Positive thinking give positive result
 
Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg med positiv ton här på bloggen, som kontrast till hur det varit den senaste tiden (känns det som i alla fall).
Hade ni frågat mig för några år sedan om jag tror att positiv tankekraft fungerar så hade jag förmodligen inte svarat på samma sätt, men som det är nu kan jag inte låta bli att tro på att det fungerar. Att om man verkligen tänker positivt så händer det positiva saker.
 
Nej, det har inte hänt någonting speciellt för tillfället som gör att jag skriver detta. Det är mest allmänt, och hur jag ser på den här biten.
 
Jag tror, eller vill i alla fall tro, att det faktiskt var positivt tänkande som t.ex. hjälpte mig att klara körkortet (uppkörningen) den där aprildagen för tio år sedan. Jag var nervös, men redan dagen innan började jag säga tyst för mig själv typ "Jag kommer att klara uppkörningen imorgon". Jag vet att det förmodligen låter väldigt löjligt och kanske lite vrickat att gå runt och säga det till sig själv (dock tyst, det var inte som om jag gick omkring och pratade högt med mig själv ;-)) Och jag tror ändå att det faktiskt hade positivt inflytande på hur mitt körprov gick. Betydligt bättre än om jag hela tiden sagt "Åh, jag kommer aaaaldrig att klara det!"
 
Jag gick en kortare (kunde gott ha varit längre) kurs i Personlig utveckling (via Projekt Norrsken) för ungefär två år sedan, och där var det mycket om just styrkan i positivt tänkande. Måste väl erkänna att det var i samband med den som jag började tänka mer på detta, men tycker ärligt, som sagt, att det ligger väldigt mycket i det.
Negativa tankar tar mycket energi. Massor. Energi man kunde ha använt till något konstruktivt, men som slösas bort i det negativa.
Det tar oerhört mycket på oss, psykiskt, att alltid gå runt och tänka på allt negativt i livet.
 
Negativa saker kommer alltid finnas runt omkring oss. I våra liv. Allting kan inte bara vara positivt. Och självklart måste vi få vara nere och deppiga någon gång. Men det handlar om vad vi gör åt vår situation. Jag fick ett tips om att man kan ta en speciell tid, t.ex. femton minuter per dag, då man tillåter sig att vara deppig och släppa fram de negativa tankarna (är ju inte bra att samla allt sådant inuti sig heller). Men när den tiden är slut så fokuserar man istället på att tänka positivt.
Och att bara "släppa" det negativa sådär ÄR svårt. Men med lite träning så fungerar det faktiskt rätt bra :-)
 
Om jag t.ex. tar min Belgienresa som exempel (brukar göra det, då det var en sådan stor gå-utanför-min-trygghetszon för mig).
Vad hade hänt om jag i slutänden hade låtit de negativa tankarna styra. Vad hade hänt om jag bara tänkt typ "Jag klarar det inte", "Jag klarar inte att åka på praktik utomlands", "Det kommer aldrig att gå" och sedan fatta mitt beslut baserat på det.
Då hade jag inte suttit idag, fortfarande, ett och ett halvt år senare, och längtat tillbaka till de två veckorna.
Jag hade suttit här, ett och ett halv år senare, och tänkt "Tänk om jag åkt. Jag undrar hur det hade varit."
Och DET är faktiskt värre! Att ångra sådant man inte gjorde.
 
Nej, nu känner jag att jag börjar komma aningen ur spår och komma in mer på allmänt om positivt och negativt. Men det gör kanske inget.
Om det är någonstans man vill komma, om man har ett mål, räcker det naturligtvis inte bara med tanken. Man måste handla också om något ska hända.
Men jag tror ändå att bara med positivt tänkande har man kommit en bra bit mot sitt mål.
 
Låt inte den negativa energin hålla dig tillbaka och hindra dig från att bli precis det du vill!
Positive thinking give positive result!
Era fantastiska kommentarer!
Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?