| Sustainable living
 
Apropå ingenting egentligen... Sedan jag påbörjade min minimalistiska resa har jag även blivit så mycket mer intresserad även av typ att hitta saker jag kan göra för miljön.
Ja, jag äter fortfarande kött och har i nuläget inga planer på att bli fullskalig vegan (har dock sneglat lite nyfiket åt det veganska hållet och funderat på att prova på det kanske en vecka eller så).
Men det känns som om det finns så mycket en kan göra idag ändå. Det känns som det ändå finns så mycket alternativ Och att en kan börja smått med att byta ut vissa småsaker i sin vardag.
Imorgon hade jag tänkt lista lite saker jag gjort det senaste året; därför tar jag inte upp några direkta exempel just nu.
 
Men idag köpte jag faktiskt något jag sneglat ett tag på; nämligen en trätandborste.
Det är ju en så pass liten sak i våra hem, men varje människa gör sig ju av med ett x antal tandborstar under en livstid eftersom en byter så pass ofta (en gång i månaden, eller hur ofta är det en ska byta?).
Och med tanke på hur många människor det finns som borstar tänderna, så blir det ju en hiskelig mängd icke nedbrytbar plast...
 
Den här tandborsten är 100% nedbrytbar (och vegansk).
Asken är gjord av återvunnet material.
Innerförpackningen är gjord av komposterbart papper.
Tandborsten gjord av bambu och är komposterbar.
Dessutom är det tydligen företaget svenskt... ;-)
 
Som sagt; egentligen är det ju väldigt små och till synes "obetydliga" saker, men jag tycker en får känslan av "många bäckar små"...
Allt vi kan byta ut till miljövänligare alternativ måste väl ändå vara bra? :-)
Era fantastiska kommentarer!
1

Gillar verkligen inlägg som pratar om miljövänliga och veganska prylar, så båda tummar upp från mig!

Svar: Tack! Vad roligt att du gillade inlägget :-D Ja, jag har de senaste månaderna blivit mer och mer nyfiken på vad en kan göra själv i sin vardag för att hjälpa miljön. Jag tycker det är ett sådant intressant (och så viktigt!) ämne, och det finns ju trots allt en hel del den "lilla människan" kan göra :-)
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Har också börjat bli mer medveten senaste tiden, på vad vi använder, och hur det används, och vad som kan användas istället, och denna tandborste var ett riktigt bra förslag! :D Som du säger, hur många förbrukade tandborstar finns det inte?
Gällande kött, så är jag själv inget fan av helt veganskt, men däremot anser jag att kött ska köpas och ätas av de djur som har levt bra och fått ett bra avslut. Detta gör även att jag, i den mån jag kan, handlar kött lokalt. Antingen från lokala bönder, eller lokala slakterier. Möjligheten till ett bra liv är större om man köper från bonden, då det är inte är samma jätteindustri som producerat, djuren har inte behövt färdats så långt på sin sista resa, och man själv kan även få en möjlighet att få se djuren och hur de lever.

Svar: Tack för din kommentar!
Precis, när man tänker på hur mycket tandborstar det blir för en hel värld och hur mycket plast som hamnar i naturen i och med det... Då gillar jag att det faktiskt finns sådana här alternativ :-)

På förpackningen till denna tandborste står att det tillverkas 3,6 miljarder tandborstar (i plast då) per år. Som ju då bara slängs i soporna när de är förbrukade, och hamnar i slutänden ute i naturen.


Jag är likadan gällande vegansk kost. Tror inte att jag skulle klara att ge upp att äta kött. Men precis som du skriver; veta att djuren har haft det bra är viktigt. Jag köper köttprodukter i butik (vet inte riktigt var en kan köpa kött "direkt" här), men köper endast svenskt kött. Så långt det går så lokalt som möjligt; dvs. jag köper allt som oftast kött som är från gårdar här i Norrbotten.
Samma med t.ex. ägg och mejeriprodukter.
När jag går på affären köper jag (som då bor i Piteå, Norrbotten) t.ex. ägg från Klöverbergsgården (http://kloverbergsgarden.se) istället för Kronägg, då det blir mer lokalt. Norrmejerier istället för Arla. Norrgott istället för Bregott o.s.v.

En annan sak som nästan är största anledningen till att jag inte "vågar" prova på en vegandiet, är det här med att gå över från smör till margarin. Sedan jag fick veta hur margarin tillverkas så har jag inte kunnat förmå mig att äta det. Och jag har så svårt att ta in hur det kan vara bättre att äta en ask kemikalier än en naturlig produkt... Då margarin ju har en lång innehållsförteckning där en måste ha typ ingenjörsutbildning för att förstå något, medans smör har typ 2-3 ingredienser, alla naturliga som alla vet vad det är (grädde, mjölk, salt).

Oj! Det blev långt ;-) Kanske måste få bli ett eget blogginlägg snart :-)

Tack för din kommentar och hoppas du får en riktigt fin helg!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II. (och ibland iPhone 6)
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM and Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CS5.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?