Matrevolutionen
Jag har inte läst så mycket böcker om LCHF ännu; men den här har jag läst, och jag vill verkligen rekommendera den!
Det är, som ni ser här bredvid, boken Matrevolutionen av Andreas Eenfeldt.
Den är sannerligen en ögonöppnare, samtidigt som man blir ganska upprörd då och då. Upprörd därför att det går inte att begripa varför inte sjukvården tar till sig den här kosten.
Som jag skrev i mitt förra inlägg om detta; LCHF är ingen diet.
Det är ingen modefluga. Lågkolhydratkost har funnits hur länge som helst.
William Bantning (från vem ordet "bantning" kommer ifrån) åt just lågkolhydratkost, och det var på 1800-talet.
 
LCHF-kost betyder att vi går tillbaka till att äta vad våra kroppar är konstruerade för att äta. Vi går tillbaka till att äta riktig mat gjord på naturliga råvaror.
Fetmaepidemin har inte varit så stor, någonsin, som sedan lavinen av lightprodukter gjorde entré i samhället och vi började äta absurt mycket kolhydrater.
Läkarvården rekommenderar Typ 2 diabetiker att äta raka motsatsen till vad som är bra för dem. De ska hålla blodsockret på en jämn nivå, men får rekommenderat att äta mat som gör att blodsockret åker berg -och dalbana.
Det här är några av de saker det skrivs om i den här boken.
Jag läste ut den på två kvällar. Hade antagligen sträckläst den om det inte vore för att det var väldigt sent på kvällen och jag skulle upp morgonen efter.
 
Rekommenderas!
Era fantastiska kommentarer!
1

SÅ glad för din skull, Erica. Underbart att du hittat ett sätt som passar dig. Många är ju verkligen sålda på LCHF och lo-carb och de är underbart för er alla. Den dieten passar inte mig, gick på lo-carb för ngra år sedan och led nästan hela tiden, fastän jag gick ner i vikt. Men, för många funkar det ju, och det är fantastiskt. Jag har en god vän som jobbar i Kostdoktorns team, och hon är verkligen såld, precis som du. Så glad för er skull.

Svar: Tack! :-D Ja, jag är verkligen glad att jag provade att lägga om kosten till LCHF! Dessutom var jag ganska förskonad från s.k. övergångsbesvär man kan få de första veckorna (när kroppen ställer in sig från kolhydratsdrift till fettdrift).
En av orsakerna om man mår dåligt/inte håller sig mätt på LCHF kan vara att man t.ex. äter för lite fett. Eller att man äter för mycket mejeriprodukter. En del plockar bort mejerierna helt, men det gör dock inte jag då jag tycker det känns som det skulle bli så tråkigt utan.

Men det är ju också som du skriver; allting passar inte alla.

Som sagt; jag är överlycklig att jag provade detta, då det är (för mig) det enda som verkligen tagit bort i princip allt mitt sötsug. Tack vare att jag är mätt så länge :-)

På min systers bröllop den 12/9 hade jag en undantagsdag (då jag fick äta allt jag ville). Jag tror jag tog 2 godisar från den stora skålen som ställdes fram under kvällen; sedan blev det inga fler. Förut skulle jag typ ha ätit upp halva skålen... ;-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Ja, det är verkligen en bra bok. :) Finns många andra bra böcker, t.ex Anna Hallen, 56 kilo, Ann Fernholm, Martin Ingvar. :)

Svar: Ja, jag gillade verkligen boken! En riktig ögonöppnare :-)
Tack för andra boktips!
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Halleluja! Du skriver så klokt och det är så sant. LCHF är ingen diet, det är som du skriver en livsstil och jag älskar denna livsstil, jag mår verkligen så mycket bättre. Mina hemska migränanfall försvann och slipper äta tunga mediciner flera gånger i månaden. Tänker skarpare och stressen tär inte på mig.

Som du skrev, VARFÖR sjukvården inte tar efter denna kost.. är ju för att då skulle vi förmodligen inte behöva spendera så otroliga mängder med pengar på mediciner och ja.. läkare skulle ju eventuellt få kicken. Jag läste Sten Sture Skaldemans bok "ät dig ner i vikt" den är skitbra! Sen köpte jag även hand LCHF-kokbok, den innehåller såååå himla goda recept ;)

Svar: Tack! Vad roligt att du tycker det :-D
Precis; LCHF är en livsstil och ingen "modediet". Den handlar ju inte om att man ska typ "svälta sig själv i tio veckor och sedan går man tillbaka till att äta som förut". Det handlar ju om att lägga om hela sin kost för att få må bra resten av livet, och inte bara för en period, typ "beach 20--".

Precis; läkarna kan inte ta till sig denna kost för att sjukvården är ju typ sponsrad av läkemedelsindustrin!

Tack för boktipset!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?