Förhoppningar, förväntningar och löften inför 2014


Och så står vi här då... Nyss satt vi och skrev liknande blogginlägg som handlade om 2013. Hela år tvåtusentretton låg som ett blankt papper framför oss och 2014 kändes avlägset.
För min del hade jag drygt en månad kvar på mitt jobb, men vägrade nästan att tänka på det. Jag försökte med alla medel att verkligen leva i nuet och tänka att en månad var mycket lång tid ;-)
Men tiden går. Min anställning gick ut i februari och nu står vi som sagt även inför ytterligare ett årsskifte. Det där tomma pappret är nu fullt och det är dags för ett nytt. Och rubriken på detta ark är 2014.

Tänkte att jag i det här inlägget skulle skriva lite om mina tankar, förhoppningar, förväntningar och löften angående det kommande året... tvåtusenfjorton.

Egentligen brukar jag inte vilja avge just nyårslöften, då jag tycker det känns som sådana saker man är sådär überambitiös med på nyårsafton. Man känner under en dag/kväll att just det året kommer att bli annorlunda och man har typ en hel lista av saker man ska göra/ta itu med. Och så rinner näst intill alla sakerna ut i sanden efter bara någon vecka, om det räcker så länge...
Är det någon mer som känner igen sig?
Därför brukar jag tänka på vad jag vill/önskar att året ska innehålla.
Förväntningar
Jag har väl egentligen inga direkta förväntningar på 2014. Kan inte riktigt säga "att det ska bli bättre än 2013", då detta passar bättre in under nästa underrubrik...
Jag kan inte hjälpa det, men det känns som om jag har en massa förväntningarinför ett år och de inte uppfylls så känns det som ett enormt nederlag, på något sätt. Och jag vill inte riskera att låta något sådant "dra ner mig".
Förhoppningar
Här passar det faktiskt bättre in att skriva "jag hoppas att 2014 ska bli ett bättre år än 2013". Ett betydligt bättre år! Och jag ÄR medveten om att livet blir vad man gör det till. Det gäller att själv ta tag i saker för att få saker att hända. För att komma dit man vill. Å andra sidan är ju faktiskt "inför-det-kommande-året"-blogginlägg rätt så filosofiska ;-)
En annan förhoppning är att jag något år (gärna redan 2014) verkligen ska få någonting att vara stolt över. Att äntligen få känna att jag åstadkommit någonting. Att verkligen ha något att berätta när man får frågan om vad man gör/har gjort.
Nyårslöften
Jag har trots allt några "nyårslöften" inför 2014. Egentligen är flera av dem mer av personlig karaktär, vilket innebär att jag inte känner mig så bekväm med att skriva ut dem på bloggen.
En av mina "klassiker" till löften är faktiskt tillbaka... under det kommande året ska jag köra godisfritt. 365 dagar utan godis. Och då jag kört det förut så vet jag att jag klarar det, vilket gör det hela lite enklare ;-)
Tänkte även testa (för att se om det går) att även köra t.ex. sockerfritt helt. Dock inte hela året på en gång. Kommer att börja med sockerfri Januari, och efter det ser jag hur det känns. Eventuellt förlänger jag det månad för månad.

En annan sak är att jag ska hitta på mer saker än jag gjort under det här året. Det behöver inte direkt vara någon längre resa eller så (bensinen är ju fortfarande dyr...) eller något annat som kostar mycket, utan det kan vara något litet. För att komma mig ut, liksom. Aktivera mig, så jag kan få känna att jag i alla fall gjort något.

Tror också att, men detta är inte till 100% bestämt än, jag ska försöka införa en "mediafri dag" i mitt liv. En dag per vecka då jag inte får använda dator, TV, mobil o.s.v. Med tanke på hur samhället ser ut idag så tror jag allvarligt att en sådan sak kan vara väldigt bra för oss...!
Någon som hänger på? ;-)

Jag kör även på en gammal klassiker... en av de två sakerna som typ ALLA jämt avlägger som just nyårslöfte... jag ska se till att gå ner ett antal kilo i vikt (känner mig inte riktigt bekväm ännu att avslöja min vikt på bloggen) och jag tror det är en bra idé att köra det samma år som jag kör på Godisfria365.
Jag hoppar inte heller på alla nymodighetsdieter som lovar det ena och det andra. Av egen erfarenhet fungerar min egen metod alldeles utmärkt ( -14kg på 3 månader för några år sedan med mitt eget sätt... )
Era fantastiska kommentarer!
Ann
1

Vilket trevligt blogginlägg. Jag skulle aldrig klara av ett helt år utan godis, inte ens en månad tror jag :) Ibland så bara måste jag ha en bit choklad, fast jag brukar mest ha sådan där riktig mörk choklad. Och glass i stora lass :).

Mediafri dag skulle nog också vara bra, om de inte vore så att jag var så beroende av datorn för allt arbete. Jag har i allafall ingen tv, så det hjälper ju lite.

Såg på din halvårskoll att det är ont om snö. Så trist. Vintern är en favorit för mig, men utan snö så har det liksom inget syfte. Hatar när det är kallt och slaskigt.

Hoppas du får ett bra nyår

Svar: Vad roligt att du gillar inlägget :-) Ska bli spännande att se vad det här året har att erbjuda :-D
Godisfria år brukar jag köra med lite då och då (senast var 2012). Visst är det tufft ibland, men jag tycker ändå det brukar kännas förvånadsvärt bra :-)

Ja, mediafri dag är förmodligen ganska så omöjligt när man använder det i arbetet. Och jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig om jag ska köra på en sådan dag ;-)

I nästa bostad (när det nu blir...) har jag på allvar funderat på att göra ett aktivt val och strunta i TV. Att ge bort/sälja den jag har och möblera mer för samvaro än TV-tittande... Nåja, det behöver jag egentligen inte fundera över just nu, då en flytt inte finns med i mina närmaste framtidsplaner ;-)

Ja, det har verkligen varit brist på snö hos oss. En skitig, slaskig och isig december. Dock fick vi i alla fall lite vitt på julafton och nu på nyår har det snöat igen. Så vi får väl se då... Personligen skulle jag inte ha något emot en snöfri vinter för en gångs skull ;-) Skulle inte ha något emot att bo på varmare breddgrader mellan september och april!

Hoppas att du får en riktigt fin start på det nya året!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?