Färre texter. Fler bilder.
 
Det här är en fotoblogg. Eller rent tekniskt: en "blandblogg" med bilder och text. Jag blandar mina foton med texter om lite allt möjligt.
Dock handlar det svenska bloggklimatet inte om texter (man ska helst skriva så lite som möjligt) och de senaste månaderna (eller typ senaste 1½ året) har jag misstänkt att det är anledningen till att min statistik går så pass mycket bakåt. Jag vet att jag skriver för mycket och för långa texter. Har börjat försöka tänka på detta, men är tyvärr så dålig på begränsningar (gäller både bilder och text) ;-)
 
Därför tänkte jag prova på ett lite "nytt grepp". Eller nytt... det är väl inte nytt, men det blir nytt för min blogg :-)
Jag försöker sluta med mina textinlägg och satsar på att göra det till en ren fotoblogg. Kanske ett par rader, men inte mer än så.
Kommer nog att bli rätt svårt från början för mig att begränsa mig, men jag tror det blir bra för bloggen i längden :-)
 
 
UPDATE: Insåg precis, när jag klickat på publicera, vilket datum detta inlägg är skrivet på. Och jag vill bara säga att det är inte ett aprilskämt, utan råkade bara bli så att jag skrev det idag (hade jag lagt ut ett aprilskämt hade jag nog försökt komma på något roligare ;-))
Era fantastiska kommentarer!
1

Hihi, det hade varit ett lite konstigt aprilskämt. Jag tycker redan att du har förmedlat ditt budskap om en foto-blogg ganska bra :) Men jag ser gärna ännu fler bilder :)

Ha en fin kväll!

Svar: Ja, det är inte säkert att det hade misstagits för aprilskämt; men man vet aldrig ;-)
Tack för din kommentar! Vad roligt att du gillar mina bilder :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Jag gillar både text och bilder, beror lite på vad blogginlägget handlar om. Du gillar ju att skriva så det känns lite trist om du känner dej "tvingad" att sluta med det...

Svar: Ja, det känns lite trist. Men i och med att en stor del av det svenska bloggklimatet trots allt är "mer bilder än text" så tänker jag prova (jag gillar ju trots allt att fota också ;-)) Och så har jag ju min berättelseblogg, http://skapamedord.blogg.se, för att tillfredsställa mitt behov av skrivande :-)
Tycker det skulle vara roligt med fler kommentarer just för att det ändå, förhoppningsvis, hjälper mig framåt i mitt fotograferande. Samt till en stor del hjälper till att driva min blogg framåt.
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Fast sluta inte skriv texter! Det var inte så jag menade med min förra kommentar (bara så du vet :)
Tänk på att bloggen är för DIN skull, tänk vad skoj att kunna gå tillbaks i tiden och läsa om vad du gjort, hur du tänkte, tyckte osv då. Jag som bloggat i ca 10 år nu älskar att varje dag se tillbaks på mina gamla inlägg, både foton och text.
Försök att göra bloggen till DIN EGEN och fokusera på det, det är mitt tips! :)

Svar: Jag har funderat på detta i flera månader (kanske till och med upp till ett år), och känner att det kanske kunde vara en bra idé att prova det nu. Jag vill bara att du ska veta det; så du inte tror att det var bara "på grund av" den kommentar du skrev :-) Jag blev jätteglad för din feedback!
När jag startade den här bloggen i juli 2012 var det tänkt som en fotoblogg; så egentligen blir det här beslutet lite mer "back to basic" :-)

Hoppas du får en fin start på månaden, och varmt välkommen tillbaka till min blogg :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

4

Tycker inte heller du ska ändra för någon annans skull. Tycker du har massa bilder på din blogg, mycket fler än vad jag lägger ut! (jag är själv superdåligt på vardagsfoton..)

Svar: Ja, jag tycker också man ska blogga för sin egen skull (och det gör jag till största delen). Dock, i och med att min blogg är så stor del (mest) en fotoblogg skulle det vara så roligt om jag lyckades få ihop lite mer kommentarer (gärna konstruktiv feedback) eftersom det hjälper mig framåt :-)
TACK för din feedback! Jag uppskattar så otroligt mycket de kommentarer jag får :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?