Den bästa hösten
Jag kom ju, som ni märkte, igång ganska bra med min YouTube-kanal för två veckor sedan, men efter det har det stått lite still. Jag är dock ny där, så det tar väl ett tag innan man kommer in i rutinen att komma på bra ämnen att göra videos av.
Men nu finns en ny video uppe på kanalen i alla fall. En video som handlar om varför förra hösten var den bästa i mitt liv, lite grann om framtiden och så ställer jag en fråga till er som jag gärna skulle vilja läsa era svar på.
 
Era fantastiska kommentarer!
1

Det hade jag tyckt vore en rolig ide. Inte sett någon köra det via Youtube så hade vart kul att få vara med!
Stötta och peppa men även kanske själv få motivation till att gå ner ... =) Kör på =)

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar idén :-D Ja, jag tänkte att det kanske kunde ge mig lite motivation, och eventuellt någon liten knuff framåt under sega perioder, att göra det till en serie på min kanal :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Alltså gud vad söt du är!! Både i personlighet och utseende! Älskar den där frisyren på dig :) Och norrländska är ju det mysigaste nånsin att lyssna på!! (Jag har förresten mejlat dig men inte fått något svar... :/ ) Du så otroligt inspirerande. Så himla duktig med din viktnedgång. Jag har också kommit av mig helt med min viktnedgång. Vi får peppa varandra igen!! Ska också börja nu igen. Det skulle vara jättekul med en serie på din youtubekanal :)

Svar: Åh! Tack för dina fina ord :-D Vad roligt att du gillar idén med en viktserie på kanalen :-)
Oj, jag har nog missat ditt mail. Ska gå in och kolla nu, så kommer ett svar inom kort :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Du är verkligen SÅ söt, Erica!! Hoppas detta kan bli "din grej" med vloggandet + att folk hänger på som kör LCHF. Det kan nog bli en bra sporre för många.
Testeade LCHF i vintras, inte min grej. För fett, eller då ffa för mkt mjölfett för min smak. Kunde inte fortsätta. MEN en sak lärde jag mig, och det var att INTE vara rädd för produkter med hög fetthalt. Tog till mig det till fullo. Och det kan jag tacka lchf för. Men, nej, för mkt grädde, creme fraîche etc för min smak. Men vet ju att det är många som älskar det. Precis som du säger är vi alla olika, det finns verkligen ingen One Size Fits All när det kommer till dieter. Man måste hitta det som känns rätt för en själv. Har kört 5:2 ett tag och gillar det.
Önskar dig ALL lycka till med vlogg och kommande diet!!

Svar: Tack för dina fina ord :-D Ja, jag håller tummarna att YouTube är något för mig, då jag tycker det är så roligt att filma! Tycker det är minst lika roligt som att fota, så det vill inte säga lite ;-)
Precis; eftersom alla vi människor på jorden är unika så vore det konstigt om en enda grej passade alla. Vi fungerar olika, och olika saker fungerar för oss :-)

Det med fett var en lärdom jag också lärde mig först när jag började med LCHF. Är ju trots allt uppväxt i en värld där fettskräcken råder. Men det är ju trots allt så att fett är betydligt bättre för blodsockret. Det håller det på en jämn nivå nästan hur länge som helst, vilket gör att man håller sig mätt. Till skillnad från kolhydrater som leker jojo med blodsockret. Därför är det så konstigt att kost som rekommenderas till diabetiker är fullproppad med kolhydrater. Och lågkaloriprodukter.

