Så var det dags igen...
Galleri Fredag är ju som ni vet ett tema som lades ner vid årsskiftet.
Eller var det förra årsskiftet? Åren går så snabbt, så man vet aldrig... ;-P
Nåja, huvudtemat är nedlagt, men det finns dock ett tema vi brukade köra som kommer leva vidare -Halvårskollen. Det var ett fast tema som stod på agendan varje juni och varje december, och det var det tema som jag tror de allra flesta av oss gillade.
Så jag hoppar på idag. Tänkte i alla fall försöka, trots att just detta halvår varit rätt händelselöst för mig. Jag har dessutom knappt rört kameran på typ åtta månader.
DOCK, när jag kollade igenom mitt bildarkiv upptäckte jag att jag ändå hade en del bilder för att knappt ha fotat något.
Vill ni vara med på dagens tema kan ni gå in på Annikas blogg; där finns länkwidgeten att skriva upp sig på.
 
Tänkte även göra iordning en bildspelsvideo till Halvårskollen denna gång istället för att visa alla bilder rakt upp och ner såhär. Kom dock av mig igår efter en grej, så vi kör såhär istället.
 
Men men; mindre snack och mer bildvisning tycker jag ;-)
Så då kör vi...
 
J A N U A R I
2014 började lugnt med smörgåstårta, sällskapsspel och fyrverkerier hemma hos mamma och pappa.
Måste nog ändå säga att jag faktiskt gillar lugna nyårsaftnar.
Dessutom tycker jag alltid att nyår känns som en nystart, och på något sätt känns allting möjligt. Den känslan försvinner med tiden (ett par månader in på nya året) men jag passar på att njuta så länge den varar :-)
 
Jag hoppade på fotoutmaningen 365foton2014 och kände mig riktigt peppad (antagligen in spirit of the new year). Därför var jag ut ett par dagar speciellt för att fånga vissa temat med Sir Mark von Canon.
 
Ungefär en vecka i januari fick vi en köldknäpp och temperaturen sjönk ner till runt 30 minusgrader, vilket gjorde att vi fick en kort period med "winter wonderland".
Men det var ungefär en vecka, sedan...
 
...såg det ut såhär igen. Och temperaturer på runt nollgradigt.
Och jag klagar INTE på temperaturen, men på SLASKET!
 
 
F E B R U A R I
I februari hände det inte särskilt mycket, annat än att jag provade på att bli rödhårig för första gången i mitt liv (efter att ha funderat på det ett par år...) Trivdes dessutom så bra i det att jag bestämde mig för att fortsätta med rött, och använda hårfärg istället för toning nästa gång.
Bilden till vänster är min naturliga hårfärg, vilken jag haft hela mitt liv. Därför var det skönt med lite förändring :-)
 
Det kom någon enstaka snöstorm...
 
...men det dröjde inte länge innan det såg ut såhär igen.
En vinter utan snö och med temperaturer runt noll är vi ju inte direkt vana vid här uppe...
 
 
M A R S
Samma med mars månad -det hände inget direkt att skriva om. Dagarna gick mest som vanligt med arbetssökning och sådana vardagliga saker.
Men en kortare fotografering styrdes upp. Jag fotade lite dokumentära magbilder till min syster.
 
Passade på att fota lite våriga detaljbilder vid Öjebykyrkan när jag var ut till Öjebyn en dag. Gäller ju att passa på när våren kom så extremt tidigt :-)
 
Men... endast ett par dagar senare såg det ut såhär igen...
Som sagt; mycket lustig vinter i år.
 
 
A P R I L
Påsken kom, och jag kunde inte låta bli att gå ut och knäppa några bilder på Piteå kommuns mycket härliga påskdekorationer. Jag älskar verkligen starka, klara färger och ja -som ni ser var det ingen brist på det den här påsken :-)
 
Passade även på att mumsa lite påskgodis. Har nämligen godisförbudsår i år, men undantag under just påskhelgen (lör-sön). Detta bestämde jag dock ett tag INNAN påsk, så det var inget jag bara beslutade mig för "pang bom" när det blev påsk.
Orkade dock inte allt, utan jag tror typ hälften blev kvar ;-)
Intresseklubben antecknar, visst ;-P
 
Det blev även en sväng ut till Furunäset för en liten fotosession med de sedvanliga Blåsipporna. Vitsipporna hade inte hunnit börja blomma, men jag glömde bort att åka dit senare.
 
