Som jag skrev blev jag ju inte mätt på HDR-fotandet igår förmiddag, så jag åkte ut en gång till under kvällen.
Den gången blev det en sväng ut till stugan i Jävrebodarna; där är det underbart att fota under sommaren. Och speciellt som jag hamnade mitt i det fantastiska kvällsljuset.

Men... mindre prat och mer bildvisning, eller vad säger ni? ;-)
 
Inte vårat dass (eller vad det är), men tyckte det blev en bra bild.
 
 
Det blev lite HDR-fotografering idag. Det är ju så otroligt mycket roligare sedan jag insett att man ju faktiskt kan njuta av alla fördelarna med HDR utan att bilderna ska behöva ha det där surrealistiska utseendet ;-D
Jag är dock inte mätt på att fota HDR för idag; snarare tvärtom. Sitter här och vill bara ut och fota MER sådana bilder! Men jag vet inte var jag ska åka. Något fint, fotovänligt, ställe som inte ligger alldeles för långt bort.
 
Pitebor! Vet ni något sådant ställe?
 
Var bara tvungen publicera ett kort inlägg om detta...
Igår, söndag, hade vi ett ordentligt åskoväder här i Piteå. Det blixtrade verkligen i vad som kändes som en evighet!
Och idag kom åskoväder nummer 2... med ett EXTREMT skyfall i hasorna.
Tyvärr kom jag mig inte för att gå ut med kameran (ångrar mig lite nu), men hittade i alla fall detta klipp på YouTube. Det är utlagt filmer som tydligen är inskickade från hur det såg ut när regnet lugnat ner sig lite.
 
Som ni ser regnade det så mycket på så kort tid att brunnarna inte hann ta undan allt vatten, vilket resulterade i översvämningen (och fontänen inne på COOP) ni ser på videon.
 
Bilden här är fotad av mig; snabbt från mitt fönster.
Lägger in den för att inlägget ska synas på bloggspaning. 
 
Okej, i ärlighetens namn hatar jag väl inte själva festivalen. Tvärtom är det ganska trevligt när det är fullt ös i stan. När det är mer liv och rörelse än i vanliga fall bara man kliver ut genom dörren.
Jag störs inte av musiken, trots att jag bor mitt inne i stan.

MEN... det är även JUST för att jag bor mitt inne i stan som jag hatar PDOL...
Den begränsade framkomligheten i stan, då det är avspärrat för biltrafik.
Bilden är fotad nu ikväll utanför mig. Precis som de två tidigare åren har de lagt ut "tillfällig asfalt" så att man ska kunna köra över till andra körbanan. Men ikväll hade någon parkerat precis framför denna specialväg, och därmed blockerade i princip hela vägbanan (bilen till höger i bild).
Bor man här så går det alltså teoretiskt sett att komma fram till sin parkeringsplats, OM det inte står någon ivägen. Eller OM det inte är placerat någonting ivägen.
 
Jag lyckades i alla fall på något sätt att tråckla mig förbi bilen genom att krångla mig upp en bit på trottoaren, så egentligen kanske jag inte har så stor rätt att klaga.
Men jag hatar ändå att det är lite av ett lotteri. Ska jag komma fram till parkeringsplatsen? Eller kommer jag inte fram?
Tur att det bara är en vecka per år!
 
Jag har "uppdaterat" en av logotyperna från mitt tidigare inlägg; lagt in olika färger på själva slutarsymbolen.
Därför behöver jag er hjälp även här, så jag skulle bli jätteglad om jag får feedback även här. 
Jag vill även passa på att säga TACK för den feedback jag fick i förra logotypeinlägget! Ni ska veta att jag verkligen uppskattar att ni tar er tid att skriva vad ni tycker :-D 
 
Nu gjorde jag alltså en ljus -och en mörkgrå variant av själva symbolen, och så en i färg.
Jag är dock lite kluven när det gäller den...
På ett sätt skulle det vara roligt att dels ha en lite mer färgglad logga, och dels att den innehåller själva de tre grundfärgerna (plus grön).
Men samtidigt känns det som om den inte blir lika enkel (som jag vill ha den) i färg.
Plus att det kanske vore mer praktiskt att ha en i gråskalan? Med tanke på att jag t.ex. snabbt kan ändra den så den passar på en mörk bakgrund och så...
 
Vad tror ni? Vad tycker ni?
Vilken av dessa gillar ni bäst?
 
Jag vet att det blev två sådana här inlägg efter varandra nu, men det känns verkligen som att jag vill hitta en logotype som jag trivs med. En jag skulle kunna tänka mig att behålla länge, då jag inte tror det är så smart att byta hela tiden? ;-)
 
Igår kväll satt jag och lekte lite i Photoshop, för att börja skissa lite på en logotype.
Dock har jag ganska svårt att bestämma mig för hur jag vill att den ska se ut. Jag vill att den ska vara enkel och inte för plottrig men samtidigt representera mig som Fotograf.
 
Det blev i alla fall ett par "skisser", och nu behöver jag verkligen er hjälp!
ALLA som besöker detta inlägg får så hemskt gärna lämna en kommentar/feedback till vilken av dessa logotyper ni gillar bäst.
Eller om ni tycker de är för tråkiga.
Eller för plottriga.
Eller för enkla.
Eller... ja, feedback helt enkelt.
 
Tack på förhand!
 
Hej vänner!
Det är fredag igen. Kan det verkligen stämma?! Det är inte veckan som spelat mig ett spratt, eller?
Jag menar, det var ju nyss måndag.
Och ja, jag vet att jag jämt skriver detta, men det är verkligen så påtagligt hur snabbt tiden går! Någon som håller med mig?
Och som vi alla vet så har vi ju även gått in i Juli månad.
Idag har jag endast fyra dagar (inklusive idag) som 29-åring. Känns ju sådär, om man säger så. Då jag, som ni vet, haft en gigantisk 30-årskris de senaste åren. Jag vill helst inte "börja min ålder med en 3:a"...
Nåja, skit samma. Försöker att inte tänka så mycket på det längre.
 
För övrigt är det ju även 4:e juli, vilket är den dagen på året jag alltid längtar som allra mest att befinna mig på andra sidan Atlanten... Under alla de år då jag har önskat mig till USA, har jag önskat att befinna mig där under deras nationaldag (samma med Norge, i och för sig). Jag skulle så gärna vilja en nationaldag i ett land som verkligen FIRAR dagen.
 
Vi avslutar med ett par färska bilder.
De är fotade i fredags, när jag var ute samtidigt som PSG-invigningen.