Pixelie i TV-seriernas värld
Ni som följt min blogg länge vet att jag gillar blogglistor. De är roliga att fylla i, roliga att läsa och en får helt enkelt en inblick i bloggarens huvud det är svårt att få fram i en kortare presentation.
Däremot har jag de senaste månaderna haft svårt att hitta listor jag riktigt "känt för".
Men för ett par dagar sedan hittade jag en på den här bloggen, och som ni kommer märka handlar den om TV-serier.
Tyckte den verkade så rolig, så jag frågade om jag fick låna de till min egen blogg :-)
Denna listan kommer från bloggen gillafilm.se.
 
 
 
Vilken var den första tv-serien du förälskade dig i?
Det börjar ganska svårt ändå, måste jag säga. Av den anledningen att jag inte riktigt kommer ihåg vilken/vilka serier jag började se först. Beror även på vilken genre vi pratar om -dramaserie eller komedi...
Men, pinsamt nog, måste jag nog svara Lilla huset på prärien på den här frågan. Jag tyckte mycket om den serien när jag var yngre/liten.
 
Vilken är din absoluta favoritserie någonsin?
BONES! Utan konkurrens!
Det är i och för sig inte överdrivet många år sedan jag upptäckte den, men det är en serie jag verkligen fastnat för. Serien har den perfekta blandningen mellan komedi, drama och crime.
Jag har redan hunnit se om den flera gånger, och jag blir verkligen inte less :-D
 
 
Vilket är ditt största OTP (One True Pairing) någonsin?
Får en välja flera? ;-)
Hodgins & Angela från... big surprise... BONES!
Brennan & Booth från Bones (again!)
Willow & Tara från Buffy the vampire slayer
Piper & Leo från Charmed
 
 
Vilken karaktär i en tv-serie skulle du vilja gå på en dejt med?
Wendell Bray från Bones!
 
Vilka serier följer du just nu?
Eftersom Bones har slutat, så följer jag faktiskt inga serier just nu, i alla fall inga pågående.
Ska jag vara helt ärlig så är jag dålig på att följa serier, på det sättet jag följde serier på 90-talet (alltså ser ett avsnitt per vecka när det går på TV).
Jag hittar oftast en serie när den är antingen avslutad, eller när några säsonger har gått; och så kollar jag via t.ex. Netflix eller liknande. Det är ju så mycket lättare att knarka serier på det sättet ;-P
Just nu är jag dock inne i en period av Full house (Huset fullt)-tittande.
 
Vilken avslutad tv-serie hoppas du ska komma tillbaka för en till säsong någon gång i framtiden?
Ingen överraskning för någon... men Bones!
Det hade varit roligt om den serien kom tillbaka någon gång då och då, så en skulle få se vad som händer med alla karaktärerna/familjerna.
Sedan skulle det vara intressant att se en fortsättning på serier som The Nanny och Charmed också, men BARA om originalskådespelarna är med. Spinoffserier med andra skådisar/karaktärer är jag inte mycket för.

OCH under tiden jag skrev detta svar kom jag på en annan gammal serie jag gärna skulle vilja se en fortsättning på... Och det är den svenska 90-talsserien Tre kronor! Jag vet att den hade ett väldigt avslutande slut... minst sagt. Men det finns ju trots allt fortfarande en hel del originalkaraktärer att ta tillbaka. Det var många som hann skrivas ut innan serieslutet som skulle kunna skrivas in igen :-)
 
Vilken serie som du inte har sett skulle du vilja se?
Hm... eftersom jag har väldigt svårt att fastna för serier så har jag egentligen ingen lista på serier jag vill se. Alla TV-serier jag fastnat framför de senaste 15 åren har varit av en ren slump.
Men jag önskar nog att jag hade ro att titta igenom en del av alla dessa populäraste serier som blivit "snackisar" i bloggvärlden, t.ex. Orange is the new black. Bara för att ha sett dem liksom; men jag har som sagt så otroligt dålig fokuseringsförmåga (is that a word??) när det gäller just film och serie.
 
