Veckans spotlight (v.2)
 
Denna veckans Spotlight här på bloggen är bloggen Life in the suburb.
I oktober 2012 firade jag 5 år som bloggare, vilket betyder att jag började blogga i oktober 2007.
Ungefär en månad tidigare satt jag och slösurfade på internet (vad gjorde jag egentligen på internet innan jag började blogga?) och för 495862478:e gången googlade jag runt på sidor om USA; typ "bo i USA", "jobba i USA", "studera i USA" o.s.v. Ni känner ju till min dröm.
Ordet blogg hade jag inte hört tidigare, förutom möjligtvis på Lunarstorm.
 
Helt plötsligt kom jag in på denna blogg, Life in the suburb, och sedan dess var jag fast. Bloggaren, Annika, skriver så otroligt BRA och INTRESSANTA inlägg varje dag om hur det är att som utlandssvensk bo i USA!
Fördomar om landet har blivit både bekräftade och förintade. Vilka saker vi faktiskt skulle behöva ta efter i Sverige och vilka amerikanska saker som faktiskt inte passar in här (typ Halloween).
 
Den här bloggen läste jag i ungefär en månad, och sedan hade jag blivit så inspirerad att jag själv ville prova på att blogga. Startade min första blogg på Blogspot, men gick några månader senare över till blogg.se, då jag där har större inflytande över min egen design.
 
Den här bloggen är fortfarande, efter drygt 5 år, min favorit! Jag går in på den varje dag, och det är alltid lika roligt att läsa ett nytt inlägg!
Så, i grund och botten kan man säga att jag har henne att tacka för min egen bloggkarriär!
Era fantastiska kommentarer!
1

TACK Erica!! Herregud, du get mig TÅRAR i ögonen! Jag blir faktiskt riktigt RÖRD och det blir jag nästan aldrig i bloggvärlden.
TACK för snälla ord, tack för att DU läser. Tack för allt DU lärt mig om foto! TACK för alla tips om kameror och externa blixtar.
Jag skulle så gärna vilja träffa dig IRL. Fota med dig och prata med dig. Gissa om JAG är glad att du hittade min blogg den där gången. DÅ hittade jag din sida också!!
Jag skriver nu på sjunde året. I maj blir det otroliga 7 år sen jag började. Nej, jag har inga planer på att lägga ner. men min bloggdesign skulle jag vilja ändra. Tänk om du kunde hjälpa mig...
Jag kan inget sånt, blir förstenad när jag ska prova ngt nytt.
TACK för detta fina inlägg. DU gjorde hela min dag.
Kramar!!!

Svar: Och det är så sant allt jag skrev! Kan hända att jag börjat blogga ändå förr eller senare, men jag tror inte att jag blivit så inspirerad av det om jag inte hittat din blogg! Dagarna känns inte riktigt avslutade om jag inte varit in på din blogg :-) Jag tror inte jag hittat ett enda ointressant inlägg i din blogg ännu...
Och det känns så roligt att även jag kunnat bidra med något, i form av kameratips. Även om jag är väldigt Canon-partisk, och inte har så stor kunskap/inblick i övriga märken.

Hade gärna hjälpt till med bloggdesign, men kan tyvärr ingenting om Blogspots kodmallar. Försökte mig på dem tidigare, men jag lyckades inte klura ut dem (vilket var en av anledningarna till att jag bytte till blogg.se).

Hoppas du får en riktigt bra dag!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Vad kul! Det visste jag inte. Jag håller med dig om att det är en bra blogg! Själv kan jag inte säga riktigt säkert vilken som var den första bloggen jag själv gick in på, det var ingen speciell utan några stycken. Många av de bloggarna, från 2005, finns inte kvar nu. But I'm still going strong ;-)

Svar: Ja, det var den första bloggen jag hittade, och det har varit min absoluta favoritblogg sedan dess! Jag är så fascinerad över att en blogg kan hålla sådan hög kvalitet precis hela tiden!
Ja, du har också hållit igång länge; långt innan jag hört ordet "blogg"... Jag är imponerad över er som har lyckats hålla igång så pass länge och fortfarande bloggar. Heja!
Hoppas att du får en bra tisdag!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?