 
M A J
Maj var den tuffast månaden detta år (även om inte hela året gått ännu)!!
Måndagen den 26:e maj fick min älskade lilla vovve, Lucky, somna in. Det var det bästa beslutet för honom, men det betyder inte att det inte gör ofantligt ont. Jag saknar honom och kan fortfarande, efter en månad, känna det som om han ligger här bredvid mig...
Men det är väl inte så konstigt... han var ju faktiskt en del av mitt liv i drygt åtta år. Han var verkligen en familjemedlem. Och som den Cavalier han var -den socialaste hund man kan tänka sig!
Jag tror inte det finns någon hundras som är så social (och glad) som just Cavalier king charles spaniel!
Det finns inte en endaste droppe ont blod i dessa hundar!
 
Och då vi firade Mors dag ute i stugan den 25:e...
 
...så fick Lucky tillbringa en sista dag springandes runt på gården där.
Det är antagligen mest för mig, men det känns så bra att det fick bli hans "sista minne".
RIP
 
 
J U N I
I juni har jag...
...bakat cupcakes.
 
...varit ute på stugan (Nationaldagen och Midsommarafton).
 
...fotat studentflaken när de åkte runt på Sundsgatan.
 
...träffat Tyra; min brors flickväns lilla vovve.
 
...samt grillat för första gången i år (midsommarafton).
 
 
Och till sist...
 
Era fantastiska kommentarer!
1

Glad Sommar! Allt gott till dig!

Svar: Tack! Detsamma :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

SÅ fina bilder, Erica!!
ÅÅÅ!! Du och din Sir von Canon får till det varje gång ni har dejt, haha!!
Underbart fina!!
Tycker du är jättefin i ditt hår. Du passar i rött!
Ni hade en trist vinter, men ni fick ju ändå lite snö ibland. men attans vad trist det är med blaskiga vintrar.
Ljuset i dina junibilder är magiskt!
Mmmm....
Sant, detta tema var det roligaste vi hade. OCH vi fortsätter med det!! Fattar om du lessnade på att vara med på dagstemat, bara tanken på det svindlar för mig :-)))
Ha en toppenhelg,fina Erica!!!

Svar: Tack! Vad glad jag blir över dina ord :-D Vad roligt att du gillar bilderna :-D
Och vad roligt att du gillar min nya hårfärg :-) Det är dock mörkare rött numera, då jag använde en annan färg andra gången (då blev det permanent färg). Å andra sidan blev det nu som jag helst ville ha det första gången ;-)

Ja, vintern var inte rolig i år... Skönt att den är över, och jag hoppas bara på att större delen av sommaren blir underbar istället :-)

Ja, det är lite jobbigt med 365foton-temat. Dock önskar jag att jag kunnat fullfölja hela året. Att jag halkade efter så mycket i början tror jag beror mycket på att temat trots allt börjar mitt i vintern (nyår), då fotoinspirationen inte är den bästa och det inte finns överdrivet mycket motiv (eller ljus)...

Hoppas du får en mycket fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Jag gillar verkligen dina bilder, du lyckas fånga det vardagliga och de små händelserna så bra!
Håller med Annika, du passar jättebra i rött hår! Roligt med en färg som piggar upp. Önskar att jag vågade också :-).
Förstår att du saknar din vän! RIP Lucky ♥.
Kram och ha en skön fortsättning på sommaren!

Svar: Tack för bildberöm! Jag brukar tänka samma sak när jag är in på din blogg och ser dina vardagsbilder. Jag tycker helt ärligt att du är fantastisk på att ta vardagsbilder! Jag tycker alltid du lyckas få så BRA ljus i dina bilder även om ljusmöjligheterna ser ut att vara sämre.
Och tack! Vad roligt att du gillar min röda hårfärg :-D Jag hade funderat på det i flera år, men inte riktigt vågat. Rött är ju trots allt en väldigt speciell färg. Just nu har jag dock lite mörkare röd än på bilden i det här inlägget, då jag valde fast/permanent färg andra gången, och då blev det en annan rödvariant.

