12/365 - 5 leksaker från min barndom
5 leksaker du tyckte extra mycket om som barn
Så var det söndag, och söndagar i 365-utmaningen betyder listor. Den här gången handlar det om att vi ska lista fem leksaker vi tyckte extra mycket om under barndomen.
Detta avslutar även Barndomsveckan. Nästa veckas tema är filmer.


Vad var då mina favoritleksaker?
Även detta var lite knepigt att komma ihåg, då jag som sagt mest satt och ritade. Hann förmodligen avverka ett X antal sådana där 1 kilos-ritblock från Barnens hus under mina barndomsår...
Och leksaker led vi ju inte direkt någon brist på, men just nu är det som om jag knappt kommer på en enda konkret sak...
Så jag listar de jag kommer på allteftersom

♦ Min "Lassie"-hund
Som ni säkert förstår så var det ett lite större mjukisdjur liknande en Collie.
Fick denna i julklapp ett år, minns inte vilket.

♦ Dockan "Sofia"
Fick den när jag var 1 år eller något sådant. Tror den finns kvar någonstans; förmodligen uppe på förrådsvinden hos mamma och pappa. Dock är den väl inte direkt särskilt ren vid det här laget och har förlorat säkert drygt hälften av stoppningen ;-)
Namnet Sofia har jag inte minsta aning om varifrån det kommer. En jul fick även jag och min syster varsin likadan docka med brunt hår, och första meningen efter upplockningen från kartongen var "En Elisabeth-docka!" Var vi fick det namnet ifrån har jag absolut NOLL aning om, då jag inte tror att dockan hette det (det var inget namn som stod på kartongen).

♦ Min ritlåda
Det var en låda fullproppad med olika pennor; tuschpennor, vanliga färgpennor, vattenfärger o.s.v.
Minns att jag länge velat ha en sådan, och när jag en gång varit till tandläkaren... eller nej, vänta. Det var nog en av gångerna jag varit och klippt tungbandet (gjorde det 2 eller 3 gånger som barn, då jag inte kunde få upp tungan tillräckligt för att kunna säga R på rätt sätt). I alla fall; hade varit och gjort det, och efter det fick jag gå in på Lek&Hobby (som på den tiden låg på Rådhustorget) och där köpa någonting jag ville ha :-)

♦ Min skrivmaskin
Detta kanske inte klassas in som direkt leksak, då det var en riktig skrivmaskin. Men känner att jag ändå måste ta med den i den här listan.
När vi var små fick vi på lördagar välja "lördagsgodis eller pengar". Det var en tjugolapp vi fick i så fall (ungefär motsvarande lördagsgodiset).
Någon gång under lågstadiet (tror jag det var) bestämde jag mig för att under en period ta pengar istället för godis för att spara pengar till en egen skrivmaskin (inga datorer då inte...) Sagt och gjort så bytte jag ut lördagsgodiset mot veckopeng i vad som kändes som jättelänge ;-) plus att jag sparade födelsedags -och julklappspengar.
Och till slut var dagen där, dagen då jag fick åka och köpa min alldeles egna skrivmaskin. För mina EGNA pengar! Minns inte var den inhandlades, men jag minns att den kostade 770 kr.
Minns också att när försäljaren förstod att det var jag själv som sparat ihop pengar till den (jag var kanske 8-9år) så fick jag den för 700 kr ;-)

♦ Min första CD-freestyle
Någon gång i början av gymnasiet köpte jag min första CD-freestyle. På Elgiganten i Luleå.
Jag hade ju bara haft vanliga kassettfreestyles tidigare (självklart; då det inte fanns något annat), så jag minns att det kändes otroligt lyxigt att kunna ta med sig CD-skivor! Att kunna hoppa mellan låtar även på freestylen! (Min första mp3 köpte jag först 2006, och då var jag ju ändå 22 år).
Denna CD-freestyle lyssnade jag i alla fall på tills den, bokstavligen, var alldeles utnött. Till slut kunde den överhuvudtaget inte läsa CD-skivor, och då var det dags för en ny. Men den första jag hade var också den allra snyggaste!
Era fantastiska kommentarer!
1

Vad fint du skriver! LÅnga inlägg om barndomen. Det där med skrivmaskinen var extra fint, jag blir nästan lite tårögd av sådant. (förmodligen skulle jag bli en usel försäljare :-) för jag skulle ha svårt att ta fullpris för saker ha ha, nejdå. Ha en bra dag.

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar mina långa inlägg :-D Vad roligt att det är någon som orkar läsa igenom dem! Jag är medveten om att de är i längsta laget (för mycket text) för de flesta bloggare ;-)
Ja, jag misstänker att det är tack vare just den "rabatten" som jag minns vad skrivmaskinen kostade. Tyvärr kommer jag inte ihåg var den inhandlades, men jag tror inte att den butiken finns längre (i alla fall inte i den här stan) :-)

Hoppas att du haft en fin helg och att du får en jättebra kommande vecka!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Vad fint att spara till en så dyr sak som en skrivmaskin istället för att välja godis! Jag gjorde ungefär lika när jag så gärna ville ha en kanin, då fick jag också spara veckopengen men det var det värt :)

Svar: Ja, det var verkligen en känsla jag minns att få åka iväg och köpa en egen skrivmaskin som jag sparat ihop till själv :-D
Förstår att du var glad när du kunde köpa kaninen! Ja, det är det absolut värt :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

intressanta saker :)
Läste du brinner för fotografering, vad tycker du bäst om att fota? :)

Svar: Tack för din kommentar :-D När det gäller fotografering så tror jag nog att porträtt är absolut roligast att fota! Tyvärr har jag inte så ofta möjlighet att träna på det. Men 2013 hade jag i alla fall några fotouppdrag, som jag är otroligt glad över :-D Annars fotar jag nog det mesta, mest naturbilder. Men detaljbilder har nog blivit lite av mitt "signum" ;-)


Jag gillar att hitta olika vinklar istället för att bara fota "rakt på" :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

4

Visst är det en kul utmaning! =) Ligger du efter eller postar du i annan kategori??

Svar: Ja, visst är det en rolig utmaning :-D
Jag ligger tyvärr efter ett par dagar, men har planerat att ta igen det så snart som möjligt; för att inte komma alltför långt efter ;-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?