Mina favoritserier (genom tiderna)
I brist på annat tänkte jag sätta ihop ett "litet" inlägg om vilka som är och har varit mina favoritserier.
Och inte bara 2000-talsserier, utan under hela uppväxten; alltså är de flesta av dem från 90-talet ;-) I och för sig är det inte så konstigt, då jag knappt följt någon serie sedan jag bodde hemma. Jag ids aldrig börja följa någon, och är det någon jag fastnar för ser jag oftast hela serien på datorn.
Komediserierna kommer, som ni säkert förstår, att vara rätt överrepresenterade här på min lista ;-)
Let´s go... Mina favoriter...

The Nanny
Det här är en av mina absoluta favoriter, och har alltid varit! Inte överdrivet genusvänlig, direkt. Men å andra sidan brukar inte komediserier vara särskilt mycket genus, och speciellt inte på 90-talet.
Min favorit av karaktärerna var och ÄR Niles -the butler! Tycker att han är höjd högt över alla de andra, och relationen han och CC emellan hela serien är helt hysteriskt rolig :-D



VÄNNER
Detta måste väl vara nr.1 bland alla komediserier! Finns en anledning till att den var så populär...
När jag flyttat hemifrån (2005) hade jag dille på just den här serien och den gick typ på repeat på min DVD hur länge som helst ;-)
I den här var min favoritkaraktär faktiskt Chandler. Eller var... det är fortfarande min favorit. Jag älskar bland annat hand sarkastiska humor.
Den VÄNNER-karaktär jag tycker MINST om är faktiskt Ross. Brukar störa mig så mycket på honom och hans små besserwisserfasoner. Numera stör jag mig också ENORMT på det avsnitt då Ben valt en Barbie i leksaksaffären, och Ross ska till varje pris försöka övertala honom att välja en "pojkleksak".
En annan av karaktärerna jag känner lite blandat inför, är Joey. Jag gillar Chandler betydligt mer än Joey, men Joey är en av dem som står för flest roliga "moments" i serien.



Two and a half men
Ska vi prata genus så måste jag nog säga att det här är den mest mansgrisiga serie jag vet! Hur kvinnor porträtteras här är inte det minsta genusmedvetet (förutom möjligtvis Berta). Och ÄNDÅ är det en av mina top 3-favoritserier! Säsong 1-8, ska väl tilläggas! Efter säsong 8 förstörde de hela serien.
Jag förstår att och varför de var tvungna att sparka Charlie, men de skulle inte ha tagit in en ny karaktär. Charlie är död, Jake är vuxen och Alan gör de bara till mer och mer "loser". Walden är inte direkt rolig (inte som Charlie). Till och med Berta (som var min absoluta favoritkaraktär i serien) gör de tråkig.
Det var en av mina favoritserier, och de körde den i botten.



Full frys
Som ni vet vid det här laget har jag gillat Stefan&Krister-underhållning sedan tonåren (andra halvan av 90-talet), vilket gör att deras serie Full frys kvalar in på den här listan.



Rederiet
SVT´s populära långserie från 90-talet (1992-2002).
Jag tycker faktiskt att de var riktigt skickliga på att hålla denna serien intressant under alla säsonger, trots att den gick i tio år. Okej, den hade i och för sig någon historia ibland som var rätt tråkig/jobbig, men på det stora hela tycker jag de lyckades bra.
OCH att de lade ner den innan den kördes i botten ska de också ha en eloge för, tycker jag. De slutade när den fortfarande var bra; inte som Tre kronor... (dödsstöten för DEN serien var ju när de "tog in" utomjordingshistorien!)
Har dock svårt att säga vem som var min favorit i Rederiet. Det kom och gick så många i den serien under åren.



Grey´s anatomy
En av de få serier från 2000-talet som jag gillar är Grey´s anatomy.
Jag brukar inte vara så förtjust i sjukhusserier (förutom 90-talssåpan Vita lögner, då), men på något sätt känns det som om Grey´s har något speciellt. Jag gillar den i alla fall.
Dock tycker jag det händer lite onödigt mycket negativa saker... Jag vet att det är den typen av serie, men det hade varit roligt om de positiva sakerna kom lite oftare. Lite för mycket saker man blir halvdeprimerad av att se ;-P
Min favoritkaraktär i den här serien är Bailey! Och det har det varit konstant genom alla säsonger jag sett (jag har inte sett något av säsong 10 ännu).
Jag tycker även att denna serie är ganska bra på det här med genustänk, men någon gång ibland slinker det igenom lite unkna könsroller.



Charmed / Förhäxad
Även detta är en serie jag tycker är riktigt bra. Dock är det även en serie jag kan titta på lite i perioder, och det kan gå ganska länge mellan de perioderna.
Gillar främst de tre första säsongerna, med originaltrion systrar. Prue, Piper, Phoebe.
Jag är inte lika förtjust i säsongerna med Paige, trots att de är fler. Men det kanske hänger ihop med att jag oftast tycker bäst om en series första säsonger. Det är säkert många som tycker tvärtom, men det är i alla fall vad JAG tycker.