 
Vilken tv-serie har du sett om flest gånger?
Här måste jag nog svara Vänner.
De första åren efter att jag flyttat hemifrån var det så gott som det enda jag såg... Vänner, om och om igen.
Numera klarar jag inte av att se den serien, men anledningen till det är en annan historia.
2½ men, Bones och The Nanny är också serier jag sett ett x antal gånger, men jag tror nog ändå att jag sett Vänner allra flest gånger.

Vilken tv-serie gav du senast upp?
Hmm...
Fuller house, tror jag det var. Jag älskar Full house, men återigen förstod jag varför jag egentligen inte är något stort fan av serier om dyker upp med en spinoff typ 20 år senare. Det blir aldrig lika bra, eftersom en (jag) aldrig kan låta bli att ständigt jämföra med originalet. 
 
Vilken karaktär skulle du vilja vara för en dag?
Spontant vill jag nästan säga Temperance Brennan. Skulle vilja känna på känslan, hur det känns, att vara så pass intelligent. Å andra sidan har hon ju inga sociala förmågor what so ever, så det är ett dilemma.
Eller varför inte Buffy Summers. Har alltid tyckt det vore så roligt att få prova på att vara så atletisk som hon är. Nu har hon ju i och för sig "the slayer power" på sin sida, men frågan var ju vilken karaktär en skulle vilja vara för en dag...
 
 
Då var denna listan färdig. Den var faktiskt riktigt roligt att fylla i :-)
Tog dock hela kvällen, bokstavligt talat. Det var nämligen så att jag började på detta inlägg, sedan blev jag så trött att jag lade mig några minuter på soffan. Men som vanligt blev några minuter till några timmars sömn...
Vaknade vid halv åtta ungefär, och sedan dess har jag till och från suttit med den här listan :-)
Era fantastiska kommentarer!
1

Ohhh Bones! En storfavorit här också, som bara går runt och runt. O Buffy och Charmed är ju också helt underbara <3
Kan tipsa om Outlander och Grey's Anatomy också. Outlander trillade jag över av en slump, och fastnade rätt så ordentligt, kärlek och drama, snygga skottar och vacker miljö!
Grey's trodde jag aldrig jag skulle kunna tycka om, men ju mer man kollar, ju mer fastnar man. Kärlek och drama där med, i sjukhusmiljö och karaktärerna fastnar verkligen! :D

Svar: Vad kul! Ja, visst är det en bra serie! :-D Jag älskar verkligen Bones. Dessutom är det den enda serien jag sett där typ allt går som jag vill ;-)
Tack för tipsen också :-)

Outlander har jag aldrig sett. Kanske måste kolla upp vad det är för serie. Grey´s såg jag ett tag för länge sedan. Tror att senaste säsongen jag sett av den serien är 6 eller 7 ;-) Jag kan fastna för den ibland, lite periodvis. Men inte som med Bones :-D

Hoppas du haft en fin start på veckan!
P I X E L I E - Erica Pettersson

2

Trodde inte du brydde dig om TV-serier så mkt. Men där ser man :)

Just det, jag rekommenderar alla att skaffa Netflix, det finns inget bättre än att knarka en serie.
Kan tipsa om:
Gilmore Girls
Parenthood
Shameless
Orange is
House of Cards
How I met your mother...
Love

Och massor, massor, massor med andra som jag skrivit om genom åren.

Lilla Huset på Prärien är väl ingen serie att skämmas över?? Tycker jag inte alls du ska göra.
Jag älskade den!!!
ÄLSKADE!

Däremot klarar jag inte av att se de nya avsnitten av Fuller House. Älskade dock Full House då det begav sig.
Friends är en äkta klassiker jag aldrig tröttnar på.

Svar: Nej, generellt är jag inte direkt någon "serienörd", så att säga. Jag har egentligen för dåligt tålamod för att på riktigt följa serier. Men när jag fastnar, då Fastnar jag ;-D
Ja, Netflix är en så BRA sida! Jag undrar hur jag egentligen klarade mig så länge utan... Skaffade det i våras, och jag har minsann använt tjänsten för varenda öre ;-) Blev så glad också då jag hittade "Buffy" där. Så roligt att få se den serien igen. Hann knarka serien i några veckor, men sedan slutade netflix tyvärr streama den. Blev inte lite sur ;-P

Tack för alla tipsen! Och att läsa din blogg är också perfekt för serie/filmtips :-)
Gilmore girls började jag se för någon vecka sedan, men jag har fortfarande inte riktigt kommit in i den. Tror jag lyckats komma till säsong 2 i alla fall, men det går lite trögt ;-)


Full house, ja! Den älskar jag också numera. Måste erkänna att jag faktiskt inte sett den serien förrän nu i somras. Har naturligtvis vetat vad det är för något, men jag hade aldrig fått det till att bli att se den...


