SÖKES! | Teatern som inte finns någonstans
Som ni vet vid det här laget är jag en mycket nostalgisk person, och ikväll kopplade jag faktiskt in den VHS-spelare jag har här hemma. Tror inte jag använt den på... tja, jag vet inte hur många år!
Och så hittade jag VHS-kasetten med den teater jag såg hur många gånger som helst när jag var liten!
Just den här Madickenteatern är såå mycket nostalgi för mig.
Den är från början av 90-talet någon gång, och jag minns att jag kunde typ varenda replik utantill.
Minns till och med att jag, när jag vid 8 års ålder köpte min alldeles egna skrivmaskin, skrev ner hela pjäsen som ett manus :-)
 
MEN det här är det enda exemplaret jag har; ett gammalt VHS-band där vi en gång spelade in teatern när den gick på TV. I och med att det är VHS så är ju inte kvalitén den allra bästa (dagens underdrift) och ju mer man tittar på den desto sämre blir kvalitén...
 
Och efter mååånga sökningar runt om på internet så har jag inte hittat den någonstans.
Därför undrar jag nu om det finns någon av ER där ute som också har sett den här teatern någon gång?
Och/eller om ni vet om den överhuvudtaget finns att få tag i på DVD/digitalt?
 
Era fantastiska kommentarer!
1

Alltså Madicken som pjäs? Nej, känner inte alls till den, bara filmerna. Hoppas att du får tag på den, du kan kanske maila SVT och fråga, om det var de som sände den??
De kanske kan hjälpa dig.

Svar: Ja, den är nog uppsatt som pjäs i ganska många utföranden genom tiderna :-)
Just den här spelades på Göta lejonteatern (eller vad den heter) i Stockholm i början av 90-talet (-92 tror jag att jag läst någonstans). Och vi spelade in den när den gick på TV, och efter det såg vi den ett X antal gånger... Kunde varenda replik i hela pjäsen utantill ;-)

Nej, inte SVT som sände den. Det var 4:an.

Ja, skulle nog kunna maila dem, men har tyvärr inga större förhoppningar på det. Mailade SVT en gång om något program/film (minns inte vilket), men fick inget riktigt svar. Och då känns det som om (jag har dock inget som styrker det) SVT har ett mer strukturerat arkiv...

Jag tror att min bästa chans är att lämna in kassetten någonstans där de kan omvandla VHS till DVD. Är dock rädd att själva VHS:en ska bli förstörd eller nåt i den processen. Vet inte hur tillförlitliga sådana tjänster är...
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Försökte hjälpa dig men hittade tyvärr inget som ledde till just den pjäsen. Tycker dock att jag känner igen mannen på omslagsbilden och tycker mig ana att det är Per Ragnar som spelade en roll i TV-serien Tre Kronor. Hoppas det kan leda till något och att du hittar den till slut! :)

Svar: Tack! Vad snäll du är :-D Jag uppskattar verkligen all hjälp jag får!
Ja, Per Ragnar spelade Madickens pappa, Louise Edlind-Friberg (Malin i Saltkråkan) spelade Madickens mamma, Linus Wahlgren spelade Abbe.
Madicken spelades av en tjej som heter Nadine Legros och Jasmine Heikura heter hon som spelade Lisabet.

Pjäsen spelades på Göta lejonteatern i Stockholm 1992.

Som sagt är jag glad över att trots allt ha den på VHS, men jag håller tummarna att jag en dag ska hitta den digitalt i och med att VHS:ens bäst före-datum är passerat med ganska många år ;-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Natascha
3

Hej, tyvärr så tror jag inte den går att få tag på meeen OM du får napp så kan du SNÄLLA kontakta mig? Suzanne Ernrup är nämligen min STÖÖRSTA idol och Madicken min favorit film, så detta är en DRÖM!!!
Om du hittar denna:
[email protected] 💕

Svar: Hej! Är beredd att hålla med; jag tror inte heller den går få tag i digitalt, tyvärr. Men jag har ändå radarögonen på nästan hela tiden. Hoppet lämnar ju sist, som det heter ;-)
Jag kan absolut hojta till om jag någon gång hittar den. Jag sparar din mail :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Anonym
4

Hej! Jag var med i föreställningen. Har också på vhs någonstans och tyvärr tror jag inte den finns inspelad på andra ställen. Den sändes på tv4.

