på temat komplementfärger, men jag publicerar ett bidrag ändå.
"Bättre sent än aldrig" kanske jag får tänka ;-)
 
Tyvärr har jag haft så svårt att komma mig iväg och fota de senaste veckorna. Det är väl ingen ursäkt egentligen; dock en förklaring.
Därför får det bli en reprisbild; en bild jag tog en sommardag för ett par år sedan. Men jag tänkte att Sveriges flagga egentligen är ett klockrent motiv när jag ska fota just komplementfärger :-)
 
 
En liten bonusbild fick det bli när jag ändå är igång ;-) Tänkte inte på den här bilden, men den innehåller ju också komplementfärger -röd och grön...
Det känns som om jag bara bloggar numera när det handlar om min viktresa -alltså när det är dags för veckouppdateringarna. Jag måste ta och skärpa mig där...
Dock känns det ju som om mitt liv för tillfället kretsar väldigt mycket runt just min hälsoresa, så det kanske inte är så konstigt att det avspeglar sig i bloggen.
 
Nåja... nu är det i alla fall dags för veckouppdatering nummer 9; jag har alltså ätit LCHF och varit helt utan socker i nio veckor. Eller på dagen två månader. Jag började den 10:onde augusti, och nu är det 10:onde oktober.
Detta är även anledningen till att jag kör veckouppdateringen en lördag istället för en söndag, då det känns som att det inte skulle ge så mycket att köra månadsvikt idag och veckovikt redan imorgon. Sååå mycket hinner ju inte ändras från en dag till en annan...
I fortsättningen kommer jag dock att fortsätta veckovägningarna på söndagar.
 
Tyvärr har jag kommit in i en period av min hälsoresa då jag känner att motivationen verkligen tryter. Jag vet ju att sådana tider kommer förr eller senare, men just nu är det en tid då det går rätt så långsamt.
Ännu syns det varken i spegeln eller på kläderna, och marginellt på vågen/måttbandet, så jag får verkligen kämpa för att hålla fast den motivation jag har kvar.
Det som driver mig framåt just nu är dels tanken på slutresultatet och dels att jag verkligen inte vill ge upp nu! Inte nu när jag äntligen hittat en kost som fungerar för mig och som får mig att för första gången verkligen tro på att jag kommer att klara mig ända in i mål.
När det gäller sådana här saker är jag sannerligen envisheten själv; och jag kan driva mig själv framåt endast på ren envishet.

Dock behövs ju motivation också, så jag hoppas innerligt att den snart kommer tillbaka med full kraft.
Som sagt; just nu känns det lite jobbigt att det går så långsamt. Speciellt som jag faktiskt inte fuskat någonting dessa veckor. Förutom när jag var på bröllop den 12/9 har jag varit helt sockerfri i 9 veckor.
 
Minus sedan förra veckan: 0,9 kg.
Minus totalt: 12,4 kg.
 
Det här blir ett sådant där trist inlägg, men känner att jag bara vill meddela detta... ifall någon går in på kategorin där mina gratisdesigner finns; alltså de som jag gjort tillgängliga till er för fri nedladdning.
Det är nämligen så att jag precis raderat alla gratisdesigner jag lagt upp. Jag har även tagit bort dem från nedladdningssidan, så från och med nu finns de inte tillgängliga (blogg.se-mallen Nature har jag dock inte tagit bort, ifall det är någon som vill ladda ner den).
 
Men de andra finns som sagt inte kvar.
Det var så länge sedan jag gjorde dem, och en del är kodade på ett sätt som jag inte skulle koda idag.
De var alltså gamla och "out-of-date", så att säga. MEN... tanken är att jag ska tillverka nya designer för nedladdning. Det kommer alltså att komma upp nya, fräscha designer om ni är intresserade av att piffa upp era bloggar (gäller fortfarande bara blogg.se). 
 
Som sagt; ville bara meddela detta, så att ni inte tror det är något fel när de inte längre finns här på bloggen. 
 
Bilden är från min födelsedag i somras, men har ingen nyare.
Idag är det Kanelbullens dag, och som bloggare måste jag ju helt enkelt blogga om det ;-)
Jag har dock inte bakat några bullar, och kommer heller inte äta några idag. Gör ingen uppehållsdag för en sådan sak, även om det (verkligen) låter gott.
 
Äter ni några Kanelbullar idag?
Där kom det. Mitt första bakslag.
Jag vet ju självklart att det kommer förr eller senare, men man blir ändå otroligt nedstämd när det väl händer. Hjärnan har ju hunnit vänja sig vid att det går så bra att man nästan "förväntar" sig att det ska fortsätta visa minus.
Och så kommer den dagen... dagen då vågen visar det första plusset.
Det är NU som min motivation verkligen prövas!
Det är NU som det verkligen gäller att inte ge upp!
 
Det jag tycker är jobbigast är att jag fick plus på vågen (och +/- noll på måttbandet) TROTS att jag faktiskt inte fuskat någonting den här veckan. Det har varit som alla andra av dessa 8 veckor... inget godis och andra sötsaker, ingen läsk o.s.v. och strikt LCHF-kost.
Jag har till och med satt igång med träningen i form av crosstrainern jag har stående här hemma. Och ändå visar vågen på plus.
 
