I need feminism because...
 
Via en av de "synasrutorna" här på blogg.se hittade jag den här bloggen, som publicerat ett inlägg jag verkligen fastnade vid! Och jag kan inte låta bli att blogga om de bilderna, jag också! Hoppas det är okej :-)
 
Jag tycker verkligen att just feminism/genusfrågorna ÄR viktiga att plocka fram i ljuset!
För att man någonsin ska få en förändring så måste man FÖRST se till att problemet kommer fram i ljuset. För erkänner man inte att det finns ett problem (utan bara sopar det under mattan) så går det aldrig att ändra på något.
 
Ärligt talat har jag skitsvårt att förstå hur det kan finnas så många människor som säger typ
"Men måååste ni hålla på och bråka hela tiden?"
"Det är som det är. Varför ska vi hålla på och ändra på allting?"
Framförallt kan jag inte förstå att det finns kvinnor som "kör på den linjen"... Ska man hårddra det så vill de personerna alltså inte att vi ska ha rösträtt, få studera eller ens bli myndiga...
Det är ju faktiskt feminismen som kämpat för att vi ska få dessa rättigheter som vi idag ser som en självklarhet!
Utan feminismen skulle vi faktiskt inte få rösta, gå i skolan (högre än vad? 6:e klass, eller vad grundskolan var förut?) eller ens bli myndiga! Och det bara för att man råkade födas med "fel" organ mellan benen!
Att säga att feminismen är typ en "onödig fixidé" tycker jag är som att stå för dessa saker jag skrivit nu. Att det var bättre förut, när världen såg ut så för kvinnor.
Så till er som är "emot" feminismen; Tror ni verkligen att vi skulle haft de rättigheter vi har idag om ingen slagits för dem?
 
Feminism handlar ju oftast väldigt mycket om just kvinnor (kanske därför det anses så onödigt?), men jag tror det är på grund av att det är just kvinnor som varit så pass tillbakahållna under hela vår historia. Vi har liksom mer att "ta igen" för att komma upp i jämställdhet.
MEN feminism handlar ju trots allt även om männen. Att man ska få vara den man är, oavsett vad man har mellan benen. Man ska inte behöva skämmas och bli kallad namn bara för att man är man och tycker om t.ex. matlagning eller balett. Den stereotypiska mansrollen är lika förlegad som den stereotypiska kvinnorollen.
Varför ska vi hålla på och sätta stämplar på vad som är "manligt" respektive "kvinnligt"?
Jag tror att det medför att vi endast känner oss mer "utanför" än "hemma"
 
Ta bara som exempel: Om en kvinna tycker om någonting som är typiskt "manligt", så känner sig denna person oftast onormal. Som att det är något fel för att hon gillar bilar mer än matlagning.
Men vad händer om vi plockar bort stämplarna?
I mitt huvud borde det medföra att vi då inte känner oss "onormala" och utanför. Om alla saker, alla intressen, alla färger o.s.v. är öppna för BÅDA könen...
 
För även om vi kommit en bra bit (speciellt här i Sverige) så har vi en lååång väg kvar!
Era fantastiska kommentarer!
1

Alla kvinnor borde vara feminister. Är de inte det så tycker jag att ngt är lite vajsing.
Dina bilder säger allt, precis allt.
Visst, sverige har kommit långt, men inte långt nog. Inte på långa vägar.
Jag ska kolla in bloggen du länkar.

Svar: Ja, håller med till 110%! Alla kvinnor borde verkligen vara feminister. Och även män... Egentligen borde ALLA människor vara feminister. Alla människor som anser allas lika värde, och alla människors lika rättigheter.
Jag tycker på ett sätt att det är lite skrämmande när man hör att Sverige är ett av de världsledande länderna (det världsledande?) när det kommer till jämställdhet; då man ser hur långt vi faktiskt har kvar... Hur ser det då ut i övriga länder här på jorden...?

Som sagt; om ingen slagits och "bråkat" skulle kvinnor inte ha de rättigheter vi idag ser som självklarheter. Bland annat det att kvinnor långt tillbaka i tiden inte ens fick bli myndiga... Under uppväxten stod de under sin fars förmyndarskap, för att sedan "lämnas över" till sin man.

Ingen rösträtt och ingen rätt till utbildning... Tänk egentligen vilka oerhörda talanger och storheter som världen garanterat gick miste om förut, bara för att de personerna råkade födas med "fel" könsdelar...

Nej, usch! Tack och lov för feminismen, säger jag bara! :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?