Förkylning och Feber
Jag gjorde något otroligt dumt i torsdags... utmanade verkligen universum... ;-P
Jag sa, "out loud", att Jag har så tur att jag nästan aldrig blir sjuk.
Det är ju liksom som att be om det ;-P
Samma kväll fick jag ont i halsen, precis som jag alltid får strax innan en förkylning bryter ut. Jag hade ont i halsen hela fredagen, och jag känner fortfarande av det idag.
Dessutom har jag idag, lördag, även fått feber. Inte överdrivet mycket (38,3) men ändå. Skit!
Jag vill ju verkligen INTE vara sjuk på måndag! Det skulle vara bland de sämsta dagarna att bli sjuk, då det är då som ddet här nya systemet med skolmaten börjar.
 
Trots att det inte är LCHF så stannade jag i alla fall till på Willy´s efter jobbet igår och köpte en påse halstabletter. Jag har även testat att dricka varmt te, och visst lindrade det lite, men jag tycker det blir ännu lite bättre om det blir kallt istället för varmt när jag har ont i halsen.
Därför tänkte jag för tillfället skita i att halstabletter inte är LCHF, och äta någon sådan då och då tills halsen känns bättre. Och jag räknar ju egentligen inte halstabletter till godiskategorin, så på ett sätt fuskar jag inte... Även om det handlar om en ren teknikalitet.
Saker och ting ställs ju lite på ända när man blir sjuk.
 
Nej, nu känner jag att jag måste krypa ner under täcket en stund.
Vi hörs!
 
Era fantastiska kommentarer!
1

Hej, skulle du kunna göra ett designtips/lägga upp koden till din dropdown meny? :)

Svar: Jag ska se vad jag kan göra :-) Som koden ser ut just nu i min stilmall så är den ju väldigt anpassad till just min blogg med de mått jag har. Men jag ska se om jag kan få till ett sådant inlägg vid tillfälle :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Nä. och du behöver ju inte vara SÅ strikt heller. Tycker jag alltså ;-)
Inte ngn ggn. Inte låta LCHF styra allt du stoppar i dig. Men jag ska hojta ett STORT grattis till din fina viktminskning. du är SUPER!! OCH du kommer absolut att nå ditt mål eftersom du är SÅ taggad. Heja, heja!!
Jag fortsätter med mitt, men en annan metod ;-)

Svar: Precis; man behöver inte alltid vara överdrivet strikt :-) Speciellt som jag upptäckte att jag gått ner 2,6 den här veckan även om jag ätit halstabletter ;-)
Jag hade dock planerat att vara lite mer "strikt" än senare under den här tiden då jag går ner i vikt. När jag närmar mig/kommer ner till min målvikt kommer jag att fortsätta äta LCHF, men jag kommer någon gång att äta annat också; t.ex. potatis, bröd, godis och sådant gott (t.ex. på helger).

Har också planerat att ha uppehåll till jul (julafton, juldagen, annandag jul). Det roliga är att man knappt behöver ha "uppehåll" över jul när man äter på det här sättet. I princip det enda på julbordet som inte är LCHF är brödet och potatisen... I Like That :-D

Som du märker blir jag Mycket involverad när jag hittar något jag brinner för... Genus/feminism... fotografi... LCHF... ;-P

Och alla de peppande kommentarer jag får från er läsare ger mig verkligen en extra skjuts och motivation i den här resan! Tack :-D

Jag önskar dig också ett stort Lycka till i din resa! Får jag fråga vilken metod du använder dig av? (Du behöver naturligtvis inte svara; jag var bara lite nyfiken på hur andra gör) :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Anonym
3

Det är bra, Erica. Var inte för strikt i långa loppet. Tycker det är helt rätt att äta lite av allt möjligt då och då.
Precis som du ju gör, och kommer att göra. MEN, jag vet också att det måste hållas hårdare i början innan man vet vad man kan "synda med" och inte.
Ja, jag tycker att alla viktresor är fantastiska, och jag vet ju själv hur underbart det är.
Jag kör 5:2, helt OK det med.
OM du vill, Erica, d¨du känner för det så lägg upp lite före och efter :-)
Min kompis i team kostdoktorn började helt på LCHF, men är nu 100% paleo, och det trivs hon med. Det skulle inte passa mig alls. MEN vi är ALLA olika.

Svar: Ja, precis. Man måste ju få leva också :-) Och jag skulle aldrig klara av att låta bli t.ex. Palt för resten av livet ;-) Men kör man bara med sunt förnuft så är det inga som helst problem att "fuska" ( i brist på ett bättre ord).
Dock är det precis som du skriver; i början blir det viktigare att hålla strikt på den nya kosten, speciellt om syftet är viktnedgång. Bland annat för att rensa ur kroppen på alla onyttigheter och sådant som inte behöver finnas där.

Det är en av sakerna jag verkligen älskar med just LCHF... jag har aldrig varit med om en kost där mitt sötsug försvunnit så snabbt som när jag började den här resan! Efter en vecka var det borta.

Jag hade ju som sagt uppehåll på min systers bröllop den 12/9; alltså tillstånd att äta allt jag ville, inklusive godis. Och med tanke på vilken godisgris jag är så trodde jag att jag skulle typ trycka i mig. Det slutade med att jag tog sammanlagt 2 godisar från den stora skålen som stod framme. Sedan tänkte jag inte på den mer; hade inte ens någon craving. Kände mig chockad när jag kom att tänka på det i efterhand ;-)

Vad roligt att det är 5:2 du kör med. Jag funderade lite löst på att prova den för kanske ett år sedan (efter att ha läst det på en annan blogg) men det blev aldrig av... motivationen ville inte infinna sig då ;-) Jag snabbgooglade lite på paleo (hade hört ordet, men inte riktigt läst om vad det betyder), och jag tror inte det riktigt skulle passa mig heller. Jag skulle inte klara av att ta bort mejeriprodukterna. Det kan man ju i och för sig göra även i LCHF, men jag har valt att behålla dem. Och det är ju precis som du skriver; vi är alla individer och det är olika saker som passar oss alla.

Jag kommer självklart att lägga upp före -och efterbilder när viktresan börjar synas (och sedan en riktig före -och efterbild när jag nått mitt mål... om jag gör det förstås). Jag har hunnit ta en bild redan, då jag har ett linne som ska sitta löst men som sitter tajt just nu. Under resans gång kommer jag då och då att ta bilder i samma linne, då jag tycker man ser så tydligt när det är samma kläder man har på sig. Jag älskar att se sådana bilder på andra, och jag har alltid önskat att jag också skulle ha sådana. Och den serien är planerad att åka upp på bloggen när den är komplett (kanske även när jag kommit halvvägs; vi får se) :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

4

Erica, det var jag, Annika, som skrev ovan :-)

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?