De stal rattmuffen...
Jag börjar vara redigt less på att inte ha några nya bilder att använda här på bloggen.
Jag har fotoabstinens.
Jag vill ut och fota tills jag glömmer tiden (ni fellow fotoentusiaster vet vad jag menar).
Men ja, det ÄR ju så fruktansvärt tråkigt ute för tillfället! Inspirationsdödande.
Det är vårvinter; dock längre mot vår än vinter, men ändå är det några veckor kvar innan det börjar grönska. Trots allt så är det ju fortfarande april.
 
Allt är dock inte dystert. Det mest fantastiska är ljuset som verkligen kommit tillbaka till oss.
Nu har det gått så pass långt in på året att det är ljust i princip all vår vakna tid. Det är ljust när man åker till jobbet, ljust när man åker hem och ljust en bra bit in på kvällen.
Jag tittade faktiskt på klockan ikväll då hon var 21:10. Då var det fortfarande ljust ute!
Solen hade visserligen gått ner, men bara precis vilket betyder att det var dagsljus.
Det är också ljust även om jag vaknar vid femtiden på morgonen. Helt ljust.
Jag blir alltid så GLAD av ljuset. Det känns som jag lever upp, och jag är inte direkt den enda personen på jorden som reagerar så. Det är otroligt vilken inverkan just ljuset har på oss!
 
Hittills den här veckan har det även varit toppenväder.
Det har varit soligt och klart samt varmt och skönt. Brukar vara dålig på att kolla temperaturerna, men det har absolut varit flertalet plusgrader. I solen förmodligen tvåsiffrigt.
Jag har ju lånat mina föräldrars ena bil nu i två veckor, och den har temperaturmätare.
När jag slutat jobba på dagarna och satt mig i bilen har den visat 13-15 grader, men den har också stått direkt i solen.
Tror inte det varit riktigt fullt SÅ varmt, men varmt har det varit :-)
 
Men om jag skulle återknyta till fotoabstinensen. Den är verkligen närvarande precis hela tiden, speciellt när vädret är såhär. Jag vill bara ut och fota!
Samtidigt som årstiden inte tycker samma sak.
Vi har kommit så långt att våren börjar dra ifrån i ledningen. Snön drar sig undan och det är mer barmark än snötäckt mark. MEN snöhögarna som ligger kvar är bruna av sand och all smuts, träd och buskar fortfarande kala och det ligger liksom ett brunt dis över allting.
Detta dis beror på att det liksom ser ut att vara "rökmoln" från all torr sand de för närvarande håller på att sopa bort från gator och trottoarer. Och som vi alla vet blir det ju en heeel del sand på vägarna under vintern.
Det finns dock näsan inget större vårtecken än när de kör runt med fordonen som sopar gatorna rena från vinterns sand. DET är nog min favorit.
Vilket är ditt bästa vårtecken?
 
Piteå kommun snålar minsann inte med sanden i alla fall ;-)
 
 
Idag var en bra dag i alla fall -jag fick tillbaka min bil!
Eller ja, polisen släppte den ju till mig redan samma kväll som den hittades. Men eftersom tändningslåset var trasigt har den ju stått inne på Toyota (verkstaden) i två veckor. Låset var ju tvungen beställas och frakten blev lite försenad -dels pga att det uppenbara att det varit påsk med flera röda dagar, plus allting med corona.
Men NU var den då färdig!
Eller ja, igår egentligen. Fick ett sms igår eftermiddag om att bilen var redo för avhämtning, men jag hann inte dit då efter jobbet. Det fick bli idag, så nu står den (förhoppningsvis ;-)) här nere på parkeringen. Precis.Där.Den.Ska.Vara!
Hel och fungerande.
Rensade ut all skit som gärningspersonen spridit ut överallt samt plockade in det mesta som inte behöver vara där. Under påskhelgen investerade jag även i ett sådant rattlås på bilden, så bilen kommer förhoppningsvis vara lite säkrare nu.
 
Jag vet at det förmodligen går fixa upp ett sådant lås också, men tror det blir lite som med cykellås.
Är det någon som är ute efter att stjäla cyklar/bilar så har person/personerna verktyg med sig.
Är man ute efter att stjäla cyklar har man typ någon bultsax (eller vad det heter) med sig, och då spelar det ingen roll att man har låst den.
Men är det någon som stjäl av "stundens ingivelse" typ; då drar man inte omkring på en massa redskap och då får en låst pryl vara. Då går man på något olåst eller enkelt att bryta upp.
Och jag tror nog att majoriteten av stölder är alternativ 2.
 