För som sagt; low/no-fatprodukter är det sämsta som hänt människan. Det är så mycket bättre att köpa originalprodukten, med mer fett, eftersom lightprodukterna istället är fullproppad med en massa kemisk skit. En tumregel kan vara att "ju kortare innehållsförteckning desto bättre/naturligare produkt". Förstår man dessutom vad allting är i innehållet är det toppen. Att man inte måste vara ingenjör för att förstå den... ;-)

LCHF går ju även att köra mejerifritt, om man vill köra ännu mer strikt/ta bort de kolhydrater som finns i mejerier (det är oftast de som höjer ens dagsranson om man äter LCHF). Så att köra mejerifritt är ju egentligen ännu bättre, och jag har funderat då och då på att prova på det. Men tror nog inte jag skulle klara mig utan dem. Inte ännu i alla fall :-)

Vad roligt att du också hittat en kost som fungerar bra för dig :-D

Hoppas du får en mycket fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

4

Svar: Det har du så rätt i .. ämnet sex är rätt tabu att prata om och det är därför jag och Tosse har påbörjat vårt samarbete i Sex är naturligt.
Vi kommer två ggr i veckan ta upp viktiga saker inom ämnet sex - idag kom det upp ett inlägg hos Tosse (www.misstossequeen.se) om testikelcancer som är viktigt också.

Många tycker det är pinsamt att använda preventivmedel så dem struntar i det. De tjejerna som inte använder nånting kanske förväntar sig och förlitar sig på att killen alltid har kondomer med sig, men det tycker jag inte bara är upp till dem, det är lika viktigt för tjejen att ha preventivmedel tycker jag. I en del fall tror jag det tyvärr blir som så att man i stundens hetta struntar i kondom och tänker "Det händer inte mig" ... och tar dagen-efter-piller som ett preventivmedel vilket inte är allt för bra. Eller som du skriver, abort. Det är ännu värre.
Jag har tagit dagen efter piller en gång för att killen "lurade" mig ... jag förlitade mig på att han skulle dra ut innan det var dags men gjorde det inte så jag var tvungen då jag var så dum som körde utan kondom - något jag ångrar idag, även om det inte blev nåt allvarligt av det.
Numera är jag väldigt noga med det där.

Vad roligt att du gillade inlägget - fortsätt gärna följ vår följetång :)

Svar: Ja, precis. Det är så viktigt att få bort tabustämpeln. Det kan ju hjälpa så många. Och precis som du skriver; sex är ju det naturligaste som finns. Utan det hade ingen av oss suttit här idag...
Det där med i stundens hetta samt "Det händer inte mig" tror jag är otroligt vanligt. Speciellt det sistnämnda -gäller det allra mesta egentligen. Självklart är jag som sagt för rättigheten till abort och möjligheten att ta dagen-efter-piller. Det ska man kunna göra utan att behöva känna som om man skuldbeläggs (en annan orsak till att allt detta är viktigt att prata om). Det jag tänkte var mer alla människor (tror det är vanligare än man tror) som med flit skiter i preventivmedel varje gång med inställningen att "vaddå, det finns ju alltid abort".

Och du har helt rätt; båda parter har samma skyldighet att ha med sig/se till så man har preventivmedel, vare sig man är tjej eller kille. För som du skrev i inlägget; idag är det ju dessutom så lättillgängligt. T.ex. kondomer finns ju verkligen att få tag i överallt. Man kan till och med få dem gratis (typ på ungdomsmottagningar. Visst brukar sådant vara gratis där?) Jättebra, tycker jag!

Jag tycker dessutom att man ska börja med sexualundervisning tidigt i skolorna. Tror absolut inte det skulle vara några problem att börja i 4:an (men jag vet i och för sig inte när skolorna börjar med det nu för tiden). När jag gick i skolan hade vi "Tjejsnack" i 5:an och sexualkunskap först i 8:an... Men numera är ju 8:an förmodligen "för sent" för väldigt många...

Oj, vad långt det här blev ;-) Det var ett riktigt intressant ämne!
P I X E L I E - Erica Pettersson

5

Svar: Jag har hört det så många gånger, tjejer som tänker att de kan göra abort om det skulle ske en olycka och det är så oansvarigt och respektlöst och omoget beteende. Det är hemskt att det faktiskt finns tjejer som väljer att ha sex trots avsaknaden av skydd och väljer abort som en utgångspunkt för att de inte kan stå emot ett ligg. Usch!

