Den där förbannade Panoramaannonsen!
Ursäkta ett negativt inlägg. Men det är mest som en liten information...
Jag vet inte om det syns för er (hoppas inte det) men när jag idag gick in på bloggen såg jag att den där äckligt stora blaffiga panoramaannonsen är tillbaka högst upp på min blogg.
Jag inaktiverade den ju för att det inte var värt att dras med den för att kunna köpa en tjugo minuters Synas-tid en gång i halvåret.
 
Men nu har tydligen blogg.se aktiverat den på min blogg igen.
Gick in på annonsinställningar (som förra gången) för att inaktivera den, men hittar inte igen var man gör det. Den enda länken för att inaktivera annonser jag hittar leder till PRO-sidan.
Betyder detta att man är tvingad att dras med den förbannade panoraman på sin blogg om man inte köper pro??
Det finns ju redan två måste-reklamplatser (under första & andra inlägget) och de kan jag stå ut med, eftersom de inte stör särskilt mycket.
 
MEN den där biffannonsen högst upp är ju ibland så stor att den täcker typ halva datorskärmen!
JAG VILL INTE HA DEN!!!
Den hjälper ändå ingenting. Det tar typ tre (3) månader att samla ihop tillräckligt med bloggpoäng för att köpa den allra tidigaste Synastiden, och efter det är jag tillbaka på noll igen.
Att spara ihop till att köpa den bästa tiden en gång tar 6 månader.
Det är inte värt det.
Jag vill inte ha panoraman på min blogg!
 
Jag ville bara att ni ska veta detta, så ni inte tror att det är jag som valt att ta tillbaka jätteannonsen.
 
 
 
UPDATE!!
Nu vet jag att det verkligen är så att panoramaannonsen blivit obligatorisk i Bas-medlemsskapet (alltså om man är gratismedlem), och vill man ha bort den måste man alltså köpa PRO...
Måste erkänna att jag faktiskt funderat på om jag skulle uppgradera min blogg till Promedlem, eftersom annonsen verkligen är anskrämlig! Dessutom kan man inte ha någon meny högst upp på sidan, då den hamnar under panoraman.
Kruxet är att Pro kostar 500 spänn per år, och det är mycket pengar att lägga ut på bloggen.
Jag vet att man kan köpa för både 3 månader och 6 månader i taget också, men det blir ju mycket dyrare i längden. Dessutom, om man köper för 3 månader åt gången, så måste man ju hålla på och förnya Pro typ hela tiden...
Nåja, det är väl bara att acceptera dessa nya villkor, antar jag. Och försöka göra det bästa av situationen.
Era fantastiska kommentarer!
1

Ser ingen annons. Trist det där att de lagt till den igen. Men nu är den borta.
Lycka till med klapparna idag!!

Svar: Vad skönt att annonsen inte syns för dig :-)
Tyvärr kan det vara så att den är där ändå (jag gillar inte blogg.se just nu!) eftersom annonsen inte visas vid varje sidvisning. Men om själva bloggen är längre ner på sidan än den brukar (större mellanrum ovanför bloggen) så är panoramaannonsen aktiverad, för platsen är då reserverad för den.

Jag hoppas så innerligt att man inte tvingas skaffa pro för att bli av med den, då ett promedlemsskap kostar 500 spänn per år...
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Annonsen syns för mig. Vad sjukt om de har gjort den permanent, den är ju jättestor! Inte så roligt att ha en stor annons som det första man ser när man kommer in på en blogg. Blogg.se blir bara sämre och sämre. Ångrar inte att jag flyttade därifrån. Tacka vet jag Blogger. Jag har helt reklamfritt på min blogg, förutom en liten banner i Footern som jag lagt in självmant.

