Som ett nytt hem
Alla som känner mig vet att jag med djupaste intensitet hatat möblerna i min lägenhet. När jag flyttade hemifrån gjorde jag som väldigt många (de flesta?) och gick på budgetgrejer. Plus att jag inte visste vilken inredningsstil jag ville ha då. 
Tanken var att de skulle fungera "tills jag hittat och fick råd" med grejer jag verkligen ville ha. 
Det är 14 år sedan. 
 
 
Äckelmöbeln...
 
Det här är alltså "Före-bilderna", fotade strax efter att jag möblerade om i höstas.
 
 
Men så, i år, hade jag äntligen möjlighet att inreda med de möbler jag helst av allt ville ha. De ljusa möbler jag sett ut på IKEA för typ 12 år sedan. 
Första april skickade jag iväg en storbeställning via IKEA online, och tio dagar senare anlände den drygt 200 kilo tunga leveransen. Och jag säger då det; TACK OCH LOV för möjligheten att beställa "inburen hemleverans"! 
 
De kommande eftermiddagarna och kvällarna ägnades till att montera möbler och ställa iordning som jag ville ha det. 
Jag kan inte vara nöjdare! :-D 
Visserligen är det inte till 100% färdigt ännu. Möblerna är klara, men jag har  som sagt planerat att försöka hitta någon mer inredningdetalj, typ VÄXTER att boa med. 
 
Fotade i alla fall resultatet som det ser ut just nu. Använde till och med Canon, believe it or not! ;-P
Numera känner jag hur det riktigt spritter av glädje i hela kroppen så fort jag kommer hem. Så fort jag vaknar. Så fort jag sätter mig ner för att se TV. Så fort jag ens tittar på mitt "nya" hem!
Detta är helt enkelt underbart!
 
 
 
Denna TV-bänk från IKEA´s serie Hemnes är min absoluta favorit.
 
 
Och så mina ljuvliga ljusstakar från Orrefors som jag ÄLSKAR!
 
 
En liten prydnadshäst som hängt med sedan jag var liten.
 
 
Jag älskar även denna kandelaber, vilken jag hittade för några år sedan på TEX i Tornio.
 
 
Min Bullet journal. Den ska mest troligt INTE stå här, men jag satte dit den bara för att få bort den från soffan... ;-)
 
 
Minnen. Min sexton år gamla studentmössa, samt en liten nallebjörn som var en av grejerna jag fick runt halsen vid utspringet.
 
 
Bytt ut de tre USA-lådorna  (som verkligen inte passade in hos mig) till dessa betydligt mer stilrena. Passar som en smäck i Kallaxen!
 
 
Jepp, en matta under soffbordet blev det också.
Avslöjande: Jag har faktiskt aldrig haft en matta där.
(Denna är dock inte från IKEA, utan från Rusta.)
 
 
 
Ha en mycket fin onsdag Allra Käraste Läsare!
 
Tyckte du om detta inlägg? Tryck gärna på Gilla-knappen innan du går. Det hjälper bloggen att synas inför fler :-D
Era fantastiska kommentarer!
Eva i Dalarna
1

Jag skrev en kommentar efter ditt förra inlägg, men det verkar ha försvunnit...
Hur som helst, kul att se din nya inredning, du har det så fint.
Njut på!

Svar: Hej! Jag såg din kommentar på förra inlägget. Skrev ett svar till den tidigare idag. Det verkar dock ha varit någon bugg på bloggen, eftersom när jag nyss gick in här så verkade på något konstigt sätt mobildesignen ha applicerats på datordesignen. Sparade om stilmallen, och det verkar se bra ut nu. Kanske det blev något med kommentarerna då också...

Tack! Vad kul att du gillar det nya! Jag trivs så oförskämt bra här hemma just nu, så pass att jag typ inte vill lämna lägenheten ;-D


Tänkte också passa på att fråga, om jag får, om du har någon blogg? Hade varit roligt att kika in :-)

Ha en fin kväll!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Tycker du har det superfint!

Svar: Tusen Tack! :-D
Jag trivs nästan oförskämt bra med de nya möblerna :-D

Glad Påsk!
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Erica. vad härligt att du äntligen fått dom du ville ha det! Jätteglad för din skull. Just att känns sig nöjd över hemmet är ju så härligt.
Vet precis vad du menar med pirrig och glad känsla. SÅ kände jag när vi la in nya golv. Tyckte det blev som ett nyss hus :-)
Jag har också den bokhyllan du har i mitt källarrum. Gillar den.
Du har gjort det smart då du delar av med den, och det är ändå öppet. BRA.
Hemnes har fina saker, håller med.
Ja, du kan ju alltid köra med mer detaljer, textilier etc om du VILL det. Det är ju så härligt med vitt också eftersom du kan mixa och matcha som du vill.
JA! Visst är IKEAs hemkörningstjänst såååå bra. Den använde vi oss av när vi flyttade in K i lgh i LA. Vi for till Ikea då vi kom dit och beställde det vi skulle ha, nästa dag körde IKEA ut det. Perfekt.
Grattis till att du fått det som du vill ha det.
Ha en fin och bra påsk.
Stor kram från mig!

Svar: Tack! Ja, det känns helt otroligt fantastiskt! ÄNTLIGEN har jag haft möjligheten att bygga upp mitt hem som jag vill! Med de möbler jag helst vill :-D I själva "rummet" (har ju en 1:a) är det väl nu egentligen bara matsalsmöbeln jag vill byta ut. Mot vitt. Chockerande va ;-P Känner dock att jag kan leva med detta bord så länge (hatar det inte som jag gjorde med förra TV-möbeln).
Sedan är köket kvar. Där är det dock så att jag vet ungefär hur jag vill bygga upp det, men inte till 100%. Och jag vet inte riktigt vilka möbler jag vill ha där. Så det är också en senare fråga. Just nu störtnjuter jag av hur jag fått till det i själva rummet. Vill knappt lämna lägenheten numera för att jag trivs så bra här :-D

Kul att du gillar mitt sätt att dela av rummet :-) Det blir lite mindre öppet än det jag hade tidigare, men jag gillar starkt känslan av att ha flera "rum" i min 1:a. Det blir lite "sovrum", "vardagsrum" och "matsal" genom att använda Kallaxen som rumsavdelare.

Jepp! Hemkörningen var sannerligen värd varenda krona! Att allt en behöver göra är att visa var i hemmet en vill ha sakerna, så bär de in kartongerna till den platsen. Absolut värt att betala 600 kr extra!

Och vilken SNABB leverans för er i LA!!! Dagen efter alltså! Wow!
Min leveranstid var 10 dagar. Beställde den 1:a och det levererades den 10:e. Men så bor jag ju å andra sidan i en liten pluttstad i norra Sverige. Kan tänka mig att det blir annorlunda i en storstad. Och speciellt en storstad i ett land som USA.


Ha en riktigt fin påskhelg du också, trots den korta påsken hos er. Men hoppas du får en riktigt fin helg i vilket fall som helst :-D Kramar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?