Så gör du världens godaste pepparsås!

Förra veckan (tror jag det var) gjorde jag världens godaste pepparsås, vilken också smakar så mycket barndom då vi brukade äta den hos mormor och morfar.
Den ska dock koka i tre timmar, så det är inget en svänger ihop i all hast.
Det är så otroligt gott, och allra bäst (tycker jag) är när den äts som på min bild här i inlägget; på franskbröd toppad med riven ost (eller vanliga ostskivor).
VÄRLDENS GODASTE PEPPARSÅS!
500 gr köttfärs
500 gr rödlök
250 gr smör
2 msk BAKO kryddblandning (Rekommenderat: Ta ca. 2-3 TSK. Mer än så blir VÄLDIGT starkt).
1 tsk salt
3-4 tomater
Hacka löken fint och torrbryn den på svag värme, tills den blir gulbrun.
Smält smöret. MEN jag smälte smöret först och lät löken bryna i det, och det gick bara fint.
Smält smöret. MEN jag smälte smöret först och lät löken bryna i det, och det gick bara fint.
Tillsätt BAKO-blandningen och salt.
Lägg i köttfärsen.
Finskär tomaterna och tillsätt dessa.
Låt alltsammans puttra i 2-3 timmar. Gärna närmare 3.
Späd med vatten om det behövs.
I receptet står det "Serveras med t.ex. ris, spagetti eller vitt bröd".
Jag har visserligen aldrig smakat pepparsåsen med varken ris eller spagetti, men jag rekommenderar verkligen att äta den på vitt bröd med ost på, vilket bilden ovan visar som sagt :-)
Jag har visserligen aldrig smakat pepparsåsen med varken ris eller spagetti, men jag rekommenderar verkligen att äta den på vitt bröd med ost på, vilket bilden ovan visar som sagt :-)
Åh, så gott det ser ut och låter! Detta måste jag testa. :-D