Ja, jag saknar verkligen Lucky. Det känns så konstigt att komma hem numera och han inte kommer och hälsar på mig i hallen (bland annat)... Men jag får tänka på att beslutet trots allt fattades utifrån hans bästa.

Hoppas du också får en riktigt fin fortsatt sommar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

4

Usch va tråkigt de där med din hund.Jag lider med dig! Vet hur det är.Jätte fina bilder annars.har inte varit på ditt blogg på ett tag nu så fick en massa att läsa.KUL :) kram

Svar: Tack för din kommentar! Ja, beslutet att låta Lucky somna in var verkligen det jobbigaste jag gjort i mitt liv. Men vetskapen om att det var det bästa beslutet för Honom hjälper.
Tack för bildberöm :-D Jag har tyvärr varit dålig på att blogga de senaste månaderna (senaste halvåret), men tycker fortfarande det är roligt, så jag kommer tillbaka :-D

Hoppas du får en fin fortsatt sommar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Monika Nordqvist
5

Hej Erica!

Vi längtar så tills vi får se resten av fotografierna som du tog på oss och våran Molly på fotograferingen på nationaldagen i Luleå :) har åter igen försökt få tag i dig via mail, sms och telefon så tänkte därför skriver jag här i hopp om att få ett svar iaf. Du har ju skickat ett smakprov åt oss från fotograferingen och av de vi såg då i lågupplösta bilder så var dom jättefina!
Tacksam för svar

Svar: Hej! Ursäkta att det tagit lite tid. Jag gjorde misstaget att först redigera bilderna lågupplösta och spara dem lågupplösta (för "smakproverna"), men tänkte inte på att jag var tvungen göra om det igen med bilderna högupplösta (i och med t.ex. den kraftiga redigeringen av bakgrunden). Men nu börjar det inte vara så långt kvar med de högupplösta. Nätagget (tror jag det hette) på min dator håller även på att sjunga på sista versen, vilket gör att fläkten börjar låta som ett tröskverk efter ett tag. Vi de tillfällena måste jag låta datorn vara avstängd en stund innan jag kan fortsätta igen. Ska få den utbytt till veckan.
Men det närmar sig i alla fall med den högupplösta delen av bilderna :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

6

Proffsiga och personliga bilder som alltid! Kul att se. Och du passar verkligen i rött hår!

Förstår hur svårt det måste vara att skiljas från en hund som man levt så länge tillsammans med. Fin skildring av Cavalier-hundarnas psyke!

Svar: Tack för bildberöm, och hårkomplimang :-D
Ja, att förlora min älskade lilla hund var verkligen inte lätt! Säger bara som så; Usch för bilfärden hem från djurkliniken den dagen!

Ja, Cavalier king charles är verkligen så underbara som i den beskrivningen! Och de är verkligen ALLTID glada. Jag kan i alla fall inte minnas att jag någonsin träffat en arg/hotfull Cavalier. Jag brukar säga att det förmodligen är en av de hundraser som är absolut "lättast att kidnappa", då de blir överlyckliga om någon -vem som helst- börjar prata med dem... liksom "Åh! Pratar du med mig? Vad ROLIGT!"

Jag var på en utställning med Lucky när han var liten (blev bara en gång, då det inte var något varken för han eller jag), och först hamnade vi på den större utställningen, den för alla raser. Och de flesta hundarna där höll sig liksom "på sin kant" och blev inte direkt överförtjusta om övriga hundar kom för nära "deras basplats".

Cavaliersällskapet hade sin egen utställning en bit bort, och när vi kom dit var stämningen mellan alla hundar mer som ett enda stort kompisgäng. Som om alla hundar typ utbrast (om de kunnat prata) "TITTA vad mycket andra hundar det är här! Så mycket KOMPISAR!"

Jag tycker verkligen skillnaden på de två utställningsplatserna var stor! Och det var så roligt att se :-D

Hoppas du får en fin sommar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?