Fotorunda i nostalgins tecken, del 1
När jag i torsdags, alltså på nationaldagen, åkte hem från Swensbylijda så tog jag vägen mot Blåsmark och sedan Hortlax och den vägen in mot stan. Stannade till en kort stund vid mina gamla skolor, som en liten nostalgitripp.
Har fotat här förut, med min förra kamera, men det är ju alltid roligt att komma tillbaka flera gånger för att se vilka skillnader det blir i bilderna :-)
 
Detta är alltså de skolorna där jag tillbringade mina 9 år i grundskolan.
Häng med om ni vill...
 
Det första jag reagerade på var hur igenvuxen grusplanen nedanför sporthallen är. Det verkar inte som om den används särskilt mycket längre, då det snart blir en naturlig gräsplan...
 
Grus(gräs)planen i förgrunden, och området där jag växte upp i bakgrunden. (Vårat hus syns däremot inte på bilden). Rätt idylliskt, eller hur? :-)
 
Att gå in här (dörren längst bort) väcker inte direkt några fina minnen... Omklädningsrummen till sporthallen; och gympa var INTE mitt favoritämne... ;-P
 
Även längdhoppsgropen ser ut att ha fått stå och förfalla... Detta var en tydlig "fyrkant av sand", och användes till längdhopp. Men med tanke på hur den ser ut nu verkar den inte heller användas.
 
DÄREMOT är hockeyrinken ordentligt upprustad! Borta är den halv(hel!)ruttna sargen som i princip höll på att rasa ihop av sig själv. När jag var där nu så har det istället kommit upp ett nytt, fräscht staket/sarg och till och med ett gäng basketkorgar.
Men ingången är flyttad, ser jag. Till kortsidan. När jag gick i skolan var den på långsidan, ungefär där basketkorgen närmast kameran är.
 
Den här backen har man ju gått ett antal gånger... Typ varje vardag under tre låååånga skolår...
 
Högstadiets ingång, samt Hortlax bibliotek.
 
Norrbyskolan, numera en skola för förskoleklass till och med åk 6.
När jag gick där var det åk 1 till och med åk 6.
"Utbyggnaden"/byggnaden längst mot kameran fanns inte när jag gick där. Den tillkom i samband med att 6-års/förskolesklass infördes hösten 1997. Med andra ord samtidigt som jag började högstadiet.
 
Två bilder till; Norrbyskolan, Hortlax.
På denna sidan om skolan gick jag under lågstadietiden.
 
Detta var vårat klassrum i 1:an och 2:an.
Dock såg det inte riktigt likadant ut då... Dels hade vi vanliga bänkar och så har de rivit väggen som skiljde själva klassrummet från kapprummet. När den väggen fanns så såg man inte in såhär från fönstret.
 
En liten detaljbild från ett hörn av skolgården.
 
Del två kommer inom kort.
Era fantastiska kommentarer!
1

Åh, vad jag hade velat följa med på det här! Jag minns att vi var iväg på "nostalgipromenad" utan kamera för några år sedan.

Ibland sticker det nästan till i hjärtat när jag går förbi dessa byggnader. SÅ många minnen! Tyvärr håller jag med om hur mycket det har förfallit. Det känns som att hela området har "dött" lite grann sedan vi var barn. Det är i alla fall härligt att se hur de rustat upp hockeyrinken. Den blev jättefin, och det var verkligen på tiden.

Jag fattar knappt att det är 20 år sedan jag började på Norrby. Vart fasen tog tiden vägen?

Svar: Ja, det är helt obegripligt! 22 år sedan jag började där, och 23år sedan Lekis.
Och jag håller med om att hela området nästan känns "dött" nu. I och för sig var ju båda skolorna + fritids stängda när jag fotade dessa bilder, men jag tycker ändå det är den allmänna känslan man får.

Ja, hockeyrinken blev jättefin (MER än nödvändigt!) och sakerna på Norrbys lekplats är utbytta, men annars är det typ övervuxet överallt, sprickor i asfalten där det börjat växa gräs i, avskavd färg på fasaden o.s.v. De har verkligen inte satsat på utsidan (på någon av skolorna). Men det är väl där man märker av att de typ håller på att avveckla alla byaskolor. Skulle inte förvåna mig om det är Hortlax/Norrbys tur (eller otur) snart...

Och visste man inte att Hortlaxskolan var helrenoverad inuti så skulle man nästan kunna tro att det var en övergiven skola när man gick förbi... DEN skolgården är verkligen igenvuxen!

Vi får gå en nostalgipromenad där tillsammans snart :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?