Gallery Friday: Skördetid / Harvest time
 
Sent omsider kommer äntligen mitt Fredags Galleri-inlägg upp på bloggen. Men å andra sidan sa jag ju inom helgens ramar, och det är söndag idag :-)
Just inför detta tema hade jag önskat att jag bott ute på landet, då det varit betydligt lättare att få en bra skördebild. Eller i alla fall bott i närheten av någon typ av höst-/skördemarknad. Men bor man i lägenhet mitt i stan får man ta vad man har. Även om det innebär att rafsa ihop ett gäng frukt och åka till närmaste natur (i mitt fall Strömlida) för att fota frukten i naturmiljö för att få i alla fall lite känsla av höst.
Fruktbilderna blev inte riktigt som jag ville, men jag valde ut de som blev hyfsade i alla fall.
Blåbärsbilderna fotade jag för några veckor sedan när jag var ute vid Bröstfallet, men tyckte de passade bra idag.
 
Däremot var min lilla pärla inte riktigt överens med Strömlidabacken... Han fick verkligen kämpa på och var nära på att ge upp vid ett tillfälle. Men trotjänaren tog mig i alla fall längst upp på backen ;-)
 
Era fantastiska kommentarer!
1

Fina foton!=)

Svar: Tack :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Jättefina foton. Är så imponerad av att dina foton alltid är så färgstarka. Redigerar du i Photoshop eller nån annanstans?

Svar: Tack! Vad glad jag blir :-D
Jag fotar i ett format som kallas RAW ("vanliga" kompaktkameror fotar i formatet JPEG). Att fota i JPEG betyder att bilden blir färdig redan i kameran när man tagit bilden. Men RAW betyder att det inte är en färdig bild. Kameran har bara registrerat ALL information den fått in. Därför kan man heller inte se en RAW-bild direkt i datorn, utan man måste gå genom det s.k. CameraRAW, via Photoshop. En Raw-bild ser väldigt dassig ut, därför att det varken är pålagt kontrast, färgmättnad o.s.v. Det gör man själv; vilket betyder att man har betydligt större inflytande över hur man vill att slutbilden ska se ut. Jag redigerar alltså i CameraRAW, där jag drar upp kontrasten, färgmättnaden o.s.v. samt över -eller underexponerar (alltså gör bilden ljusare eller mörkare, oftast ljusare). Sedan lägger jag eventuellt på ett litet lager skärpa på bilderna i Photoshop.
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?