Dock kan det ha att göra med t.ex. att jag är lite trög i magen (vanlig "biverkning" av just LCHF-kost) och inte fått vara på toa på ett par dagar. Inför förra veckans vägning hade jag fått bajsa bara strax innan vägningen.
Och då viktuppgången "bara" var 0,6 så kan det ju faktiskt vara det som är boven i dramat...
Nästa vecka (lördagen den 10:onde) är det ju dock månadsvägning -då hoppas jag att det ska ha gått neråt igen.
Jag funderar på att prova på en mejerifri vecka, men vi får se hur det blir med det.
 
 
Minus 11,5 kg totalt... och förra veckan var det 12,1. Det känns verkligen nedslående när man ser det i siffror... 
Men men! Det är bara att samla ihop sig och se framåt. 
Ny vecka - nya tag!
När jag var sjuk förra helgen och början av den här veckan blev det en hel del TV, då jag mest låg i soffan och gled in och ut ur sovande tillstånd.
Bland annat såg jag typ något halvt avsnitt av Biggest Loser (från USA), och jag kunde inte låta bli att börja tänka/filosofera lite när jag såg det...
Till att börja med är det ju ett sätt att gå ner i vikt som man inte kan köra på hemma; tidsmässigt. Deltagarna ägnar ju flera veckor till att endast träna och lära sig hur de ska äta rätt. De har endast det att bry sig om under tiden de är med i programmet.
Hemma är det ju så mycket annat samtidigt; som jobb o.s.v. som styr när man kan träna. Man kan helt enkelt inte ägna hela dagarna helt åt det.
Men det lägger vi åt sidan så länge; det var inte det som fick mig att fundera.
 
Jag såg bland annat en av gångerna de skulle ha invägning, och tänkte genast på hur deltagarna verkligen hetsas när viktnedgången blir till ett tävlingsmoment. Vem har gått ner mest i veckan? Vem har gått ner minst? Vem ska åka ut. Att ha gått ner minst straffas oftast med att den personen blir utröstad.
Och om någon en vecka inte gått ner något, eller "endast" gått ner ett halvt kilo (1 pound) så skuldbeläggs den personen oftast. Den personen har "inte gjort sitt bästa", eller typ "varit lat den veckan".
Jag kan inte låta bli att bli lite upprörd när jag såg det.
Alla som vet något om kroppen och viktnedgång VET att det vissa veckor kan gå sämre! Det kanske "bara" gått ner något hekto, eller till och med inget alls. Det har INGET att göra med att personen varit lat eller inte gjort sitt bästa. Det är bara kroppens sätt att anpassa sig till sin nya livsstil/vikt.
En kanske står stilla i två veckor, för att tredje veckan gå ner 2 kilo, eller mer.
Som sagt; jag tycker INTE om att det är så mycket skuldbeläggning på deltagarna i Biggest Loser!
 
Jag funderade också på hur det skulle vara om de, på prov, gjorde en säsong med typ Biggest Loser -LCHF edition? Där deltagarna fick gå ner i vikt genom att äta LCHF.
Naturligtvis kunde de träna också (det går ju ännu fortare då).
Om de vill att deltagarna/lagen ska gå ner mycket i vikt mellan vägningarna så tror jag ju LCHF är det ultimata sättet! För gravt överviktiga är det ju faktiskt bevisat att man går ner snabbt i vikt med just denna kost.
Plus att det är bra, naturlig mat man äter OCH deltagarna kommer att få känna att de faktiskt håller sig mätta och sötsuget försvinner ganska snabbt.
De slipper gå från att äta en massa "junkfood" i verkliga livet till att på en gång ställa om sig på fettfri kost/svältkost. Jag tror verkligen att omställningen skulle bli betydligt bättre för dem. OCH enklare att fortsätta på den vägen när de kommer hem igen.
 
Jag brukar inte följa Biggest Loser, varken från USA eller Sverige.
MEN jag skulle faktiskt se en hel säsong om det blev en LCHF-edition.
 
Någon mer som skulle se programmet om det kom Biggest Loser -LCHF edition?
Brukar ni se programmet i vanliga fall?
 
Så skriver vi Oktober 2015. Redan!
Vi är så att säga "inne på slutspurten" av detta år. Ja, jag vet att det är tre månader kvar, men jag räknar de tre sista månaderna lite som slutspurten. Bortsett från december så har vi kommit till årets absolut tråkigaste månader.
Det har väl inte undgått någon att jag inte tycker om hösten... ;-P
Den tiden på året då det bara är kallt, nörkt och regnigt. Nej tack, säger jag. Ge mig vår och sommar igen!
 
DOCK måste jag erkänna att vi inte kan klaga på den här hösten. Även om det regnat och varit mulet ibland, så har det verkligen varit otroligt fint väder större delen av september, samt andra halvan av augusti.
Vi, eller i alla fall jag, behövde sannerligen det efter den här dåliga sommaren. Jag behövde verkligen lite solenergi för att klara vintern, då jag har nog svårt att ta mig igenom den som det är.
 
Så... nu får vi se vad oktober har planerat för oss.
Nu trotsar vi mörkret, tänder några ljus och blickar fram mot den underbara högtiden julen som kommer rusande emot oss med stormsteg.