Som ett mirakel för torra händer
 
Jag har haft problem med mina händer i hur många år som helst nu. I alla fall under hela mitt vuxna liv. De blir otroligt lätt, nästan löjligt lätt, extremt torra. Detta resulterar i att huden spricker upp ungefär så fort jag böjer på fingrarna. I perioder är mina händer så torra och spruckna att det ser ut som om de är fulla av eksem (stavning?), vilket naturligtvis innebär att det gör skitont. Både att böja på fingrarna och sedan att räta ut dem igen. Det är dock inte eksem, utan som sagt bara extremt torr hud.
 
Känns som jag har testat hur mycket olika mjukgörande salvor som helst, men ingenting som fungerat längre än typ fem minuter.
Och att jag nu jobbar där jag jobbar gör ju inte det hela bättre...
Som ni vet älskar jag ju verkligen mitt jobb. Jag har aldrig trivts så bra inom något yrke, eller mått så bra, som nu när jag arbetar inom Måltidsservice.
MEN överdrivet bra för händerna kan en ju inte säga att yrket är.
Naturligtvis finns det handkräm på plats i alla kök, och helt ärligt tycker jag det är en av de bättre jag testat.
Dock är det ju ändå en vanlig mjukgörande salva likt alla andra jag brukat använda, så jag måste ju smörja in händerna så många gånger per dag för att det ska hålla sig mjukt.
Anledningen har ni ju säkert redan gissat vid det här laget... Händerna konstant i vatten under en hel arbetsdag. Först i köket med matförberedelser och framförallt disken. Och sedan städdelen; där händerna också lever sitt liv i vattenhinken. Vrida ur både trasor och moppar.
Och bara för att vara tydlig på den här punkten -jag skriver inte det här för att klaga på jobbet/arbetsuppgifterna, utan det är bara en beskrivning av hur mycket vatten händerna trots allt utsätts för på daglig basis.
 
Förra veckan var en sådan period då mina händer såg och kändes förskräckliga. De var röda, torra, spruckna och gjorde ont. Trots salvor.
Men så fick jag en klick från handkrämen på bilden av mamma.
Och efter endast två dagar, med en smörjning per dag, var mina händer helt bra. HELT bra.
Det är den enda salvan som gjort sådan skillnad för mina händer. Och behållit dem mjuka.
Jag har både jobbat tre dagar i kök efter att ha börjat med denna handkräm, och jag har jobbat med storstädning en hel vecka = händerna i vatten hela tiden.. Och händerna har varit fortsatt mjuka.
Det var till och med två dagar då jag glömde smörja in händerna, men de blev inte torra ändå. Och det skulle de blivit med mina tidigare handkrämer.
 
Dessutom, som en extra bonus... Krämen går helt in i huden på en gång!
Jag tycker allt som oftast att en brukar vara kladdig eller halvkladdig om händerna ett tag efter att en smörjt in sig, och det är just detta som jag tyckt varit så störande. Speciellt när en jobbar i kök... Eller överhuvudtaget när en ska hålla i någonting efteråt.
Men med denna handkräm blir händerna inte det minsta kladdiga. De blir bara mjuka.
 
Nu blev detta inlägg betydligt längre än vad jag tänkt från början. Hade planerat att egentligen bara skriva några rader, men jag antar att det blir såhär på grund av att jag älskar att skapa med ord lika mycket som jag älskar att skapa med min kamera.
 
Summan av alltihopa är i alla fall att denna handkräm är som magi för händerna. I alla fall enligt den erfarenhet jag har så kan jag verkligen rekommendera den!
Jag köpte den på Apoteket. Tror den kostade runt 50 kronor, och det är ändå en ganska liten tub; 50 ml.
Dock behöver en så väldigt lite varje gång, att den räcker länge trots sin storlek.
Era fantastiska kommentarer!
1

Den handkrämen är min favorit. :) Dryg, luktar gott och händerna blir fina. :)

Svar: Min också numera! Hittar jag inte något ÄNNU bättre så kommer jag att låsa fast mig vid denna! Och jag har otroligt svårt att tänka mig att det ens finns något som är bättre. Som sagt har jag testat många olika märken, och inget har fungerat mer än typ en timme. Sen har mina händer varit lika torra. Och de allra flesta salvor tycker jag dessutom inte går in i huden på en gång, så en får gå omkring med kladdiga händer i (vad som känns som) en evighet. Men den här går verkligen direkt in i huden. Huden blir otroligt mjuk utan att bli kladdig :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?