My first gingerbread house ever!
Tro det eller ej, men jag har faktiskt aldrig tidigare gjort ett pepparkakshus!
Vanliga pepparkakor har jag naturligtvis bakat hur mycket som helst, men jag har aldrig gjort ett hus tidigare. Därför tänkte jag att det faktiskt kunde vara på tiden att prova på det nu, såhär 32 år in i mitt liv ;-)
 
Dock har jag inte varit så ambitiös att jag gjorde alla delar från scratch, utan ärligt talat så köpte jag en sådan färdig byggsats med husdelarna. Så vad jag gjort är att jag satt ihop huset och dekorerat det :-)
 
 
P.S. Jag vet att min kamera egentligen behöver en storrengöring... Men jag vågar tyvärr inte ge mig på en sådan sak själv. Jag är ganska så feg när det gäller sådana saker, och jag tror jag kommer att göra det värre eller förstöra något.
Så jag måste förmodligen lämna in den någonstans vid något tillfälle, men inte nu. Har tillräckligt med utgifter den här månaden, då bilen bestämde sig för att inte gå igenom besiktningen (måste byta ett av bältena).
Era fantastiska kommentarer!
1

Vad fint det blev!!

Svar: Tack! Vad roligt att du tycker det :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Åh, vilka härliga bilder! Och så fint pepparkakshuset blev. :-) Jättegulligt! Kul att göra saker man inte gjort tidigare. Jag och min syster bakade macarons för första gången i helgen, vilket inte blev såå lyckat direkt, haha. Såg mest ut som platta kakor med något gömt innehåll i mitten. ;-) Men kul att ha provat i alla fall!

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar bilderna :-D Ja, visst är det roligt att prova på sådant man inte gjort förut. Speciellt julrelaterade saker :-)
Macarons funderade jag på att prova där ett tag, men det blev aldrig av.

Ja, utseende på bakverk brukar inte vara det enklaste när man provar något första gången. Du ska se när jag testar baka samma typ av julkakor mamma alltid bakat hemma... hos mig ser de inte vackra ut ;-) Dock kan ju smaken vara som den ska, och det är ju trots allt det som är viktigast :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?