Vita inredningsdrömmar
Jag gillar inredning.
Eller gillar... that´s the understatement of the year. Jag ÄLSKAR inredning!!
Faktiskt älskar jag inredning nästan lika mycket som jag älskar fotografering –då får ni ett litet hum om hur stort mitt intresse är.
Tyvärr så har ju ofta intressen och ekonomi en tendens att vilja dra åt olika håll ;-P så för tillfället har jag inte råd att köpa och göra om som jag vill ha det. Men titta och drömma kostar ju faktiskt ingenting.
Och en dag blir det av!
 
Jag har till och med redan inrett min nästa lägenhet.
Nej, jag har inga planer i nuläget på att flytta, men någon gång blir det ju då jag inte tänker bo i en 1:a hela livet.
Och när den dagen kommer så tar jag inte med mig någon av mina nuvarande möbler dit, förutom soffan och soffbordet. Men resten är billiga och skitfula budgetmöber från Jysk.
Inte för att jag vill klaga på deras möbler; de har vissa serier jag tycker är riktigt fina. Men de jag har är så pass gamla och nötta att det blir raka vägen till tippen när det är dags för nya.
 
Matbordet och stolarna i kollaget står högst upp på min inredningsönskelista.
Jag har drömt om dem i flera år, utan att överdriva. Det finns flera liknande typer av stolsryggar, men det är DESSA som är mina absoluta favoriter. Och nu är det ju inte säkert att dessa finns kvar när jag har plats och pengar att köpa dem, men de är i alla fall min dröm.
 
Och angående resten av kollaget...
Nu kanske många tycker det ser tråkigt ut med endast IKEA-möbler, speciellt om ni bor någonstans där IKEA finns i närheten. MEN jag har verkligen blivit förälskad i deras serie Hemnes! (Slängde in en bild på en Malmbyrå också, då jag velat ha en sådan i typ ett decennium).
Och allting ska vara vitt :-D
Vita väggar och vita möbler. För att sedan bryta av med någon färg på textilier och detaljer (t.ex. ljuslyktor och liknande) samt golv.
Självklart vet jag att detta inte direkt är någon unik inredningsstil, men det skiter jag i. Jag älskar den lika mycket ändå!!
 
Nej, nu tror jag att jag måste avrunda detta inlägg. Innan det hinner ikapp mig att jag inte kan åka idag och köpa allt detta ;-P
 
Vad har ni för inredningsstil hemma?
Har ni er dröminredning? Eller har ni någon dröminredning?
 
 
 
UPDATE: Nu när jag satt och svarade på kommentaren till detta inlägg var det en sak som slog mig. Vet inte varifrån det kom, men... Jag kanske skulle bli inredningsarkitekt? ;-) Jag har öga för färg och form och jag älskar inredning.
Nej, ärligt talat. Jag kommer inte att ge upp min fotodröm. Det här var bara en flyktig tanke som slog mig, och jag kände att jag var tvungen att skriva ner den :-)
Era fantastiska kommentarer!
1

Hoppas du kan flytta in en störra lgh snart. Håller tummar för jobb och därmed ny lya!!
Jag är rätt intresserad av inredning. Jag tycker mysfaktorn är viktigare än ngn annat i ett hem. Vitt på vitt vill jag inte ha :-)
Har gärna färg, men de får ju gärna gå i ton sas.
Det är kul med inredning och fix, det tycker jag med.
Önskar dig en fin helg!!

Svar: Ja, jag håller tummarna för det :-) Skulle vara så skönt med i alla fall en 2:a, så jag har ett riktigt sovrum och ett riktigt kök.
Ja, håller med. Mysfaktorn är viktig i ett hem :-) Jag är dock som sagt åt det vita hållet. Har gärna en vit grund; med vita väggar och vita möbler. Och att jag väljer en eller två färger för prydnader o.s.v. för att bryta av det vita. Golv älskar jag s.k. "silverek"-färg (ungefär ljusgrått) eller så riktigt mörkgrått trä.

Dock skulle jag, om jag skulle inreda ett barnrum någon gång, absolut inte köra på diskreta färger. Visserligen skulle jag fortfarande måla väggarna vita, men allting annat skulle gå i klatschiga färger. I regnbågens alla färger :-D

Jag älskar verkligen inredning, och hjärnan börjar arbeta för högtryck så fort jag sätter igång att tänka på det ;-D Jag kanske skulle bli inredningsarkitekt (en tanke som just i denna sekund slog mig...) ;-)

Hoppas du får en mycket fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Ruth i Virginia
2

Min Don byggde möbler som hobby. Han var geolog, men att göra möbler var
hans passion. Jg har fortfarande det runda matsalsbordet av björk och stolar
med lädersitsar, som han gjorde för över 50 år sen. Byråar, sängar och skrivbord till de
två döttrarna. Vi ärvde ett par små antika bord fr svärmor. Lampor har jag köpt
på loppisen, där jag volunterar. Det är en salig blandning men mycket trivsamt.

Jag är inte mycket för att ändra möblemanget; trivs med det som finns.
Vita väggar och äggskalsfärg på köksskåpen. Ljust ska det vara, så jag har få gardiner.

Visst är det kul att drömma om hu man skulle vilja ha det i sitt hem. Vet inte om du tittat
in hos "Geddfish", men hon har visat sin lägenhet - mycket smakfullt och enkelt på samma gång.

Vinterväder i Virginia f.n. / -14 i morse, men det såg du ju hos Annika. Trevlig veckända!

Svar: Vad roligt att han byggde egna möbler :-) Förstår att du inte vill byta ut dem. Sådana blir ju värda så mycket, rent affektionsmässigt :-)
Min farfar snickrade också mycket. Inte så mycket möbler i och för sig, men en del annat. Det var också som hobby. Men det var när han var yngre och när de bodde i huset. 2000-någonting flyttade de till lägenhet.

Jag är nog i och för sig ganska ombytlig och vill ändra om lite då och då. Tyvärr sätter ekonomin käppar i hjulet, oftast ;-) Men en dag ska jag se till att jag kan inreda enligt min vita drömstil :-D

Jag håller med till 120%; jag älskar när det är mycket ljus! Gardiner har jag i alla fönster, men det är vita spetsgardiner, så de släpper in mycket ljus :-D

Tack för bloggtipset. Ska kika in där vid tillfälle :-)

Hoppas du får en mycket fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Älskar också Hemnes-serien och skulle gärna vilja ha den vita byrån. Sååå snygg är den! Köpte den stora Malm till min dotter nu för ett tag sen, jättefin den också.

Svar: Ja, visst är det en snygg serie! Önskar verkligen att jag hade en STOR budget att handla på IKEA :-D
Malm är också snygg :-) Jag gillar hur pass stilren den är, och jag gillar verkligen att den inte har några handtag, utan att man tar tag i lådorna underifrån :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?