Svar: Hej! Vad kul att du hittade mitt inlägg här :-D Blir lite nyfiken på vem du är och vem du spelade i pjäsen :-)
Ok. Det var vad jag anade; att den inte finns att få tag i. Så tråkigt, då det var min favorit när jag var liten. Är i alla fall tacksam över att ha den på VHS, så har den ju ändå kvar :-)


Trevlig Midsommar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Anonym
5

Såg också den om och om igen på vhs 😊 Skriv till Linus Wahlgren på Instagram och fråga om han vet? 😊

Svar: Vad kul att du också har minnen från den pjäsen.
Hehe, ja kanske ;-) Har nog dock insett att jag nöjer mig med min VHS-kassett, och så kanske jag fixar över den till digitalt någon gång.
P I X E L I E - Erica Pettersson

Emelie
6

Hej! Åh jag har samma erfarenhet som du! Spelade in den på VHS och såg den om och om igen!! Hittade du den någonstans tillslut?

Svar: Åh! Vad kul det är att höra att det finns fler som minns denna teater! Minns att man kunde varenda replik utantill. Ungefär i samma veva hade jag köpt min skrivmaskin, så jag satt och skrev ner hela manuset på den :-) Har kvar de papperna än idag ;-)
Nej, jag hittade den aldrig digitalt. Så den gamla VHS-kassetten är det enda jag har.
P I X E L I E - Erica Pettersson

Amanda
7

Jag hade också den inspelad på VHS som liten! För mig var detta den sanna versionen av Madicken, även om jag kollade på filmversionen också ibland. Jag har för länge sedan blivit av med min kopia (och vhs-spelare :P) men ibland kommer jag och tänka på föreställningen och googlar för att kanske hitta nåt livstecken. På så sätt hittade jag det här inlägget! Så jag ville mest säga tack för inlägget och för klippet du la upp, det är nog första gången på 15 år som jag ser något från den versionen av Madicken.

Svar: Vad roligt att du också brukade se den här teatern! Innan jag lade ut detta inlägg kändes det ibland som om jag drömt den, på grund av att jag verkligen inte hittat den någonstans. Hade jag inte min VHS-kassett med den inspelad hade jag nästan trott det... Och faktiskt så har jag fortfarande en fungerande VHS-spelare, vilken jag lånade (hm... ;-P) av mormor och morfar för ett gäng år sedan. Men den dagen då den slutar fungera, då är det kört för min Madickenkassett.
Tack för din kommentar :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Sofie
8

Vad kul att läsa ditt inlägg och alla kommentarer! Mina barn har precis upptäckt Madicken och jag märker vad ”fel” jag tycker den inspelade versionen är, jag är precis som du uppvuxen med den teaterversionen du hänvisar till! Hade hoppas hitta den någonstans då det var mer sång i den vilket jag tror barnen hade uppskattat. Men verkar som jag får ge upp då 🙄

Svar: Tack för din kommentar :-) Vad kul att du också minns den här teatern. Det är verkligen så tråkigt att den inte (verkar) finnas någonstans att få tag i. Jag har den som sagt på VHS, men kan ju som sagt bara se den så länge jag har en fungerande VHS-spelare.
För mig är det fortfarande filmversionen (originalet) som är den riktiga, men jag har väldigt fina minnen av just den här teatern :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Anonym
9

Hej den visades på TV4... har det själv på VHS men tyvärr inte hela föreställningen

[email protected]

Svar: Tack för din kommentar :-)
Ja, jag vet att det var på 4:an den gick. Logotypen finns med på min VHS-inspelning.

Det är alltid roligt att höra från fler som vet vad det är för teater jag menar :-) Känns nästan som att hela alltihopa är begravt på något sätt.

Det är hela föreställningen jag har inspelad, plus en annan (Vi på Saltkråkan) spelad på samma scen något år senare.
P I X E L I E - Erica Pettersson

Glädje spridare =)
10

Heej så festligt att man hittar just ditt inlägg om just detta tema. För din kännedom så finns den uppladdad i skapligt skick uppladdad på Youtube nu ikväll tydligen. Bland personens uppladdningar finns även några andra teater från Astrid Lindgrens verk ifall jag minns rätt. Hoppas detta kan vara uppiggande =)

Svar: Hej! Tack för din kommentar och välkommen till min blogg! Tack för ditt tips! Sökte upp pjäsen på YT efter att jag läst din kommentar, så det blev en liten nostalgitripp igår :-)
Ja, VHS-kvalitet. Men å andra sidan är det på en VHS-kassett jag själv har den inspelad, så det är den kvalitén jag är van :-)
Såg att personen även laddat upp Saltkråkan-teatern från samma teaterscen. Har den föreställningen också. Såg den ett x antal gånger under barndomen också, dock inte lika mycket som Madicken.

Igen; stort tack för din kommentar!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Anonym
11

Hej. Jag har filmen på USB. Skulle ev kunna ordna det till dig också om du kan skicka mig ett ubs och du fortfarande vill ha filmen vill säga :) du kan väl mejla mig om du är intresserad

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?