Tack och lov hade jag verkligen ingenting av värde i bilen, så det är inget som är jättesurt att mista.
Det olustiga handlar i mitt fall mest om tanken på och känslan av att någon varit och rotat runt där. Och kört min bil.
Men några saker fick hen med sig ändå. Det är några saker som jag vet fanns i bilen som inte finns där längre. Gärningspersonen har antagligen snott eller slängt dessa...
Väldigt otippade saker dessutom...
 
 - Överdragsklädseln till passagerarsätet fram (hade den i kombiutrymmet, så användes ej).
 - Rattmuffen(!) Eh...?!?
 - En mejsel (som egentligen tillhör min bror...)
 - Spaden jag hade i kombiutrymmet. En sån "halvstor" som kan vara bra att ha i bilen.
 - Jag har två förvaringsfack längst bak. Det är som två luckor, en på varje sida, som går till förvaring som är liksom "i väggen" på bilen. En av dessa luckor är borta, förmodligen bortslängt.
 - Hen hade försökt bryta ut CD-spelaren, men misslyckats. Så fronten var bortsliten och det är brutet vid "infattningarna".
 
Men som sagt; allt det där är ju världsliga struntsaker jag ändå inte kommer sakna. Och bilen är ju tillbaka, vilket är huvudsaken.
 
 
Hoppas ni haft en fin start på veckan och att resten blir lika fin :-)
Era fantastiska kommentarer!
Eva i Dalarna
1

Jag tror mitt bästa vårtecken är blommorna! Tussilago, Scilla, Backskärvsfrön, Vitsippor och Blåsippor. Har sett dem här nu, förutom Vitsippor och Blåsippor.
Och knoppar på träden! Det är nästan helt overkligt att medan knopparna på häggen börjar synas lite här, så blommar den hos min dotter i Lund!

Svar: Ja, blommor är verkligen ett underbart vårtecken! Älskar när de börjar ploppa upp lite här och var :-D Det är bara så synd att de kommer så sent. När vårblommorna börjar komma och träden börjar knoppas ungefär i mitten av maj då är det redan sommar söderut (som du skriver om jämförelsen mellan där du bor och Skåne). Lite småfrustrerande för bloggare ;-) Under många år (typ från att jag började blogga fram till bara för ett par år sedan) när jag äntligen kunde börja publicera bilder på vårblommor, då var det liksom lite "whatelse is new" för alla andra som bodde söderut ;-)
Menar såklart inte att det var någon som skrev något sådant, utan det var mer själva känslan. Det var vanligt att de bloggare som kunde lägga upp bilder på riktigt tidiga vårtecken - typ i slutet på februari-början på mars - fick sina inlägg publicerade på blogg.se´s startsida. Så när vi äntligen fick vår i maj var sådana blogginlägg inte aktuella att visas på startsidan längre.
Igen, nu menar jag såklart inte att shoutouts på framsidan betyder allt, men jag minns att jag tyckte det hade varit så roligt att någon gång få vara med där jag också ;-)


Hoppas du får en mycket fin helg med många vackra vårtecken! Håller tummarna att du får se Vitsipporna och Blåsipporna när som helst också :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Bilen hemma igen!
DET är det bästa. Men vilka konstiga saker hen tagit. Underligt det där.
NU hoppas jag verkligen du får ha bilen i fred (det tror jag, känner det på mig).

Ja, våren har ju kommit långt här, som du sett på min blogg. Allt står i blom. Men nu längtar jag mest efter att fixa täppa och deck. I nästa vecka hoppas jag att kunna göra klart allt. DET kommer att vara ljuvligt när det är klart. Vi har inte haft så varmt, vilket på ett sätt är bra för att blomningen blir längre då. Men jag är redo för sol och värme nu, det kan jag säga.

Erica, det finns drönarfilmer från Reston, inte världens bästa, men de finns. Sök Reston, VA på YT så ser du. En är precis tagen från mina sjöar. OM du tittar på den ser du de platser där jag går varje dag + att mitt hem syns och Karolinas gamla HS ser du. På den ser du hur grönt det är här. Minns inte vad killen heter som gjort den, men han sitter på en parkbänk nere vid Lake Thoreau då videon börjar. Sen finns det lite annat du kan se från Reston också på YT.