Och Vänner ja. Det ÄR verkligen en klassiker. Vid det här laget borde den nog klassas som en av dessa "mother of sitcoms"-serier ;-)

DEN har jag sett måååånga gånger! Tyvärr kan jag inte se den längre. Har hela serien på DVD, men jag klarar inte riktigt av den sedan jag började se på serier med en lite annan blick och ett annat tänk. Numera när jag ser Vänner kan jag inte tänka på annat än det här att hela serien är uppbyggd på tre hörnstenar... Sexism, homofobi och fatshaming.

Finns naturligtvis många fler serier med dessa tendenser, men jag känner det så tydligt med just Vänner eftersom det är min gamla storfavorit.


Hoppas du haft en fin start på veckan!
P I X E L I E - Erica Pettersson

3

Glömde, Stranger Things. Det är den senaste serien jag knarkat på Netflix. SÅ bra.
OCH Black Mirror!!

Ja, Friends är väl en serie av sin tid. Men jag gillar den än, och ser Thanksgiving-avsnittet med största nöje varje år, hehe.
Inte så PK kanske, men nääää jag tycker det är så sjukt kul!!!
Tycker nog att Friends har hög mysfaktor överlag, sina år till trots.

Svar: Ja, Stranger things tycker jag att jag läst lite överallt den senaste tiden. Verkar vara många som gillar den just nu :-)

Precis; Vänner är ju trots allt från 90-talet (större delen av säsongerna). Jag är ganska säker på att Vänner, om den gjorts idag, aldrig klarat sig så långt som in i TV-tablån...

Nej, som sagt. Vänner är inte min typ av serie längre, tyvärr. Bland annat stör jag mig så mycket på den här röda tråden genom hela serien gällande Monica. Den där underliggande åsikten att "Nog var det ju TUR att hon gick ner så mycket i vikt, så att hon kunde få uppfylla sin högsta önskan att träffa någon och gifta sig"... Och det här att när hon är överviktig så är det som om hon Måste vara socialt missanpassad.

Hehe, nu dyker det upp sak efter sak i mitt huvud med sådant jag stör mig på i Vänner. Kanske en bra idé till ett eget blogginlägg ;-)

Jag tycker också att det var en mysig serie förr, och ibland önskar jag att jag kunde gå tillbaka till att se den med samma ögon jag hade för 10 år sedan. Men jag antar att det är en av dessa "har man en gång brutit sigillet går det inte att försluta igen"-situationer.

Just nu har jag dock fastnat för Huset fullt. Kanske kommer jag att se på den också med andra ögon i framtiden, men just nu känner jag att det faktiskt är en riktigt genusvänlig serie, för att vara gjord på 80/90-talet. Visst har den också sina "fallgropar", men den är ju ändå typ 30 år gammal. Jag har hittills inte känt något som varit cementerat i könsroller i den serien.

Oj, det blev ett långt svar :-) Måste avsluta då jag ska på APT (arbetsplatsträff) strax :-)

Ha en fin dag!
P I X E L I E - Erica Pettersson

Skriv din kommentar här
Jag uppskattar verkligen om du lämnar en liten kommentar innan du går.

Jag fotar med Canon EOS 5D mark II (och ibland iPhone 6).
Jag har två objektiv; Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM och Canon EF 50mm f/1.4 USM.
För redigering använder jag mig av Photoshop CC.


Beställ en personlig bloggdesign! Jag tar inte emot några beställningar för tillfället.

Jag tar mer än gärna emot konstruktiv kritik/feedback, då det hjälper mig att bli en bättre Fotograf och Bloggare.

Och glöm inte; Ni är bäst! ♥
Namn:

E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:

Skriv din kommentar här:

Kom ihåg mig?