| Uncategorized
...kan man ju alltid försöka skynda på den med en liten vårlista.
I och för sig har vädret den senaste tiden varit väldigt vårlikt med sol och plusgrader. Men det är ju trots allt i Norrbotten jag bor, vilket betyder att snön fortfarande ligger kvar på marken.
Dock, som sagt, så kan man ju alltid göra en vårlista på sin blogg i hopp om att våren ska skynda på ;-)
So here we go...
 
Listan har jag hittat på den här bloggen.
 

I vår ska jag... fota mer! Jag vill så gärna ta igen allt jag inte fotat på typ ett år, och därmed fylla på mitt bildförråd med en massa nya bilder som jag kan svämma över bloggen med. Hur låter det? ;-)

Det bästa med våren är... att ljuset och värmen återvänder, vårsopade gator & trottoarer, lätta vårskor, tunna jackor alternativt ingen jacka alls, ljus och skir grönska, hopp om sommaren och en massa annat.

Det sämsta med våren är... vårvinter, aprilväder/"bakslag" i form av mer snö samt att våren kommer så otroligt SENT här uppe! Det är oftast så jobbigt att sitta och se blogginlägg efter blogginlägg söderifrån innehållande det ena vårtecknet efter det andra, samtidigt som jag måste vänta ända tills i Maj innan blommor och blad börjar spricka upp...


Bästa vår-bestyret är... egentligen något som inte jag personligen har som uppdrag, men det måste ändå bli mitt svar... Det är nämligen när de sopar gator och trottarer rena från vinterns sandningar! Finns ingen större vårkänsla än just det!

Vår-drömresan är... att åka till Washington DC och fota alla de ljuvliga körsbärsträden!!!

Den ultimata vårutstyrseln är... typ vad som helst utom täckjacka och vinterskor...


Finaste vårminnet: När jag och Mark (min kamera för er som nyss hittat hit) åker ut till Furunäset för att fota Blåsipporna någon gång i slutet av april eller början av maj. Det är det enda stället här i Piteå där det växer just Blåsippor. I alla fall; svaret är i alla fall när jag åker ut dit och sedan helt och fullt glömmer bort tiden medans jag fotar, vilket slutar med att jag flera timmar senare kommer hem med typ 200-300 bilder på minneskortet :-)

Bästa platsen på våren är... utomhus!

Godaste glassen är... Tja, som ni vet gillar jag ju Ben&Jerry´s-glassar bäst. Dock är den första glassen jag köper "inför sommarsäsongen" alltid en Twister.

På valborg ska jag... förmodligen inte göra något särskilt, då jag inte direkt har några speciella valborgstraditioner. Kanske tar mig ut på en fotorunda, men vi får se hur det ser ut med vädret samt hur långt våren har kommit i slutet av april.


Om jag var en blomma skulle jag vara... en Blåsippa eller Tussilago kanske. Något som påminner om just våren och som människor oftast blir glada av att hitta. Eller kanske någon som luktar gott, typ Liljekonvalj.

Den bästa doften om våren är... på vårvintern; när snön ligger kvar men temperaturen precis gått upp till plusgrader och det börjar tina. Då tycker jag det blir en så speciell lukt i luften som så starkt påminner om den annalkande våren. Den påminner typ om att åka skoter på fria vidder upp i fjällen (det var egentligen inte meningen att bli filosofisk).


Tre ord som beskriver våren 2015: Oj, det minns jag knappt. Men lite "hopp" måste jag nog ändå säga, då det var under den våren jag fick min praktikplats inom Måltidsservice (förskolekök). I övrigt måste jag nog tyvärr även säga "frustration", eftersom jag även då hade det dåligt med fotoinspirationen.

Tre ord som du vill beskriva våren 2016 med: Det var ju ganska svårt i och med att våren 2016 inte riktigt har börjat ännu. Så det får väl bli lite mer av hur jag vill kunna beskriva den senare...
Jag vill att våren blir fotovänlig, hoppfull, varm & solig och lyckosam.

Era fantastiska kommentarer!
1

vilka fina bilder :)

Svar: Tack! Vad roligt att du tycker det :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Härliga bilder! Fota mer låter som en bra idé, det ska jag också se till att göra. Tråkigt att våren kommer så sent där uppe, minns att det var en av de saker jag tyckte sämst om med att bo i norr. Vintern var låååång.

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar bilderna :-)
Jag kan knappt vänta tills jag får ge mig ut och knäppa en massa nya vårbilder!
Precis; vintern är sannerligen onödigt LÅNG här uppe! En eller två månader kortare skulle inte skada... :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

jag skickade mejl till dig igår, tacksam om du hör av dig! :)

4

Duktig du är på att fotografera!

Svar: Tack :-D
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II. (och ibland iPhone 6)
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM and Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CS5.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?