Har inte hunnit svara på kommentarer ännu. För vet du, igår vet jag av en TAND. Och idag fick jag en akuttid hos min tandis. INTE kul. Inte alls. Men jag fick hjälp direkt. men att sitta i väntrum nu är inte vad man vill. DOCK jag var den enda patienten där.
PUST!

Vännen, ha en fin och BRA helg!!
Tack för att du alltid kommenterar så trevligt och att du skriver din blogg!
KRAMAR!!

Svar: Ja, det känns underbart att ha bilen hemma igen! Och hoppas verkligen att jag får ha den ifred nu. Ganska sjukt att ingenting hände mellan 2012 och 2019, och nu har TVÅ saker hänt på ett halvår... Först den krossade rutan i höstas och nu stölden...

Jajamen, hos dig står sannerligen våren i full blom, och jag ÄLSKAR att gå in på din blogg och frossa i dina bilder!
Tack för länken i den andra kommentaren; till drönarvideon. Jag gick in och kollade och letade runt lite efter andra liknande på YT. Så KUL att se! Gillar verkligen hur det nästan är svårt att se bostadshusen för all natur. Som jag skrivit förr; jag tycker verkligen det ser fantastiskt ut där du bor!


Åh! Aj aj aj aj aj aj AJ Usch! När det blir problem med tänderna måste ju vara bland det värsta gällande kroppen! Hoppas du slapp hinna få ont i alla fall. Och vad SKÖNT att du fick en tid så snabbt. Hoppas den gick att fixa på ett besök, så du slipper åka dit igen :-)


Hoppas du får en riktigt fin helg i alla fall, med födelsedagar och allt :-D Kramar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Annika igen
3

https://youtu.be/EEDsj2oFEiw

Här är en till :-) Där får du en ännu bättre överblick :-)

Elisabeth
4

Så skönt att du har fått hem din bil! :-) Man kan undra över rattmuffen - varför stal tjuven/tjuvarna den?!

Vårtecken för mig (från min småländska horisont) är lite olika saker, beroende på när på våren/vårvintern det är. F¨ågelsång är ett säkert vårtecken, tycker jag, och om det är snö - vilket det inte var så mycket i vintras direkt, men normalt får vi ju en del snö i alla fall - är det ett vårtecken att snön smälter bort från gatorna/trottoarerna, trots att det ligger snö på gräsmattorna. Mitt i vintern sker ju aldrig det. Nysopade gator är också ett vårtecken! Sedan är det förstås vårblommorna; först vintergäck, snödroppar och krokus, sedan vitsippor, blåsippor och scilla.

Det som kommer senare (körsbärsträd, magnolior etc) känns på något sätt inte som ett vårtecken, för när de blommar ÄR våren redan här.

Svar: Ja, det känns verkligen så skönt! Och att den hittades så snabbt är sannerligen en lättnad. Samt att det inte blev läskigt dyrt att byta tändningslåset. Angående rattmuffen så sa polisen som gick igenom bilen att det har hänt förut med stulna bilar som har en sådan. Som jag förstod det så kan de ibland ta med sig den pga av eventuellt DNA-bevis som fastnat i luddet. Typ något hårstrå eller liknande (eftersom det inte blir fingeravtryck i en rattmuff). Tyckte det låter som en rimlig anledning. Dock, i fallet med just min bil, spelar det ingen roll även om den varit kvar. Hen hade lämnat så mycket annat bakom sig. Sådant som förmodligen har en massa fingeravtryck, och säkert till och med saliv (en nästan urdrucken colaflaska bl.a.).


Dock känns det mest logisk, med tanke på alla omständigheter, att det var någon som... tja, inte var heeelt nykter som begått detta brott. Går ju inte att veta såklart, men bevisen pekar ju på det. Är man helt nykter, eller opåverkad, KAN man helt enkelt inte vara så korkad med typ bevis, dumpning o.s.v.

Har inga illusioner om att detta ska klaras upp, men huvudsaken är att bilen är tillbaka till mig :-D


Så härliga vårtecken du nämner! Fågelsång ja! Det är verkligen ett underbart vårtecken. Känslan av att allting lever upp.
Snödroppar har jag aldrig sett i verkligheten, men hoppas på att få göra det någon gång. Alla de andra har jag sett här uppe också (dock inte förrän runt den här tiden). Tror min favoritvårblomma är Tussilago :-)


Ha en toppenhelg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?