Svar: Ja, usch vad jobbigt att den där jobbiga jätteannonsen är aktiverad igen. Och att risken finns att man tvingas skaffa pro för att bli av med den. Jag avaktiverade den ju i alla fall för att den bara skräpade ner designen, och att den inte gav någonting.
Kan förstå att det är skönt att flytta till en annan bloggportal. Blogger är en av de jag funderar på ibland; dock hade jag min första blogg där och orsaken till att jag bytte var att jag inte förstod mig på designkoderna (de är ju trots allt enklast här på blogg.se).

Nåja, jag håller fortfarande hoppet uppe om att man trots allt ska kunna välja bort panoraman snart. Måste blogg.se utöka reklamutrymmet ser jag då hellre att de lägger annonser under fler blogginlägg. Som det är nu är det ju reklam under de två första inläggen, och jag kan till och med acceptera att det skulle ligga sådana under de fyra första. Den reklamen möts man i alla fall inte av när man går in på bloggen. Men som du skriver; panoraman är ju det allra första en besökare ser när hen går in på bloggen, och det är så störande!

Hoppas du får en riktigt god jul!
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Min blogg är också helt förstörd av Panorama-annonsen. Höll på att uppdatera min design och hade en plan att ha min sidmeny börja från den övre kanten av webläsaren men nu kommer detta ju inte alls funka för den feta annonsen liksom gör ett stort luftrum ovanför alltihop. Dessutom är det de första läsarna ser när de kommer in på bloggen. Har alltid gillar blogg.se för deras snälla sparsamma annonsering och att de inte påverkar ens blogg utseende med banners högst upp o.s.v. Nu har de totalt krossat sin största appeal för mig i alla fall :/

Svar: Ja, det är verkligen jobbigt att den blaffiga annonsen blivit obligatoriskt nu. Väldigt störande!
Jag har ungefär samma problem som dig gällande designen. Jag har en blogg (utöver denna) som jag ska använda för mina bidrag till utmaningen 365foton2015, och jag har nyligen gjort en ny design inför just 2015. Där har jag en dropdownmeny allra högst upp på sidan (ovanför själva wrappern, alltså absolut högst upp). Men nu hamnar den under panoramaannonsen och därmed typ mitt på sidan.

Jag hade hellre sett att de lagt till reklamutrymmen under 1 eller två till inlägg. De stör inte designen lika mycket som panoraman...
P I X E L I E - Erica Pettersson

4

Ser ingen annons, men jag har Adblock. Kanske beror på det?

Du har inte funderat på att köpa egen domän och utrymme på webhotell? Jag köpte mitt domännamn via Loopia och har hemsidan på Manufrog. Betalar 99 kr/år för namnet och ca 250 kr/år för utrymmet på Manufrog.

Svar: Ja, det beror på Adblock att du inte ser annonsen. Har funderat lite löst på att skaffa det, men jag skulle helst se att panoramaannonsen försvann oavsett om man har Adblock eller inte :-)
Angående egen domän så har jag funderat på det flera gånger. Det skulle i så fall bli att jag köpte domän & webbhotell och placerade min blogg hos Wordpress.

Vad som gör att jag tvekar är att mina designkunskaper sträcker sig inom blogg.se´s ramar. Utanför den här bloggportalen är mina designkunskaper väldigt begränsade, och jag vill gärna kunna göra min alldeles egna design precis som jag vill ha den.

Men en dag kanske... :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

5

Har adblock så jag ser den inte
Köp webbhotell och eget namn så är det löst

Jo du kan få släppa på designbiten till att börja med men det finns massor med fina templates att köra med, vissa mer lättändrade/använda än andra

Svar: Så skönt att du slipper se den där jätteannonsen.
En fråga bara, angående adblock... Är det ett stort tomt utrymme ovanför bloggen (att det är bara annonsen man inte ser), eller är det även så att bloggen hamnar på sin rätta plats högst upp om man har det installerat?

Ja, jag har funderat flera gånger på att skaffa eget webbhotell/domän och "flyga solo" med bloggen. Men tyvärr är jag så kräsen när det gäller designen, och jag vill göra den helt från grunden, för att få den precis som jag själv vill ha :-)

Hoppas du får en riktigt GOD JUL!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?