Jag undrar... hur marknadsför man egentligen sin blogg?
 
Ni behöver naturligtvis inte läsa detta inlägg om ni inte vill, utan det är mest bara jag som behöver få skriva av mig lite klagotankar ;-P
Något som jag funderat en del på är hur man egentligen når ut med sin blogg och skaffar sig läsare.
Självklart inser jag att det handlar om att blogga för att man tycker det är roligt, blogga om något intressant samt kommentera mycket på andras bloggar.
 
Men...
 
♦ Av någon anledning har jag lagt märke till att min statistik oftast går upp en aning de perioder då jag inte bloggar/bloggar väldigt dåligt, och så går den ner under de perioder som jag bloggar bättre. Vad vill ni se i min blogg?
 
♦ Man kan inte hamna på blogg.se´s startsida längre, då de bara har några bloggar som "turas om" att vara där. Har lagt märke till att en del bloggar har inlägg på startsidan näst intill varje dag.
Bloglovin´ har tagit bort sin "spotlight-ruta", där man tidigare kunde köpa plats för en stund.
På sidan om bloggöversikten (när man är inloggad på blogg.se) så finns det typ "spotlightrutor", varav en är ny, där man kan "köpa" plats en stund när man sparat ihop ett visst antal poäng (med hjälp av reklamen högst upp på min blogg). Men det kostar så många poäng att "köpa" en plats i den rutan att t.ex. jag haft reklamen i ungefär en månad, och jag har inte ens kommit upp i hälften av de poäng som behövs...
 
♦ Att man måste kommentera andras bloggar för att komma någonstans VET jag! Men jag förstår inte hur alla har så mycket tid till allting... hålla sin egen blogg flytande och intressant, kommentera massor hos andra, jobba/studera och samtidigt ha ett liv (fritid) att blogga om...
Jag vet att jag någon gång testat (för att undersöka) att sitta en HEL DAG och kommentera i andras bloggar. Att jag ägnade hela den dagen just åt det. Men min erfarenhet av det testet var att det ÄNDÅ var hur svårt som helst att ens komma upp i 100 unika besökare.
Jag VET att man inte ska hänga upp sig på statistiken, men...
 
På den här bloggen brukar jag i vanliga fall ha runt 10-20 unika besökare per dag, och jag skulle gissa på 3-5 läsare. Missförstå mig inte; jag älskar er alla som tittar in här! :-D 
Men självklart skulle det vara roligt om jag visste hur man kunde göra för att nå ut mer med bloggen.
Era fantastiska kommentarer!
1

Har inga tips, själv gillar jag vardagsbloggar och gärna med fina bilder, brukar även kika in på diverse fotobloggar. Själv har jag definitivt inte tillräckligt med tid och inspiration till att blogga varje dag, utan jag bloggar när andan faller på och det blir väl 2-5 gånger i veckan :-). Jag har min lilla skara läsare som jag är nöjd med - jag har ingen ambition till att nå ut till en hel massa nya läsare. Jag har inte heller tid att sitta och kommentera massor med bloggar, utan jag har mina favoriter där jag kikar in dagligen eller några gånger i veckan, och kommenterar med jämna mellanrum. Du har en jättefin blogg med fantastiska bilder och jag hoppas du kommer att nå ut till fler läsare, om det är det du vill :-). Jag tror ändå att ett bra sätt är att kommentera regelbundet hos andra bloggar man gillar, visa att man finns och hoppas att nån kikar in och fastnar :-). Jag har själv fått ett par nya favoritbloggar via Galleri Fredag tex.
Kram och lycka till :-).

Svar: Hej och tack för din kommentar! Det är jätteroligt att läsa andras syn på just det här med bloggar och läsare/besökare :-D
Jag tycker det verkar vara så härligt när man känner sig nöjd med en mindre läsarkrets. Det skulle jag också vilja. Att jag drömmer om att nå ut till fler tror jag beror på att jag har en fotoblogg och att jag verkligen vill bli Fotograf ;-)

Ha det jättebra!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Vet inte vad jag ska säga som du inte redan sagt?
Det är det där att kommentera, samt att ta hand om dem som kommenterar (svara på kommentar), men det gör du ju redan. Vet att du kommenterar hos andra också.
Antar att du flitigt kommenterar fotobloggar etc.
Ärligt talat vet jag inte vad som gör en blogg populär?
Du tar ju så sanslöst vackra bilder. De vackraste jag sett nästan. Skulle det löna sig att byta portal?
Ibland får jag bara en känsla av att bloggesse är en portal för unga modetjejer. men vad 17 vet jag???
Byt till WP kanske? Länka upp din blogg på fotositer etc.

