O dessa ljuva sommarnätter
 
Detta är alltså några av bilderna jag fotade på vägen hem från stugan igår kväll.
Eller på vägen hem... Det blev snarare en omväg runt Öjebyn på jakt efter ett perfekt ställe att stanna på.
Är det bara jag som är udda, eller finns det någon mer fotointresserad läsare som någon gång varit med om att "jaga solen" när den håller på att gå ner?
Man kör i det perfekta gyllene ljuset och letar efter ett vackert ställe att stanna på, samtidigt som man vet att man inte har mycket tid på sig innan solen gått ner helt. Man liksom "jagar solen"...
 
Ibland missar man den.
Men känslan de gånger man verkligen lyckas... den är otrolig!
 
Dessa bilder är alltså fotade någon gång mellan 23:00 och 23:30.
Era fantastiska kommentarer!
1

Fantastiskt! Så vackert Erica! Du och din kamera tillsammans...det blir magi.

Jag kanske har missat det, men minns du att jag undrade om du har bilder att visa med "gamla kameran" och din underbara Mark ll, alltså där du använder båda på samma motiv? Skulle vara så roligt att se och höra dig berätta. Till exempel, de vackra i det här inlägget...har du bara "fotat" eller har du testat olika inställningar och valt dina favvisar?

God forsättning! Hoppas din midsommar varit skön och fin.

Lotta

Svar: Tack, vad roligt att du tycker det! Vad glad jag blir av din kommentar :-D
Jag experimenterade inte så mycket när jag tog dessa bilder, då jag stannat längst vägrenen och hade bilen igång. Så det blev mest att i princip bara "trycka av". Det enda jag gjorde var att testa att ljusmäta på lite olika ställen. T.ex. mätte jag ljuset i skogen till vänster; vilket gjorde att bilden blev väldigt ljus. Sedan mätte jag ljuset på himlen; vilket resulterade i en för mörk bild. I de övre bilderna slutade det med att jag mätte ljuset ungefär mitt på fältet, för att få det solnedgångsljus jag ville ha :-)

De två understa bilderna är bara rena "titta-och-tryck"-bilder.

Jag har tyvärr inte så många jämförelsebilder mellan mina kameror, där jag fotat samma motiv, men här har jag gjort ett blogginlägg angående just den frågan:
http://pixelie.webblogg.se/2013/january/400d-vs-5d-mkii.html

Hoppas du haft en riktigt fin midsommarhelg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

ÄLSKAR de tre första bilderna!!

Svar: Tack! Vad roligt att höra :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Tack Erica för snabbt svar! Jag har läst inlägget från januari och jag håller med Annika - du skriver och förklarar jättebra!

För en amatörfotograf som mig är det helt klart en process. Både att lära mig (vilket jag inte gjort så mycket som jag planerat) och förstå vad jag ska satsa på nästa gång. Att köpa min lilla Canon var bingo. Jag har fått bekräftat att jag älskar att fota och vill fortsätta. Kameran ligger inte bara och dammar så att säga. Jag använder min iPhone minimalt ,tidigare var det allt jag använde.

Kameravärlden är fantastisk men inte helt enkel. Det tekniska är en faktor, pris och skillnader (och veta vad man vill betala för) är inte helt lätt. Jag lyssnar och snappar upp! Det är roligt och spännande att följa dig. Dina bilder är så vackra!

Mvh
Lotta

Svar: Tack för bildberöm! Och vad roligt att du gillar mitt sätt att förklara. Jag är alltid så orolig för att jag krånglar till förklaringar onödigt mycket, så det känns bra när andra tycker mina texter är lätta att förstå :-)
Ja, visst är fotografi ROLIGT!! En hel värld att lära sig, som kan vara rätt snårig ibland. Men känslan när man sätter en riktig pangbild är oslagbar :-D Eller att befinna sig på någon vacker plats i det mest perfekta fotoljuset!

TACK för din kommentar :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?