Ingen jul utan julmusik!
 
 
 
Det känns som jag ändå skrivit rätt lite om julen här på bloggen det här året, därför tänkte jag viga ett inlägg åt julmusik. December och julen är inte komplett utan julmusik, och jag känner ett väldigt lugn när jag lyssnar på sådant.
Jag har VÄLDIGA problem med att välja ut en favoritjullåt, då det finns så många som är så starkt förknippade med den där speciella julkänslan. Tror egentligen inte det går att välja ut en absolut favorit... Men de två första låtarna i detta inlägg, här ovanför, hör till några av de jag tycker som bäst om.
En stjärna lyser så klar hörde jag för typ två jular sedan eller något sådant. Det var i alla fall då jag upptäckte den, och måste nog ändå säga att det är en av mina top 5-låtar.
Sprid ditt ljus (för övrigt mina bilder i klippet, då det är jag som satt ihop det) behöver ingen närmare presentation. Otroligt fin!
 
 
Låt julen förkunna är ytterligare en otroligt vacker jullåt som jag kan lyssna på flera gånger efter varandra.
Tycker att just julmusik är något man kan lyssna på hur mycket som helst utan att bli less... Men det kanske är för att vi bara lyssnar på det under december. Och jag har ju min "Första december regel", alltså att inte röra något som har med julen att göra före första december (alt. första advent).
En låt som stadigt har hängt sig fast på min top 3-lista genom åren, är Julen är här. It never gets old! Och det ska vara versionen i klippet som jag lagt ut här! Det finns säkert fler som sjunger den, men det ska vara just DEN HÄR!
 
 
 
Dessa låtar behöver väl inte heller någon direkt presentation ;-) Fyra givna klassiker på spellistan under December månad.
O helga natt har egentligen aldrig riktigt hört till mina favoritjullåtar. När jag var lite yngre brukade jag inte ens lyssna på den. Men på senare år har den fått sin fasta plats på min spellista, mest bara för att den ger så otroligt mycket julkänsla. Och den ÄR mäktig, speciellt versionen i klippet här ovanför!
 
Och jag kan inte lämna detta ämne utan att ha skrivit några ord om Agnethas och Lindas julskiva... För mig är DET jul! Det är riktigt nostalgisk jul, då vi alltid lyssnade på den skivan när vi var små. Det var dessutom en LP-skiva som mamma hade, så det var inte ens CD ;-)  När jag flyttade hemifrån köpte jag den på CD för att ha en egen, men på något sätt är det inte riktigt samma sak.
 
Vad lyssnar ni på för julmusik?
Vilken är er favoritlåt?
Har ni någonjullåt som absolut måste finnas med under December, annars är det inte "jul på riktigt"
Era fantastiska kommentarer!
Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?