Vad gäller min egen blogg så är det nog bara det att jag tycker det är så roligt att jag inte kan/vill sluta.
Men, det är klart att det är läsarna som ger den blod. Det har jag alltid tyckt. Utan sådana som du i kommentarsfältet hade jag nog lagt av.

Att älska att skriva är ett måste för en bloggerska. OCH i ditt fall (0ch även mitt amatörfall) att FOTA!!!
OCH du har ju språkets gåva!
OCH du har ju fotots gåva!

Det som tar mest tid för mig är att kommentera hos andra + att svara på egna kommentarer.
Att skriva själva inlägget gör jag ganska lätt (OM jag vara VET vad jag ska skriva om).
Men det är allt annat, runt om, som tar mest tid.
Jag tror jag kommenterar ungefär 15-20 bloggar om dagen samt läser ett tiotal till som jag sällan kommenterar.

Svar: Tack för din kommentar! Just på detta inlägg känns det extra roligt att få feedback på! Att få läsa andras syn på det :-)
Så sant det där med kommentarerna. De är så viktiga! Ja, jag försöker komma ihåg att kommentera, men har tyvärr varit alldeles för dålig på det den senaste tiden.

Angående byte av bloggportal så har jag, som du vet, funderat på det till och från de senaste åren. Men jag har ändå haft svårt att lämna Blogg Esse. Mest för att jag trivs här, till stor del. Det är en enkel portal och jag kan designkoderna till fullo och kan göra designen precis som jag själv vill ha den. Jag är rätt kräsen när det kommer till design, och klarar tyvärr inte av att använda en färdig designmall (på MIN egen blogg alltså).

Men det ÄR sant att just blogg.se är väldigt starkt förknippat med ungdomsbloggar. Skulle nog tro att den typiska blogg.se-användaren är en tjej, 14-15år, går i 8:an-9:an, postar "Dagens outfit", lägger ut bloggbilder från "fika på stan", lägger ut 10-15 blogginlägg per dag o.s.v.

Som sagt; TACK för din kommentar, syn på den här frågan! Uppskattar det massor!
Ha det toppenfint!
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Det du bör fråga dig själv är varför du vill få fler besök på din blogg. Är det att du vill hitta kunder, fotouppdrag så kan du väl t ex annonsera i lokaltidningen. Och är andra fotointresserade du vill komma i kontakt med så börja skiva och visa dina bilder på typ något foto-forum också/istället.


Svar: Bland annat tror jag det handlar om att jag skulle vilja nå ut med mina bilder till fler. När jag startade just en fotoblogg var det t.ex. med förhoppningarna att få en del konstruktiv kritik, för att utvecklas. Att skicka in till olika fotoforum är en bra idé. jag har haft lite svårt att hitta sådant, men det är nog för att jag mest hängt på andra fotobloggar i internetvärlden ;-)
Tack för din kommentar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

4

Kanske flickr, tumblr, 500px, fotosidan.se

Svar: Tack för tipsen på sidor :-) Flickr testade jag en gång, men borde kanske testa det igen. Och jag gick in på 500px... Helt fantastisk sida!
P I X E L I E - Erica Pettersson

5

Jag tycker om din blogg jätte mycket och besöker den varje dag, älskar dina bilder! Du är en jätte bra fotograf!

Svar: Tack! Vad glad jag blir av din kommentar :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

6

Jag håller med dig, till en början kan det vara riktigt svårt att få läsarna att stanna kvar. Använd dig av lockande rubriker, det var så jag hamnade här :)

Med vänliga hälsningar, Mikael Engström - Gnews.se

Svar: Hej och varmt välkommen till min blogg :-D
Och tack för ditt tips! Har förstått att det egentligen hänger väldigt mycket på just rubrikerna :-)

Hoppas du får en riktigt trevlig helg, och välkommen tillbaka hit till min blogg :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?