Piteå Växer och Bygger
Ikväll när jag gick hem från ett födelsedagsfirande hade jag kameran med mig så att den fick rastas lite. Med betoning på lite. Men lite är bättre än ingenting, eller hur ;-)
 
En sak jag älskar med att bo i Piteå just nu (förutom sommarljuset) är hur staden verkligen håller på att förändras. Hade detta varit för typ femton år sedan hade jag sett förändringarna som någonting störande. Jag gillade inte direkt förändringar, utan ville att det mesta skulle vara "som det alltid varit".
Men de senaste åren har jag ändrat mig. Jag har insett att jag faktiskt älskar förändringar. Jag älskar att se nya saker dyka upp och jag kan knappt vänta till att se hur min kära hemstad kommer att se ut om en 10-15 år!
För tillfället byggs det nämligen mycket överallt i den här staden -mycket på höjden.
Det byggs mycket nya lägenheter, och även om det är sådana med onödigt dyr hyra så tycker jag det är roligt. Och jag kan ju alltid drömma mig bort i hur det skulle vara att flytta in i t.ex. Stadstornet, Strömbackastrand eller gamla polishuset...
 
För att vara en liten kommun med endast ca. 42000 invånare känns det faktiskt som att Piteå är en stad med visioner. Jag vet inte... det kanske bara är jag och min kärlek till min hemstad? Men det känns verkligen som om kommunen har visioner, och verkligen genomför dem.
Jag trivs att bo i en stad som verkligen växer så det knakar.
Okej. Jag vet att jag låter som en levande reklampelare. Och allt är självklart inte bara bra... Eftersom det trots allt är en småstad känner jag mig då och då "instängd" och skulle vilja prova på att bo i en större stad.
Men innerst inne är det ändå Piteå som finns i mitt hjärta.
Snart fyller ju Piteå 400 år också. Ska bli roligt att se vad som händer år 2021.
 
 
Här byggs Stadstornet. Ännu fler nya lägenheter. Hur många vet jag inte, men av bilderna att döma verkar det bli ganska många ändå...
 
 
Stadsberget; Piteås (relativt) nybyggda parkeringshus vilket även fungerar som mötesplats med tanke på hur det är byggt. Om jag inte missuppfattat så är det många som tycker denna byggnad är ful då den verkligen sticker ut från övriga byggnader, och den ser onekligen annorlunda ut. Men jag kan inte låta bli att gilla den. Jag gillar att den sticker ut ur mängden och är något annat än en tråkigt betongkloss.
 
Idag klättrade jag högst upp för första gången, och jag älskar utsikten man får därifrån. Jag älskar att jag har ett ställe att faktiskt fota översiktsbilder/bilder uppifrån. Det har jag inte haft tidigare.
Här är några bilder på vyer man ser ut över när man står på Stadsbergets tak:
Den höga byggnaden på sista vybilden är den andra höga byggnaden som håller på att byggas här i stan. Och nej, det är dock inte lägenheter. Det är ett hotell.
 
 
Det enda jag egentligen saknar just nu är någon nybygge med "vanliga" lägenheter som inte kostar skjortan att hyra. Att man ska kunna flytta in i något nytt, även om man har ett "vanligt", "normalavlönat" jobb.
Där en tvåa kostar kanske typ 5000kr istället för 12000...
Nu har jag ju ingen aning om vad lägenheterna i Stadstornet kommer kosta, men min magkänsla säger mig att de också blir dyra. Tyvärr. Kanske har jag fel, men det är en känsla jag har.
Era fantastiska kommentarer!
Ruth i Virginia
1

Vilken fantastisk "rundresa" av Piteå. Dina foton från taket är supersköna!
Och, vilken fin stad Piteå är; underbara björkar syns överallt. Saknar björkar.
Tyvärr är det inte rätt klimat för den sortens träd här.
Fick aldrig tillfälle att se norra Sverige, när jag bodde där. Synd, för det finns
så mycket vackert att se. Jonna Jinton har just gjort en tur uppe i Lappland
med otroliga bilder av norr-norra Sverige.

Tidigt sommar i Sverige, tycks det. Kram!

Svar: Tack! Vad roligt att du gillar mina bilder :-D Ja, jag gillar verkligen att vi fått en så bra utsikt från Stadsbergets tak!
Ja, björkar har vi överallt :-) Dock tänkte jag egentligen inte på att det faktiskt är så pass mycket björkar här i stan förrän jag läste din kommentar :-) De gör sig verkligen bra på bild.

Vad synd att du inte haft möjligheten att se den här delen av vårt land. Någon gång kanske? :-)

Jonna Jintons blogg ja! Den är verkligen helt otrolig. Och hennes bilder är helt magnifika! Sannerligen Magiska! Jag kan sitta och titta hur länge som helst på hennes blogg.

Ja, NU är det verkligen sommar. Eller i alla fall försommar. Den är ganska normalt framskriden. Vårmånaden här uppe är Maj. Det är ungefär i mitten av maj som naturen brukar explodera ut i grönska (det brukar gå på endast ett par dagar). Och jag ÄLSKAR det!!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Jag håller verkligen med dig. :) Jag gillar också det som byggs. Jag tycker att parkeringshuset är jättefint, gillar även att det alltid finns gott om platser att parkera på där. Gillar också det nya hotellet mycket.

Svar: Vad roligt med fler som gillar det som byggs här i stan :-) Visst är det kul när det händer så mycket nytt :-D
Jag har aldrig varit inne i Stadsberget (har ju en egen parkeringsplats här i stan ;-)) men jag kan tänka mig att det finns mycket platser. Och med tanke på det gräsligt fula och nerslitna parkeringsdäck som fanns där tidigare så är det verkligen ett stort lyft :-)

Jag ser verkligen fram emot att se vad som blir nästa stora projekt här och att se hur Piteå kommer se ut om typ 5-10 år.
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?