Niece or nephew
 
Hjälpte min syster att fota lite dokumentära bilder av graviditeten nu tidigare i mars.
Era fantastiska kommentarer!
1

Åh vilken härlig blogg du har :D

Svar: Tack! Vad roligt att du tycker det :-D Varmt välkommen hit!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Vad spännande! OCH vilken tur din syster har som har dig som kan fota lite då och då, och ta så fina bilder.
Erica, är du förskollärare? Vet att du gått på lärarhögskolan. Tänkte på gårdagens inlägg. För själv jobba med att INTE säga dagis, det kommer av bara farten. Jag vet att det inte heter dagis längre. Ska skärpa mig där.

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar bilderna :-D Ja, det är verkligen spännande, och nu är det bara några månader kvar (juni) :-)
Angående min utbildning:

Ja, jag gick Lärarprogrammet mot Förskollärare på Luleå tekniska universitet (LTU). Dock bara 2 år av 3½, vilket gör att jag inte är färdig Förskollärare. Av några orsaker insåg jag till slut att det tyvärr inte var rätt yrke för mig, och därför tog jag ett uppehåll ett år för att känna efter. Och det var efter det jag bestämde mig för att inte börja om, utan hitta ett yrke som både kändes bättre och passade mig bättre.

Att jag trots allt gick så långt som två år in i utbildningen beror på att jag egentligen inte tycker om att "ge upp", vilket gjorde att jag ändå försökte kämpa på. Men jag insåg att eftersom jag ska jobba i typ 40 år så borde det vara med någonting som passar mig bättre :-)

Så färdig Förskollärare är jag inte och är därmed inte behörig att söka sådana tjänster. Dock är jag Barnskötare, då jag gick Barn och Fritidsprogrammet (inriktning Pedagogisk och social verksamhet) på gymnasiet. Så jag kan söka mig till jobb inom förskolan om jag vill, även om jag måste söka mig utanför Piteå kommun. Det har blivit ganska många sådana jobbansökningar sedan jag slutade på Repris, då det känns som att det är de enda jobb jag kan hitta just nu som jag är berättigad att söka...

Ja, jag förstår att det är ett ord som man ofta säger utan att tänka på det. Har även hänt mig några gånger; att ordet "dagis" hållit på att ramla över mina läppar av ren vana, just för att det är ordet man sa när jag var liten.

Men som sagt; verksamheten har ändrats, och då jag gått längst den utbildningsvägen så vet jag ju så tydligt varför det heter Förskola numera och inte dagis. Att personalen är universitetsutbildade pedagoger och inte barnvakter. o.s.v.

Det finns så många som vägrar i sten att använda ordet förskola. De vägrar att ens försöka komma ihåg det, och det är främst det jag syftar på i texten.

Jag är tacksam över er som försöker tänka på det, och felsägningar ibland kan jag absolut stå ut med :-) Som jag skrev i inlägget; något man sagt och gjort under ett helt liv är ju trots allt svårt att ändra på över en natt :-)

Ha det fint!
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Vilken vacker mage!!

Svar: Ja :-) Inte många månader kvar innan jag får träffa första syskonbarnet :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?