Fredag, ny väggklocka och ny tidning
Fredag!
Möjligtvis veckans bästa dag.
På något sätt är det som om fredagskänslan inte riktigt försvinner även om man inte har jobb/skola. Jag brukar känna av den där speciella fredagskänslan...
Har dock inga speciella planer för helgen. Ni då? Något speciellt skojigt inplanerat?
 
Tyvärr, trots fredagskänslan idag, så känns januari som en sådan månad då verkligen all energi och all motivation rinner bort. Det är knappt ens kul att fota. Speciellt som det fortfarande är så mörkt fortfarande. Och de timmarna det faktiskt är ljust är det för kallt, eller snöar för mycket, för att ta ut Mark på en liten rastningsrunda.
Inspirationen ligger därmed på noll, MEN längtan efter att fota är lika stor som alltid.
Jobbigt läge.
Nåja, våren kommer ju faktiskt till slut i alla fall. Och sedan sommaren. Och sedan hösten.
Det är ju faktiskt TRE fotovänliga årstider mot en "ovänlig"... :-) 
 
Idag landade för övrigt ett nytt nummer av Digitalfoto i mitt brevinkast, så det blir nog i alla fall lite fotoläsning ikväll. Alltid uppskattat.
 
 
Måste också passa på att blogga om det fynd jag gjorde igår. Jag brukar ju inte direkt blogga om sådant jag köper, men jag kände mig så nöjd när jag hittat den här...
En ny väggklocka med ett utseende som precis passar min älsklingsinredningsstil. Hittade den på Rusta för endast 20 spänn :-D 
Helt rätt kurs! 
Och jag slipper dessutom min gamla klocka. Inget fel på den i och för sig, men den passar mig inte alls. 
 
 
Och till något helt annat...
Det gäller bloggen.
Har ju, som ni märkt, varit en mycket usel uppdatering den senaste tiden (typ de senaste månaderna...) och jag har suttit och funderat ut vad jag skulle kunna hitta på för att få igång den igen.
Om det är något speciellt jag skulle kunna göra för att den ska bli intressant igen.
Funderar lite grann på vloggar ( =videobloggar ). Det har jag i och för sig skrivit om tidigare, men nu har funderingen dykt upp igen. Dock vet jag inte riktigt vad jag skulle vlogga om. Får fundera lite mer på det :-)
Har ni några idéer/tankar på vad ni skulle vilja se på bloggen får ni gärna skriva dem.
Och även om ni har några fina idéer till videobloggar. 
 
Och ni som inte brukar kommentera får mer än gärna lämna svar!
Naturligtvis uppskattar jag svaren från er som brukar kommentera sådana här frågor också (jag uppskattar er enormt!!) men det hade varit roligt att även få lite input av de besökare som i vanliga fall inte lämnar några spår efter sig.
Vad skulle jag kunna göra med min blogg för att ni skulle bli intresserade av att bli regelbundna läsare?
 
 
Era fantastiska kommentarer!
1

Fin klocka!! OCH bra pris. Precis som du har jag också sådana där ljusslingor i fönsterna i mitt vardagsrum. OCH jag tänker ha kvar dem! Året runt :-)
Jag gillade verkligen din fotoskola då du hade den ett tag. SÅ kul!
Annars? jag vet, det är svårt att komma på idéer ibland. Jag brukar skriva upp bloggideer så fort de poppar in i skallen för att sedan använda mig av de idéerna.
Skrev lite om spökföljare idag, som du såg. Vi har dem alla, ingen kommer undan. Jag blir så glad då jag hör ifrån sådana som aldrig annars kommenterar. SÅ jag hoppas att du får lite gensvar på ditt inlägg.
Ja, vlogga, det är kul!! HAR aldrig själv vågat mig på det.
Trevlig helg!!!

Svar: Tack! Ja, visst var den fin :-D När jag såg priset funderade jag inte många sekunder innan den hamnade i min korg :-)
Ja, jag lät också min ljusslinga vara kvar efter jul :-) Det är den jag hade i julgranen, och då den egentligen var för kort (tänkte köpa ett ljusnät nästa år) så klädde jag fönstret med den här ljusslingan :-) Den får sitta uppe i vinter, så får jag se om jag eventuellt plockar ner den närmare vår och sommar.

Ja, jag såg att du också nämnde spökföljare :-) Tråkigt på ett sätt med följare som man inte har en aning om vilka de är. Får dock tänka som så; att de trots allt bidrar till att bloggen hamnar lite högre upp på listor som t.ex. bloglovin, och blir därmed lättare för andra att hitta :-)

Vad roligt att du gillade Fotoskolan! Jag har tänkt på den lite då och då. Kanske blir det att jag plockar upp den någon gång, till viss del. Kan hända att det inte blir en "en gång i veckan"-typ, utan mer som fototips :-)

Någon vlogg kan det hända att det blir nu under 2015 :-)

Tack för dina förslag :-D

Hoppas du får en fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Hej! Vilken fin blogg du har. Tänkte bara fråga, är det ok för dig att ladda ner dina gratisdesigner och i princip ändra hejvilt i dem, eller vill du att man har kvar den som den är?

Svar: Hej! Tack för komplimangen :-D Varmt välkommen hit till min blogg :-D
Jag har inte dragit upp några riktlinjer ännu för vad som gäller för mina gratisdesigner; så ja, det går bra att ändra i dem (de som redan ligger uppe för nedladdning).

Angående riktlinjer kan de komma att ändras senare så att man inte får ändra, men det skulle i så fall gälla för framtida gratisdesigner. Som sagt; de som finns tillgängliga just nu får du ändra i om du vill :-)

Annars har jag även lagt ut en av blogg.se´s gamla standardmallar; den som hette "Nature". Det är en mall som är ganska lätt att lära sig och ganska lätt att navigera sig i :-) http://pixelie.webblogg.se/2013/december/grundmallen-nature.html

Hoppas du får en fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?