Fantastiska Wilbur
Som ni vet vid det här laget ;-) så älskar jag ju nostalgi. Sådant som väcker minnen, och främst då barndomsminnen, till liv. Det kan vara allt från videor, låtar/musik, smaker, lukter, platser till allt möjligt som har någon anknytning till mina minnen.
Gamla barnprogram är en sådan sak som min nostalgiska hjärna tycker om.
 
Nu ikväll kom jag att tänka på en film jag är uppväxt med; en film jag och mina syskon såg mycket när vi var små. Vi hade den på VHS, men det bandet är ju gode nött vid det här laget... Så pass att den knappt går att se på alls, tyvärr.
För några år sedan kammade jag igenom internet på jakt efter just denna film, men det verkar som om den inte finns någonstans. I bästa fall hittar jag någon sida där det står lite om filmen, eller något forum där någon mer letar efter den, men jag hittar aldrig själva filmen. Den verkar nästan vara uppslukad av jorden...
Filmen är 'Fantastiska Wilbur', eller Charlotte´s Web som den ju heter i original.
På SVENSKA, ska tilläggas! Som ni kanske vet är jag inte precis något fan av dubbning, men just Wilbur-filmen vill jag ha med svenskt tal. Det är DEN som väcker alla dessa nostalgiska känslor hos mig. Den engelska versionen ger mig inte samma känsla, då det naturligtvis var den svenska jag såg som liten.
 
Därför tänkte jag fråga, även om jag bara har en handfull läsare och därmed inte når ut till så många, om det möjligtvis finns någon själ där ute som vet om denna film finns att få tag i någonstans?
Eller om det är helt omöjligt att få tag i ett ex numera.
Naturligtvis vet jag ju att det med största sannolikhet inte går få tag i en ny, men det är som att jag inte ens hittar begagnade exemplar någonstans.
 
De enda filmerna man jag hittar när jag letar på namnet (Fantastiska Wilbur eller Charlotte´s web) är de här "nyinspelningarna" eller vad man ska kalla det som är gjorda på den här sidan om år 2000.
Och det är INTE den/de jag vill ha! Jag vill ha originalet, vilket jag tror är skapat någon gång under 70-talet.
Så som sagt; Finns det någon där ute som har någon aning om Fantastiska Wilbur (på svenska från 70-talet) finns någonstans så skulle jag bli evigt tacksam om ni ville lämna tips :-)
 
 
 
 
 
 
Era fantastiska kommentarer!
Therese
1

Vi har ju den hemma. :) Fredrik hittade den för något år sedan. Ta med dig en sticka när du kommer nästa gång så lägger vi över den. :)

Svar: Najs! Jag gör så :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Lilli
2

Hej! Jag har i åratal frenetiskt letat efter denna film med svensk dubbning som är barndom o nostalgi för mig. Skulle sååå gärna vilja att mina barn som idag är lika gamla som jag var första gången jag såg den också skulle få se den. Finns den någon möjlighet att man skulle kunna få ta del av den kopia du fick på en sticka? Vore så oerhört tacksam o betalar natuligtvis för besväret!!


Svar: Hej och välkommen till min blogg! Ja, visst är det en mysig film :-) Jag har skickat ett mail till dig med ett lite längre svar på din kommentar :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Lilli
3

Tusen tack underbara människa!!

Svar: Det var så lite :-) Glad över att kunna hjälpa till :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?