För dem som har tillgång till ungdomsmottagningen är det gratis med kondomer om jag inte missminner mig - vi som är lite äldre och går till andra ställen får nog betala en liten slant men det är det ju värt. Hehe.

Håller med dig, mer sexualundervisning i skolan. Jag minns knappt att vi hade det - nån gång i sjuan-åttan hade vi nån lektion då vi fick se en film om en tjej som fick mens , mer än så blev det tyvärr inte. Jag hoppas verkligen undervisningen i det ämnet är betydligt bättre nu för tiden, har ingen aning om det.

Jag tycker också dagen-efter-piller är okej om man inte använder det med avsikt som just preventivmedel för att man "inte orkar" skaffa annat, och det är okej med abort om man måste av nån anledning.
En f.d kompis till mig gjorde abort i vecka 20-21 för att hon valde en kille framför barnet. Hon var inte tillsammans med pappan till barnet och hade träffat en ny kille som var förtjust i henne men som inte ville starta ett liv med nån annans barn, de var väldigt unga runt 20 år tror jag, så hon tog det hemska beslutet att göra abort. Hon var ju med om en riktig förlossning och jag förstår inte hur hon kunde och hur sjukvården gick med på det. Usch!
Jätteintressant ämne, roligt att du ville kommentera kring det.

Svar: Oj, vilken märklig historia (den sista). När man är så pass långt gången har man väl redan passerat gränsen för fri abort...? Att om det gått så långt måste man ha särskilt tillstånd med mycket starka skäl. Låter konstigt att sjukvården tyckte att en sådan sak var tillräckligt.
Men men; jag brukar alltid försöka resonera som så, att jag inte vet allting om en annan människas liv och situation :-)

Ja, det är verkligen ett intressant, och viktigt, ämne :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

6

Svar: Jag tycker också det är märkligt, hennes mamma var med så jag antar att dem hittade på en anledning där sjukvården gick med på en abort. Jag förstår verkligen inte hur man kan göra en abort när man är så långt gången och enbart för att man träffat en kille.
Det är inte lyckosamt eftersom ett liv "gick till spillo" men det är lyckosamt då dem idag är gifta och vart tillsammans i 14 år typ och har fyra ungar tillsammans så det var ju bra till slut men ändå.
Jag kommer ihåg att jag inte gillade hennes val men fick acceptera det eftersom det just var hennes val och inte mitt liv det handlade om.
Även om jag inte är vän med henne idag så tycker jag fortfarande hon gjorde nånting dumt där...

Svar: Vilken tur att det blev ett långvarigt förhållande i alla fall :-) Tankarna kan tyvärr inte låta bli att vandra till "tänk om..." Tänk om det hållit i kanske 1 år... hur man skulle känna då. Det är tur att man ska försöka tränga undan sådana funderingar i alla fall, och fokusera på det positiva :-)
Ja, exakt! Ibland kan det vara nog så svårt att inte säga någonting. Men som du skriver så är det ju den personens liv och val, och vi måste alla få göra våra egna val utifrån vad som är bäst för just oss själva.

När det gäller mig personligen hade jag aldrig klarat av att ta ett sådant beslut. Men som sagt; det är jag. För en annan person kan något helt annat vara det rätta :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Sofia
7

Det låter som en rolig idé! Har följt din blogg väldigt länge (men är sämst på att kommentera) och det var väldigt kul och inspirerande att följa dig i höstas på din resa! Har själv pendlat väldigt mycket upp och ner i vikt senaste åren, så jag vet hur svårt det kan vara att hitta motivationen när man tappat den! Kämpar med det själv just nu. Så kör hårt! Kul att du börjat med youtube! :)

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar min idé :-D
Och ett stort tack för din kommentar! Jag tycker det är så roligt att höra från er "osynliga" läsare (som läser men inte skriver så mycket). Då får jag en chans att välkomna er hit; så Ett varmt välkommen till min blogg! :-D

Ja, det känns jätteroligt med YouTube :-) Upptäckte hur kul det var det här med att spela in, redigera och ladda upp egna videos :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?