Tulpaner, påskmust och snöhögar
Hejsan alla kära vänner där ute!
Här är jag igen. Tänkte inte skriva en massa text igen om min usla bloggning; ni är förmodligen gräsligt less på sådana uppdateringar vid det här laget. Jag kan bara säga som så att livet helt enkelt kommer ivägen för bloggningen då och då, och vissa gånger oftare än andra.
 
Det är i alla fall sista helgen av februari. What happened??
Den här veckan har jag mest bara jobbat på som vanligt, och när jag varit hemma har jag sovit en hel del. I onsdags somnade jag faktiskt, helt ärligt, klockan 18:00 och vaknade vid femtiden på torsdagsmorgonen... Detta hade dock med en tvådagarshuvudvärk att göra, så mycket skönt var det att verkligen få sova länge.
 
Det allra bästa just nu är i alla fall LJUSET!
NU är tiden då jag verkligen känner att ljuset håller på att återvända :-D 
Numera är det ljust redan vid 7:00 på mornarna. Och det blir inte mörkt förrän vid 17-tiden på eftermiddagarna. Har inte tänkt på exakt när det blir mörkt, men det är i alla fall helt ljust vid fyratiden. Dessutom slutar jag ju strax över tre på dagarna, så det är helt och fullt dagsljus när jag slutar varje dag.
Det är svårt att vara nere när man tänker på det :-)
 
Dock håller vintern oss fortfarande i ett järngrepp; men å andra sidan är det ju bara februari. Vi har ju trots allt en månad till kvar av högvinter.
Men för att se det positivt... sista veckan i mars är det ju påsk (påsken är otroligt tidig i år!), vilket gör mars månad lite lättare att tänka på.
I alla fall... än så länge har vi högvinter. Snöhögarna (från plogningarna) börjar vara hyfsat stora vid det här laget, vilket ni kan se på dessa bilder. De är fotade på parkeringen utanför en av mina arbetsplatser.
 
Plogkanten på nedersta snöbilden ser inte så stor ut såhär på bild. Dock är den lite större än den ser ut, men å andra sidan är det inte en av de största plogkanterna. På vissa ställen är det svårt att se bra när man kommer med bilen till en korsning. Plogkanterna är rätt rejäla just nu...
 
 
Igår, fredag, när jag var på COOP såg jag att de hade tulpaner för 40 spänn, så en bukett av dessa blommor fick följa med hem. Härligt att ta in lite vår i hemmet såhär mitt i vintern :-)
Just denna orange-gula färgen är min favorit på Tulpaner.
Levande växter hör tyvärr inte till vanligheterna hemma hos mig, eftersom de (som ni vet) dör ganska omgående. Jag har inte s.k. gröna fingrar... Men ibland, någon gång då och då, är det faktiskt roligt med en bukett levande blommor på bordet :-)
 
 
Lite påskmust fick också hänga med hem.
Ni som följt mig vet ju att när det gäller julmust så har jag en regel jag håller hårt på; och det är att jag inte dricker en droppe must innan 1:a advent/1:a december. Men när det gäller påsken är jag inte lika strikt, vilket säkert beror på att jag trots allt inte tänker så mycket på påsken. Annat än att man blir ledig några extra dagar förståss ;-)
 
Era fantastiska kommentarer!
1

Har också blogg-"dippar" ibland, och det får man lov att ha. Blir alltid glad när du lägger upp ett inlägg! :-) Håller med att det är såå härligt att det är ljusare längre om dagarna. Och vilka härliga färger på tulpanerna! Man önskar att de behöll sin glans länge, länge. Ha en fortsatt trevlig helg! :-)

Svar: Ja, blogginspiration är verkligen sådan att den kommer och går... Ibland hamnar man i sådana jobbiga "dalar". Dock är det sådana fina kommentarer som dina som gör att jag får mer motivation att blogga under dessa nergångar :-) Ett stort Tack för dina fina ord!
Ja, visst är det härligt med ljusare dagar! Och tulpaner får det verkligen att kännas som vår såhär mitt i vintern. Jag kan inte låta bli att känna mig lite deprimerad när jag tänker på att det är typ lika lång tid kvar av vintern som det har varit vinter. Men just tulpaner ger mig som sagt vårkänslor, och då känns det lite lättare :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

JA, det är helt underbart med ljuset!! Och NEJ, jag har inte heller gröna fingrar, haha! Hemma hos oss finns inte heller några växter, men även jag köper tulpaner den här årstiden.
Bläh för huvudvärk, den gör verkligen så att man tappar orken helt och hållet.

Svar: Ja, visst är det underbart den här tiden; när det bara blir ljusare och ljusare :-D
Vad skönt att höra att det inte bara är jag som inte har gröna fingrar :-) Jag och växter går inte ihop ;-) Men tulpaner är verkligen mysiga att ha såhär när man längtar efter våren!

Ja, det var verkligen en jobbig (och segdragen) huvudvärk. Som tur var försvann den efter att jag fick sova från 6 på kvällen till 5 på morgonen :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?