En fyra för tre
Kommer egentligen inte på så mycket att skriva här. En till svensk 90-tals-komediserie.
Jag gillar den, samtidigt som det är så mycket nostalgi att se denna.



C/o Segemyhr
Det här är sista serien på min lista (i alla fall av de jag kommer på för tillfället).
Jag älskar sådana här lättsamma komediserier. Tycker de är både trevliga att titta på och "ha på i bakgrunden" när man gör något annat, t.ex. städar.
Däremot, just Segemyhr är det de tre första säsongerna som gäller. De två sista hade de kunnat strunta i att spela in, då de är så fruktansvärt dåliga! Karaktärerna är mer eller mindre socialt missanpassade i alla säsonger, men i de två sista (där de bor i en annan lägenhet) har det verkligen slagit över och allihopa är mer eller mindre psykopater. Det blir inte ens roligt.
MEN säsong 1-3...! DE kvalar lätt in på den här listan :-D

Era fantastiska kommentarer!
1

Kul med lite tillbakablick. Jag gillar serier, men kanske framförallt att se serier på DVD eller på Netflix. Men även på TV. Har alltid serier på gång.
Just nu tycker jag den absolut bästa är Modern Family!!
UNDERBAR!!!

Jag har helt slutat kolla på 2 and a half men. Den var jättebra i början, Älskade den!! Men sen Charlie försvann försvann ALLT.
Så jag har helt lagt av med den.


Friends- Älskar den! Har boxen.
Karolina älskar den också. Det är så mysigt att bara ta fram n dvd och se ett avsnitt.

Grey's älskade jag i början, de första säsongerna. Men jag titttar inte på den längre. Den går än, som du vet. Men de första säsongerna VAR SÅ bra!!


The Nanny minns jag från mina första år i US. Kul.
Det var samtidigt som Full House, som jag också älskade.

Rederiet. GILLADE!!

Det fanns, och FINNS, så många bra serier.

Ha en fin helg!!

Svar: Tack! Vad roligt att du tycker det :-D Ja, det är riktigt roligt att kolla tillbaka lite på serier man brukade titta på, och kanske börja se dem igen :-)
Jag ser också helst serier på DVD (eller på datorn), då jag aldrig ids följa dem på TV. Vill helst ha möjligheten att se flera avsnitt efter varandra :-)

Jag har som sagt också slutat titta på 2½ men. Har sett något enstaka avsnitt, men de har verkligen kört serien i botten sedan Charlie försvann!

Vänner, ja! Det är verkligen den bästa av alla sitcoms! Den är underbar :-D

Jag känner ungefär samma sak för Grey´s. Jag har sett säsongerna fram till 9, men det är främst de tre första som jag gillar bäst. De när Meredith-gruppen är "interns". Jag gillar inte så mycket när det kommer in nya grupper med "interns", då jag som sagt oftast tycker bäst om en series originalcast. SPECIELLT gillar jag inte de "interns" som kommer in i serien i och med säsong 9...

The Nanny är verkligen också en underbar serie (förutom bristen på genustänk. Men det är ju i alla fall en 90-talsserie)!

Full house tycker jag också är ganska mysigt, men har dock inte sett så mycket av den. Det mesta jag minns från den serien är introt ;-)

Rederiet -bra kvalitetsserie :-D Dock stör jag mig så otroligt på Gustavs extrema fördomar i början av serien, det faktum att Tony verkligen ALDRIG lär sig av sina misstag med pengar (inte ens när han blir handikappad på grund av sin strävan efter snabba pengar) samt att Bengtsson verkligen kan pyssla med ALLT möjligt (bugga/spela in medarbetare, plantera droger o.s.v) och får ändå vara kvar i sin tjänst... Men men; en serie behöver väl även (speciellt) sådana personer, antar jag ;-)

Håller med; det finns verkligen många BRA serier när man börjar tänka efter! Jag har säkert missat flera jag tycker är bra ;-)

Ha en toppenhelg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Jag älskar också tv-serier, och har alltid gjort. Dock är mina favoritgenres sci-fi och drama. Men just Vänner har jag kollat mycket på tidigare och jag älskar den serien. Har bestämt att jag ska se den från början till slut igen nån gång sen. :)

Svar: Ja, det är riktigt trevligt med TV-serier :-) Ibland känns det tråkigt att jag inte riktigt ids börja följa någon när de går på TV ;-)
Sci-fi är jag inte så mycket för, men drama kan vara bra (t.ex. Grey´s). Annars är jag mer för komedier :-) Sådant som är lättsamt att se på :-)

Vänner är riktigt bra!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?